Целата Вистина за бог

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Sve odgovoriv samo izgleda vas ne vi e vo prilog ...preispitajtese potoa navreduvajte
--- надополнето: Oct 17, 2011 8:35 AM ---

Ako kazam licen pr.mnogumina ke me prepoznat taka da nema da zboruvam javno .
По кој пат ти објаснувам дека цело време го избегнуваш одговорот бидејќи немаш силен аргумент, и се страмиш да го прикажиш. Зошто кога се си одговорила јас уште го барам одговорот, кој не го даде!? И не ги сваќај моите постови како невреда, бев директен за да го извлечам одговорот од тебе кој ти очигледно го немаш. Толку ли е тешко да се свати?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
nice one :) префрлањето на „вината“ е многу добра одбрана ;) девојче мислам дека си во заблуда, пријателски совет.. ќути си и не се брукај[Vie ne ste vo zabluda?A brukaj ne postoi vo makedonskiot literaturen jazik .A ako mislis na sram voopsto ne se sramam a mislam i nema zosto ,samo edno ne mi e jasno sto tolku protiv imate ?sto tolku ste opsednati so religijata koga ne veruvate za site ateisti prisutni ova vazi.Koga jas vo nesto ne veruvam toa e kraj i ne se zamaram...
--- надополнето: Oct 17, 2011 8:57 AM ---
1. Не ќе да е еден, досега продефилирале повеќе од 5000 богови на планетава, зошто баш твојот е вистинскиот? Зошто не веруваш во Тор, Перун, Зевс, Вишну, итн

2, Ти мене можда ме сфаќаш (чисто се сомневам) ама јас тебе ич не те сфаќам. Ај што си веруваш твоја работа, но што пробуваш да ги убедиш другите дека ти си во право тука не гледам НЗС. Твоето лично верување, не е знаење
Voopsto ne ve ubeduvam tuku si go branam mojot stav a tie bogovi sto gi spomenuvas se samo idoli na nekoi ,si napravile slika od nesto i tolku.Ajde ti objasnimi vo koj Bog veruvas i zosto?

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Ајде да ти помогнам Џулија да не се мачиш. Евети еден тест за интелегенција. Ако резултатот ди биде под 90 тогаш потполно ги сваќам твоите милења;)

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
По кој пат ти објаснувам дека цело време го избегнуваш одговорот бидејќи немаш силен аргумент, и се страмиш да го прикажиш. Зошто кога се си одговорила јас уште го барам одговорот, кој не го даде!? И не ги сваќај моите постови како невреда, бев директен за да го извлечам одговорот од тебе кој ти очигледно го немаш. Толку ли е тешко да се свати?
Imam poveke od kolku sto mislis no nema da me isprovociras da kazam.
--- надополнето: Oct 17, 2011 8:59 AM ---
Ајде да ти помогнам Џулија да не се мачиш. Евети еден тест за интелегенција. Ако резултатот ди биде под 90 тогаш потполно ги сваќам твоите милења;)
Ti napravi go prvo toj test navistina potreben ti e.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
--- надополнето: Oct 17, 2011 8:57 AM ---

Voopsto ne ve ubeduvam tuku si go branam mojot stav a tie bogovi sto gi spomenuvas se samo idoli na nekoi ,si napravile slika od nesto i tolku.Ajde ti objasnimi vo koj Bog veruvas i zosto?
Дека убедуваш е повеќе од јасно. А аргументи не даваш за постоењето.
Јас не верувам во ниеден бог. Валда знаеш што значи атеист.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235

Значит сакаш ти да ме испровоцираш јас да кажам!?Џулија излези од светот на бајките и почни да живееш во реалниоста, да не ти биде после криво. И во заблуда си девојче, ке ти текне некогаш што ти дробеше зелениот;)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
1. Не ќе да е еден, досега продефилирале повеќе од 5000 богови на планетава, зошто баш твојот е вистинскиот? Зошто не веруваш во Тор, Перун, Зевс, Вишну, итн
Не го изговарај името на Семоќниот Тор напразно:cuc:
Не клавај го името на Семоќниот Тор до други имиња кои немаат врска со божества и божји особини:cuc:
--- надополнето: Oct 17, 2011 9:23 AM ---

Џулија ако би сакал јас да го спознаам бог и да навистина он ми помогне во многу ситуации, што треба да направам?

Дали ти си чувствуваш способна да некому му ги "отвориш очите" и го изнесеш на вистинскиот Божји пат?

Дали се она што го "знаеш" и си го спознала и осознала за Бог, можеш да го споделиш со некои кои што не го знаат?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не го изговарај името на Семоќниот Тор напразно:cuc:
Не клавај го името на Семоќниот Тор до други имиња кои немаат врска со божества и божји особини:cuc:
О извини друже нордиски :D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Од мене извинето, а за да Тор ти прости, мораш да принесеш жртва - кригла точено пиво.
Со задоволсво во негово име ќе испиеме по некоја кригла деновиве. Валда 3,4 во негово име се доволно за да ми прости? :D

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Со задоволсво во негово име ќе испиеме по некоја кригла деновиве. Валда 3,4 во негово име се доволно за да ми прости? :D
И по една е сосема доволно. Тор е бог на народот, не зема од него, само му дава.:D

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Верувањето мое никој неможе да го сруши туку напротив се зацврстува..сепак благодарам

Не сакам да навредувам само да ти појаснам таа особина е тврдоглавост...извини но морав тоа да ти го кажам

Ок, фала за појаснувањето :)
Иако и тврдоглавоста е хипнотичка состојба :)
Не е работата да се караме, тоа со атеистите можеш
да го правиш, јас не сум од нивниот табор :D

За мојата изјава, и да видам не верувам.
Малку на шала, ама еве во што се состои.
Пример гледаш јаже на пат, и ти се чини дека е змија.
Има многу вакви примери, како и да е реалноста
перцепирана преку петте сетила е таа(дисторзирана).
Вистината лежи далеку од перцепцијата на петте сетила,
во direct cognition.
Патем нема врска ова со будизам, хиндуизам и сл. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom