eBay (официјална тема)

Член од
7 март 2009
Мислења
1.161
Поени од реакции
826
Проверете ја оваа страна http://www.dealextreme.com/

Има миљони геџети и интересни чуда за ич пари и БЕСПЛАТНА ПРАТКА за сите работи низ цел свет!

И уште една добра работа е тоа што на скоро секој продукт има коментари од луѓе кои пишуваат што е добро а што лошо, имаат постирано слики и клипчиња за да бидете 100% сигурни што купувате и што добивате!
Си порачал нешто од dealerextreme.com па да ти стигне на домашна адреса? И ако си го зел производот,дали е бил исправен,дали се доплаќа нешто,мислам на царина,поштарина итн.?
Инаку,сајтов ми изгледа ептен ПРОФИ,а и цените се одлични(кога се за нас добри,замислете какви се за германците на пр.:pos:) Поздрав

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Си порачал нешто од dealerextreme.com па да ти стигне на домашна адреса? И ако си го зел производот,дали е бил исправен,дали се доплаќа нешто,мислам на царина,поштарина итн.?
Инаку,сајтов ми изгледа ептен ПРОФИ,а и цените се одлични(кога се за нас добри,замислете какви се за германците на пр.:pos:) Поздрав
Прв пат порачувам од тука, и еве после 5 дена од кога платив за производот, дури денес ми е обележан како Packaging...

А ако сакаш профи сајт, тогаш тоа е eBay.

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Проверете ја оваа страна http://www.dealextreme.com/

Има миљони геџети и интересни чуда за ич пари и БЕСПЛАТНА ПРАТКА за сите работи низ цел свет!

И уште една добра работа е тоа што на скоро секој продукт има коментари од луѓе кои пишуваат што е добро а што лошо, имаат постирано слики и клипчиња за да бидете 100% сигурни што купувате и што добивате!
кога сме веќе кај оваа страна еве една од мене http://usb.brando.com/ 100% проверено од моја старана, поштарината е само 3$ по производ.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.068
Поени од реакции
23.518
да не знае некој добра, сигурна и со просечни цени страна за купување на дресови од тимови, како оваа на пример
http://www.bangkokjersey.com/
нешто овие имаат проблем со пејпал, не примаат трансакции,
а имам неколку нарачки, неможам да ги реализирам.

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
да да нема врска, и јас така правам. кога ке те праша за адреса си ја впишуваш таа адреса на која сакаш да ти стигнат( во иста држава ради поштарината).
или да не се збуните адресата на пејпал што ја имате впишано со адресата на ибеј немаат допирни точки. продавачот на ибеј го интересира која адреса ја имате впишано во ибеј а не на пејпал, и евентуално ако ја менувате ја менувате на ибеј.
БЛАДОРАМ МНОГУ ВЛАДЕ СЕ МИ СТИГНА ШТО МИ ПОРАЧА ТИ И ТОА ЗА 11 ДЕНА СЕ СТИГНА

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
момци ајде и јас малце да се убацам во темава гледам се поактуелно станува интернет пазарувањето и е голема зараза

значи читајки го законот од царинска управа дојдов до ваков заклучок
нема царинење ако
45 евра - интернет порачка
350 евра - лично внесување на продуктот преку граница

мене ме интересира за интернет пазарувањето дали има некоја финта да се внесе производ со поголема вредност од 45 евра (гледам нешто дискутиравте за гифт)
дали може да речеме пракачот да напише дека е половичен ден или поправка на дел и да ја сведе цената околу 50 евра
а ова ако за гифт успева сакам да порачам околу 200 евра производ
- имате искуство со aliexpress.com ?
и дајте нема ли начин да го средам paypalot некако бидејки од ebay и amazon најчесто со тоа се пазарува а moneybookers не ми врши многу работа
има ли начин да се сортираат некако производите за плакање преку moneybookers (дај препорачајте некоја страна за плакање со moneybookers)

друга работа
т.е да ми отворат сметка во словенија и да се регистрирам на paypal и после некако да си префрлам пари на сметката словенска лично јас ? (што знам преку moneybookers ако постои начин или пак ако се поврзани преку начата тутунска )

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
момци ајде и јас малце да се убацам во темава гледам се поактуелно станува интернет пазарувањето и е голема зараза

нема царинење ако

мене ме интересира за интернет пазарувањето дали има некоја финта да се внесе производ со поголема вредност од 45 евра (гледам нешто дискутиравте за гифт)
дали може да речеме пракачот да напише дека е половичен ден или поправка на дел и да ја сведе цената околу 50 евра
и дајте нема ли начин да го средам paypalot некако бидејки од ebay и amazon најчесто со тоа се пазарува а moneybookers не ми врши многу работа
има ли начин да се сортираат некако производите за плакање преку moneybookers (дај препорачајте некоја страна за плакање со moneybookers)

друга работа
т.е да ми отворат сметка во словенија и да се регистрирам на paypal и после некако да си префрлам пари на сметката словенска лично јас ? (што знам преку moneybookers ако постои начин или пак ако се поврзани преку начата тутунска )
За царинење, никој точно не знае (да ми каже). До сега не сум платил ништо за царина, сум имал пратки поскапи од 50 евра, СИТЕ пратки од ebay се означени како GIFT ама колку што сум информиран, на царина пратките ги гледаат по каталог. Пример, зимаш лаптоп што е 200 евра, пишува дека е GIFT ама на царина во каталог, тој е 500 евра и ќе ти бараат царина за 500 евра, нешто вака е.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
За царинење, никој точно не знае (да ми каже). До сега не сум платил ништо за царина, сум имал пратки поскапи од 50 евра, СИТЕ пратки од ebay се означени како GIFT ама колку што сум информиран, на царина пратките ги гледаат по каталог. Пример, зимаш лаптоп што е 200 евра, пишува дека е GIFT ама на царина во каталог, тој е 500 евра и ќе ти бараат царина за 500 евра, нешто вака е.
види сеа
законот е таков како што го напишав али знаеме дека има дупки во законот
ако не те мрзи да читаш еве ги царинските тарифи за секој производ
www.customs.gov.mk/html/vodic_za_carinenje_na_stoki_2011_1.rar

ти искрено колку производи имаш порачано над 50 евра без да те царинат и колкав бил производот и зошто си толку убеден дека ги гледаат по список а тебе те немат царинето тогаш

значи во нашата држава нема веза дали ке е од кина , америка , англија , германија и слично туку битно им е производот колкава ке му е цената така ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
види сеа
законот е таков како што го напишав али знаеме дека има дупки во законот
ако не те мрзи да читаш еве ги царинските тарифи за секој производ
www.customs.gov.mk/html/vodic_za_carinenje_na_stoki_2011_1.rar

ти искрено колку производи имаш порачано над 50 евра без да те царинат и колкав бил производот и зошто си толку убеден дека ги гледаат по список а тебе те немат царинето тогаш

значи во нашата држава нема веза дали ке е од кина , америка , англија , германија и слично туку битно им е производот колкава ке му е цената така ?
Не, туку има и врска од каде е. Ова ми го кажа човек што беше на пракса во царина. Значи ако еден ист производ е од Кина, Америка и Германија, можно е да има 3 различни вредности. А дали ќе го царинат, дали не, тоа кој каков му бил денот.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Не, туку има и врска од каде е. Ова ми го кажа човек што беше на пракса во царина. Значи ако еден ист производ е од Кина, Америка и Германија, можно е да има 3 различни вредности. А дали ќе го царинат, дали не, тоа кој каков му бил денот.
мислеш дека GIFT би го царинеле како non gift ? или би го царинеле со некоја мала сума ?
дај сподели какви производи имаш порачано и од каде
имаш нешто околу 200 евра или повеке ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
мислеш дека GIFT би го царинеле како non gift ? или би го царинеле со некоја мала сума ?
дај сподели какви производи имаш порачано и од каде
имаш нешто околу 200 евра или повеке ?
Над 200 евра немам, 60 евра беа XENON светла од кина 2 пати нарачав вакви.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.068
Поени од реакции
23.518
за кинезите има посебна царина и мислам дека беше 15% ама не ме држите за збор.
али за ситна роба или едно парче ( демек не за големо) не прават проблеми. евентулно на пошта можат да ти побарат некој денар ситно што не е страшно, ова барем од мое искуство а рака на срце го имам.

Член од
6 мај 2010
Мислења
226
Поени од реакции
85

нема царинење ако

друга работа
мислам дека има тема посебна за пејпал ама ај тука ќе ти кажам.финтата е ти си вадиш во тутнска сметка и ти даваат дебитна картичка и после во пејпал внесуваш некоја друга европска држава кај мене е бугарија а може и словенија,го пишуваш бројот на твојата картичка и го прифаќа ама мораш да имаш некој денар за да може да ја верификува картичката и после си пазаруваш со пејпал и не префрлаш пари туку пејпал автоматски си зема од картичката не се замараш со никакви додатни глупости.така работи кај мене од лично искуство ти кажувам, е сега имало нови картички на тутунска и дали ги прифаќа тоа незнам а за царина незнам не сум нарачал нешто поскапо од 30 долари и до сега не ми земале царина, на сите пишува дека не подлежи на царинска постапка.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.068
Поени од реакции
23.518
мислам дека има тема посебна за пејпал ама ај тука ќе ти кажам.финтата е ти си вадиш во тутнска сметка и ти даваат дебитна картичка и после во пејпал внесуваш некоја друга европска држава кај мене е бугарија а може и словенија,го пишуваш бројот на твојата картичка и го прифаќа ама мораш да имаш некој денар за да може да ја верификува картичката и после си пазаруваш со пејпал и не префрлаш пари туку пејпал автоматски си зема од картичката не се замараш со никакви додатни глупости.така работи кај мене од лично искуство ти кажувам, е сега имало нови картички на тутунска и дали ги прифаќа тоа незнам а за царина незнам не сум нарачал нешто поскапо од 30 долари и до сега не ми земале царина, на сите пишува дека не подлежи на царинска постапка.
то беше некогаш, сега малце потешко за отворање сметка на пејпал преку тутунска или преку било која друга банка со внесување на друга држава.

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Пробувам да купам рачен часовник од Англија кој е 80 фунти и плус 12 фунти порачка (92 фунти = 145 долари).
На VISA картицата од NLB имам 150 долари, а ваков проблем сум немал до сега.

Денес цел ден не можам да го купам, затоа што кога стигам до последниот чекор од плаќањето, таму каде што треба да потврдам дека плаќам (претходно пишувам пасворд на PayPal) ми ја дава оваа грешка:

Пратив меил до PayPal и уште чекам одговор.

Да не му се случило на некој истово па да знае решение?
Го средив проблемот уште истиот ден.

Проблемот беше што на картицата имав ДОЛАРИ а требаше да платам во ФУНТИ.
Отидов до банка, доларите ги префрлив во ДЕНАРИ и после си платив без проблем.
И мене сега ми се појави овој проблем , а парите ми се во денари (денарска ми е картичката, не ми е девизна). Можно е да ме блокирале ? Дека нели почнале да ги блокираат тие што сме пишани како од Словенија... Им пратив меил, ама уште нема одговор, може се заебав што им пишав (ако не сум блокиран, сега може ке ме блокираат откога ке го разгледаат проблемот :) )

Kajgana Shop

На врв Bottom