Калашникови за Македонија од Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата Holy Temple
  • Време на започнување Време на започнување
Немаше да земаат M-16 нешто?

м16 не чини. Калашников се продава во Бугарија за 700 евра број и тоа во многу добар вид. Секој втор (јас) постои под креветот. Калашников е најдобро автоматско оружје, прави некогаш. Уште е 1
--- надополнето: Sep 7, 2011 11:57 PM ---
М16 блокира од една малата прашинка песок. Калашников и да го држиш 1 недела во валкано мочуриште го вади и пука.

А да не ги продале овие парчиња во Арачиново,Кондово и сл....оти никаде не прочитав дека се продадени на армијата!??? :eek:

Толку парчиња имаш само на една улица во Арачиново. :pos:

Епа јас сакав да земаме германско оружје како на пример хк 416, ама не сме ние одговорни за набавка.
GetImage.aspx

ХК 416

Плус со купувањето на американско оружје, им го лижеме газот на Американците :D
Оваа пушка како што знам Хеклер и Кох ја имат направено во соработка со Американците и е модификација на М4 односно е разработен во соработка со Делта Форс единицата.
Американците се главни корисници на оваа пушка и важи за најдобра во светот.
Не знам нашите оваа зошто не ја избрале.
А и на изглед е слична со М4
800px-HK416N.png

Абре ова е превентива.
Оружјето е купено да не заврши во рацете на дрвокрадци.

:)
Вечен 8ми Септември!
:)

Оваа пушка како што знам Хеклер и Кох ја имат направено во соработка со Американците и е модификација на М4 односно е разработен во соработка со Делта Форс единицата.
Американците се главни корисници на оваа пушка и важи за најдобра во светот.
Не знам нашите оваа зошто не ја избрале.
А и на изглед е слична со М4
800px-HK416N.png

Самото име ХК 416 е спој на пушките М4 и М16 кои по барање на Американците овие две пушки да се спојат во една исфрлајки ги недостатоците кај двете

Секој кој вели дека м16 е подобар од калашников или е будала или лаже. Имам роднина во Ирак и м16 е само за пред камерата на Американците. И тие користат Калашников.

Доколку не се лажам, имаме етнички Албанец министер за Одбрана?

Тоа доволно објаснува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom