Paypal конечно и во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.242
Поени од реакции
23.809
да да пословенечки амин:)
мислам дека има проблем со сумите , ако досега не го користел за ништо( ни за купување ни за продавање) , а сумата била поприлично голема , да речиме над 200 -300 долари (онака лупам цифри) можеби им паднало сумливо.
последното купување беше во износ од некаде 30 и уште едно истиот ден од 20 долари без никаков проблем.

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
да да пословенечки амин:)
мислам дека има проблем со сумите , ако досега не го користел за ништо( ни за купување ни за продавање) , а сумата била поприлично голема , да речиме над 200 -300 долари (онака лупам цифри) можеби им паднало сумливо.
последното купување беше во износ од некаде 30 и уште едно истиот ден од 20 долари без никаков проблем.
Добро е ова, ама овдека се збори дека и во Македонија ќе можеш да купуваш што сакаш. Барем јас така го сватив министеров од вестиве. Инаку ништо ново не е дека можеш да купуваш со пејпал во странство.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.242
Поени од реакции
23.809
знам дека така велеа дека ке има и за македонија , ама со оглед дека еднаш годишно таква информација излегва во јавност малце бев скептичен. мене искрено ми одговара вака , но сепак зошто да не нека има и за македонија немам проблем.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
пред два дена купував, нема никаков проблем
а како оди процедура (плаќање со картица во странство), треба да извадам девизна дебитна картица, и на ибеј на пример сакам да купам нешто од 40 долари, како оди процедурата и колку одат провизијите

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.242
Поени од реакции
23.809
директо на ибеј многу ретко ке најдиш некој што прифаќа дебитна или било каква друга картичка освем пејпал.
за провизии нема ако си плаќаш со пејпал.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.049
Поени од реакции
12.592
знам дека така велеа дека ке има и за македонија , ама со оглед дека еднаш годишно таква информација излегва во јавност малце бев скептичен. мене искрено ми одговара вака , но сепак зошто да не нека има и за македонија немам проблем.
Секоја година излегува таа една иста информација, па веќе досадни станаа, будат лажна надеж кај народот, ако веќе не ги бива нека си молчат, вака за џабе ни дигаат адреналин.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
директо на ибеј многу ретко ке најдиш некој што прифаќа дебитна или било каква друга картичка освем пејпал.
за провизии нема ако си плаќаш со пејпал.
значи со таква картица на ибеј нема купување...??

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
значи со таква картица на ибеј нема купување...??
На ибеј купуваш преку пејпал. Пејпал е тој што треба да ти ја верификува картицата.
Visa Electron дебитна картичка од НЛБ Тутунска Банка ти треба а да се регистрираш како да си од Словенија.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
На ибеј купуваш преку пејпал. Пејпал е тој што треба да ти ја верификува картицата.
Jaс досега на ибеј купував со плаќање преку банка, (доста продавачи приуфаќаат такво плаќање и не оди преку пејпал али има доста провизии и некогаш не се исплаќа ако земаш нешто поефтинко) значи ако најдам нешто интрересно на ибеј, дали можам директ контакт со продавачот преку маил и да прашам да му платам со дебитна девизна картица? какви се вашите искуства тука?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.242
Поени од реакции
23.809
преку пејпал тие сигурна работа, за поинаку и јас на времето плаќав сервер ама провизијата испадна поголема од плаќањето.
сега има и други начини зависи колку ти се исплаќа провизијата.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
преку пејпал тие сигурна работа, за поинаку и јас на времето плаќав сервер ама провизијата испадна поголема од плаќањето.
сега има и други начини зависи колку ти се исплаќа провизијата.
е па пејпал нема за македонија, а ми треба да земам нешто за 50-70 долари, процедура преку банка ќе ме фати можеби 20-25 долари за плаќање преку нив... чаре?

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
е па пејпал нема за македонија, а ми треба да земам нешто за 50-70 долари, процедура преку банка ќе ме фати можеби 20-25 долари за плаќање преку нив... чаре?
Ти пишав погоре ама додадов текст. Зимаш Виза електрон од тутунска, а се регистрираш на пејпал како да си од Словенија. Ова работи подолго време. 3-4 години.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Kartica od bilo koja banka koja od zadna strana go ima trocifreniot kontrolen broj.... pominuva sekade kade prifakjaat takva kartica...ne moras pa na ebay da kupuvas:) ...jas mislam deka ovde se prai muabet od drugata strana ...da se dobie nacin da moze da se prodava i naplatuva po svet so edno klick...:) ima i drugi moznosti..kagi pa moneybookers i slicno, ama ovie se najrasprostraneti i sekade prisutni........................................osven vo Makedonija za sto mora da ima nekoja kvaka...verojatno predsedatelot na bordot ima zet grk koj ne ne saka... :) ke morame da pocekame kerkata da mu se razvede..sto e relativno skoro mozna opcija...na osnova na muabetite za nea.;)

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
osven vo Makedonija za sto mora da ima nekoja kvaka...verojatno predsedatelot na bordot ima zet grk koj ne ne saka... :) ke morame da pocekame kerkata da mu se razvede..sto e relativno skoro mozna opcija...na osnova na muabetite za nea.;)
А синот на претседателот на бордот да не ги мрази србите ? :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom