Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.204
- Поени од реакции
- 12.201
Рече Чорбаџијата и продолжи да си ги врти зборовитеТи плукај колку сакаш против мене, прави си ток шоу, а јас педантно ќе ја разобличувам твојата темелна аргументирана празнотија: говорење за историјата без историски извори
Од каде знаеш дека го заковале на крст? Од каде знаеш дека сакал цар да се стори?
И пак не ме прочита добро и не ме разбра?
Не ме разрба од погоре па се дрзнуваш да велиш дека ти мене ќе ме „разобличуваш“? Барем е во идно време...
Еден збор и тој не го разбра Чорбаџи... Слеп си и при очи и при ум. Нормално, те разбирам, ти ги копаат темелите на пустата ти вера, за која и би убил ако треба... Бидејќи тоа ти е надежта во животот, а без надеж вие сте празни бардачиња...
Ако сонце, држи се ти до верата и се ќе биде во ред Светот и со вас се врти околу сонцето...
Инаку, од каде знам, ти немаш потреба да знаеш... презирам христијани, и секако не би ги просветлувал. Подобри се вака. Овде сум за другите, не тебе да те оправам.
Не сум овде да докажувам како тебе колку си ги знам јас светите текстови и сите да видат како ете јас верувам. Јас ете покажувам проблеми во тие списи, кои вие велите дека се историски точни, непроменети... Јас прашувам и покажувам колку се тие неточни и полни со фарса и искасапеност.
Другото, ќе го оставам на тебе да си мериш „знаењето“ во верата со други кои паѓаат на протестантски финти на бесконечни прашања а ниту едно одговорено прашање од страна на нив.
П.С. Прашањето ОД КАДЕ нема да ти биде одговорено, нема потребно да знае христијанин, потребно е да верува на невидено. Чорбаџи, следи си верата како што треба.