Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

S

Stef Bachatero

Гостин
Нема игри за секс девојката треба да е запалена и да е опуштена.Ако ти рече не почни од ново и никогаш не се откажувај дур не си отиде од собата.Тоа е само тест ништо повеќе.

S

Shellshock nam67

Гостин
Ти детенце оди фати ја книгата, земи таму учи. И не е срамно што си немал секс туку срамно е што така сакаш да ја искористиш девојката , а таа ако ти даде значи е глупава.
zosto ako mu dade e glupava bre od kade toa taka si saka devojkata i pravi nikoj ne ja tera so sila
a vo vrska so ucenjeto ima i edna vakva izreka
ebi ucenje uci ebenje
:pos:
ali kako i da e ovaj e detence do kaj otide mladinava eh bre ce umri ako ne klecne :pos:
--- надополнето: Oct 9, 2011 7:39 AM ---
Имам девојка веќе 3,4 месеци и немаме секс ..ама целиме кон тоа ...дај кажете некои тактики и на што се палат девојчињата кои немаат имано односи ..плс зз бтв јас сум 21 таа е 17
cekaj te be se samo umot na e*enje( ko nekoj zajci ste ), vi e ce si dojde i toa
so gusenje i ligavneje ne se dobiva nisto ce pocekas koga ce bide spremna smata ce te vikne

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Колку и да делува грдо морам да признаам дека и јас го помислив истово прееска и длабоко во себе сум сигурна дека е така, но...
Кај него на фб прееска гледам линкови и постови му закачувале на ѕид прилично згодни девојки кои не
се срамат јавно да покажат дека имаат симпатии према него (инаку неговиот профил нема заштитена приватност)...И ова не е сега само, туку цело време кога ќе отворам го гледам тоа...Живее сам, па ако му е дојдено до секс само, нели може од нив да викне некоја? имајќи предвид дека со мене е во прилично лош однос периодов...Не можам да поверувам дека ова го пишувам... :notworthy:

П.С. Ценам вакви искрени и директни одговори... :unsure:
Чим така малку ќе се корегирам во претходното, ти сама си го даде одговорот, слушај си ја интуицијата :).

Чим си флерта со други а сака истовремено да се смири со тебе не е сериозен, фино те советуваа другите, послушај ги :).

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Да направам апдејт на мојот љубовен живот... :confused:

Прееска ми стига порака на мобилен од мојот бивши, со следнава содржина: Не требаше да се скараме. Како мали деца сме...Како си ти? Што правиш? Ќе излегуваш ли вечер негде?

Поракава ми ја прати пред 2 саати негде и сега се мислам што да му напишам...Еве тука на фб отворив кај него на профил...Значи све очекував од него, али ваква СМС не...Изненадена сум до максимум...
А вчера баш си мислев на него и си поставував милиони прашања на кои не го знам одговорот...
Чудно ми е, како може вакво нешто да ми напише, кога последниот пат кога се видовме до толку се испокаравме што за малку тепачка ќе избиеше...Жустра и тоа... :unsure:

Што да му напишам? :cautious: :unsure: :( (n)
игнорирај го некое време

S

Stef Bachatero

Гостин
Прво премногу посветуваш време на него и што прави на фб,со кој девојки е и ред други работи што е нормално после раскинување зашто сеуште си вљубена.Но што било пред него треба да продолжи и после тоа.Треба да имаш живот освен него,а веќе ако толку си затрескана во него,размисли што ве зближува и што ве одалечува.Најдете заеднички интерес и зборете отворено за проблемите во врската.Треба да работите како тим,седнете на муабет во вашиот омилен кафич/место.Потсеќајте се на убавите моменти заедно и отворете нова страна во животот.Ако не сакаш да се смириш со него што јас би ти го препорачал,затоа што бивши се таму да седат со причина и да не се мешаат во твојот живот,затоа што прво те видел како изгледаш гола и секогаш ќе имаш привлечност спрема двајцата.Но сепак твое е да пробаш,но гледам дека си пробала еднаш и не иде на правата страна зашто би верувала сега дека ќе биде поинаку.

Alan Shearer

Newcastle
Член од
6 јули 2011
Мислења
388
Поени од реакции
136
Прво премногу посветуваш време на него и што прави на фб,со кој девојки е и ред други работи што е нормално после раскинување зашто сеуште си вљубена.Но што било пред него треба да продолжи и после тоа.Треба да имаш живот освен него,а веќе ако толку си затрескана во него,размисли што ве зближува и што ве одалечува.Најдете заеднички интерес и зборете отворено за проблемите во врската.Треба да работите како тим,седнете на муабет во вашиот омилен кафич/место.Потсеќајте се на убавите моменти заедно и отворете нова страна во животот.Ако не сакаш да се смириш со него што јас би ти го препорачал,затоа што бивши се таму да седат со причина и да не се мешаат во твојот живот,затоа што прво те видел како изгледаш гола и секогаш ќе имаш привлечност спрема двајцата.Но сепак твое е да пробаш,но гледам дека си пробала еднаш и не иде на правата страна зашто би верувала сега дека ќе биде поинаку.
Brat ti za sekoj imas sovet i mislenje bravo bravo nekoj psiholog da ne si?

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Повторно апдејт...
Вчера ми напишал порака дека не му било намерата да се скараме...Колку повеќе сме очекувале еден од друг, толку помалку сме добивале и обратно...И демек не било точно дека имал лошо мислење за мене, баш напротив, ме сфаќал сериозно али подобро меѓу нас да е полабава ситуацијата него да форсираме....

Епа првиот пат кога бевме заедно, ја форсиравме врската и ништо не испадна од сето тоа...Второто смирување, демек полабаво се одвиваше све и на крај ќе се испотепавме...
Е сега трета шанса ли да му дадам.... :unsure: Многу ми е контрадикторен...Има еден дел од него до кој јас не можам да допрам...Едноставно точно има определено до која мера да ме пушти во неговиот живот...(Тоа и него му го кажав...)...И различни сме ко ден и ноќ...

Прееска ми ѕвонел на телефон (видов пропуштен повик) ама не му се јавив..И на фб ми напишал порака - ме вика да се видиме...

Не можам да се видам со него, не сум спремна.... :(

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Повторно апдејт...
Вчера ми напишал порака дека не му било намерата да се скараме...Колку повеќе сме очекувале еден од друг, толку помалку сме добивале и обратно...И демек не било точно дека имал лошо мислење за мене, баш напротив, ме сфаќал сериозно али подобро меѓу нас да е полабава ситуацијата него да форсираме....

Епа првиот пат кога бевме заедно, ја форсиравме врската и ништо не испадна од сето тоа...Второто смирување, демек полабаво се одвиваше све и на крај ќе се испотепавме...
Е сега трета шанса ли да му дадам.... :unsure: Многу ми е контрадикторен...Има еден дел од него до кој јас не можам да допрам...Едноставно точно има определено до која мера да ме пушти во неговиот живот...(Тоа и него му го кажав...)...И различни сме ко ден и ноќ...

Прееска ми ѕвонел на телефон (видов пропуштен повик) ама не му се јавив..И на фб ми напишал порака - ме вика да се видиме...

Девојко, не си прај проблем без потреба. Не се скратиле мажи, аман. Ако било добро немало да се скрши два пати. По две прокоцкани шанси, размислуваш да му дадеш трета? :tapp:Очигледно го заслужуваш тоа што ти го прави па и повеќе од тоа. Кој "фраер" не би посакал цура ко тебе? Да и прави шо сака, да ја шутне кога тој сака, да му се врати повторно ама кога само тој сака - ко ќе му биде на таквото ќејф:tapp:
Она што еднаш ќе се скрши, колку и да го лепиш никогаш нема да биде исто. Држи до себе и до своите одлуки, не потпаѓај лесно на убави зборови кои имаат кратко траење. Отсекогаш сум била против враќање кај екс партнерот, ако било добро немало да дојде до крај на врска. Блонди, искрено ти за шо би се вратила покрај партнерот? Си размислила ли што добиваш со враќање покрај него?

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Повторно апдејт...

Машко што ти вика дека сака полабава врска тури му пепел. Те заебава и сака да те има на лагер кога ќе му згусти.

Не може да те сфаќа сериозно кога он не е сериозен а ти си му златна резерва, затоа и те пушта само до одредено ниво :).

Слушај ја Македонка 1985, фино ти кажа :).

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Повторно апдејт...

Штом два пати не ви одело и сте се скарувале третиот пат да ти кажам јас како ќе ви биде или сама ќе погодиш. А тоа што сте различни како ден и ноќ е многу лошо зашто еден ден ќе дојде денот да живеете заедно и има да се испоубиете, зашто тебе ти се прави тоа него тоа, ти имаш таков став он поинаков од тебе и ете ти постојано кавги, а кога сте во врска а не живеете заедно полабаво он си има своја дома ти своја и кога не сте заедно она прави што сака и ти си правиш што сакаш па ќе искочите неколку саати ќе бидете заедно па после секој по својата дома и можно е да не го видиш и ден два и поради тоа што нема да се видите ден два нема многу кавги и секој прави што сака и кога ѓе дојде денот да се видите останува само убавото среќни сте заедно, но вистинскиот проблем ќе појави кога ќе се решите да живеете заедно и тогаш стварно ѓе сватите дека можда несте еден за друг дека во ништо не се согласувате.
[

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Блонди, искрено ти за шо би се вратила покрај партнерот? Си размислила ли што добиваш со враќање покрај него?[/quote]

Да...Сум размислила...Со обновување на врската се знае што ќе следи - он ќе доминира над мене, неговиот збор ќе биде последен, нема никад со мене да гледа филм или да слуша музика зашто имаме скрос различни вкусови (он не сака да чуе да го гледа мојот омилен филм...) Ќе треба да се оддалечам од мајка ми до извесна мера, бидејќи она не ја одобрува врската со него заради некои причини и пред секое излегување дома ќе се расправам со неа и на крај ќе излезам нервозна и на него ќе ја исипам нервозата...Сеуште ќе постои оној инкогнитен дел од него, до кој нема никогаш да допрам...Ќе треба да ги толерирам оросписките коментари и линкови кај него на фб, поставени од цури попалени по него и ако евентуално му спомнам за тоа ќе ме обвинува дека имам наплив на љубомора...Потоа следува сексот на просечно ниво и седење кај него во стан со сааати и сати, дрдорејќи за најразлични теми за кои имаме скрос различни погледи, почнувајќи од јадења и пијалоци, па квалитетни филмови и режисери, музика, најубава девојка во светот (за него е Тејлор Свифт, а за мене се Скарлет Јохансон и Моника Белучи...), потоа за теми како клонирање, ин витро оплодување, матични клетки итн...........И на крај обавезно ќе се раскараме и јас ќе си отидам дома попиздена...За ден-два пак ќе се смириме и така све во круг... :)

Е сега малку за добрите страни негови...Згоден е и симпатична фаца има многу (има црни очи и долги трепки), оригинален е, свој, независен, интелигентен, паметен, образован...Сака да фотографира (тука се имаме погодено и двајцата), има невидена смисла за хумор...Плус директен е и мноогу искрен...И знае многу нежен да биде со мене и ми има кажано дека јас за НЕГО сум најубава на светот...Со него сум своја и не морам никогаш ништо да глумам...Дечкото има завршено психологија и сега магистерска сака да упише...Често се осеќам како експериментално глувче (ќе седне пред мене и ќе фати да ме прашува за све и сешто, за минатото, за чувствата, за моите погледи кон опред. работи итн....) Исто како на сеанса кај невропсихијатар... :oops:

И сега ако ги ставиме на вага двата пасоса што ги напишав, кој повеќе ќе тежи...Кој ќе победи?

Иначе пред мене има живеено 5 години со една девојка и раскинале зашто била многу љубоморна и го гушела многу...(ОН така вика...)

П.С. Ве отеков со моиве љубовни "прекраснотии"...SORRY... (n) Не ве тормозам више...

Kajgana Shop

На врв Bottom