Кој е најпознатиот антихрист на форумов?

• Креатор на темата Креатор на темата Donald Sikert
  • Време на започнување Време на започнување

Koj e "Najpoznatiot" Antihrist na Forumov :)

• Вкупно гласачи
    109
:D Атеизамов ми е едно големо НИШТО , ете каде е органиченоста , можат да бидат како коректори , да бараат неправилности во религиите и пак да останат на едно erase.

А тоа со науката нема везе со атеизмот :pos:, како што темна материја и темна енергија - според законите на природата се невoзможни да се детектираат и се хипотезирани.Исто као добар дел од дефинициите за Бог.
Значи науката верува во нешто што неможе да го докаже.

Fuckin' EPIC:P
Само ограничен ум и заробеник во догмите (множина) може да напише ваков празен и несуштински пост

Како што би рекле Христијанските верници НЕКА БИДЕ СПОРЕД ВЕРАТА ТВОЈА:pos:

Ако сметаш дека едне куп од луѓево тука што дискутирале со години наназад се ограничени, јеби га, не верувам дека некој ќе се обиде да ти го мења мислењето.

A зашто атеистите не можат да бидат ограничени, вклучително и купот на форумов? Зашто атеистите кои со сигурност тврдат дека не постои Бог не би можеле да бидат ограничени? Дали и зошто ограниченоста не може да биде карактеристика на атеистите? Зошто атеистичкиот светоглед се претставува како bullet proof?

A зашто атеистите не можат да бидат ограничени, вклучително и купот на форумов? Зашто атеистите кои со сигурност тврдат дека не постои Бог не би можеле да бидат ограничени? Дали и зошто ограниченоста не може да биде карактеристика на атеистите? Зошто атеистичкиот светоглед се претставува како bullet proof?

Види зборувам за купот на форумов кои отприлика сите знаеме кој е кој, и за нив се однесуваше прашањето околу ограниченоста.

Тврдат не постои Бог онака како што го замислуваат од спротивната страна. Ограниченоста не е својствена за нив, од проста причина што ако се добие логичко, разум и рационално објаснување или перцепција нема да биде тутку така отфрлена. ТОа не е случај со спротивната страна.

Нека се консолидираат атестичките редови, пошто се поконфузно делуваат :pos:

Најраспашана банда се :LOL:

Како шо би рекле некои , атеистите не се замараат многу со религииве , само со Христијаните:pos:

C'mon атеисти , не се замарале :unsure: ќе испаднете апатеисти според одговориве :cenzura:А натака иде работава.

Шо има везе шо дискутирале со години наназад тука , шо биле обични лектори?:pos:

tumblr_lnus6lX0li1qgnx3ko1_500.png

Како шо би рекле некои , атеистите не се замараат многу со религииве , само со Христијаните:pos:

C'mon атеисти , не се замарале :unsure: ќе испаднете апатеисти според одговориве :cenzura:А натака иде работава.

Шо има везе шо дискутирале со години наназад тука , шо биле обични лектори?:pos:
Браво, јако содржаен пост, аплаузи насекаде.... Браво браво..............

Само ограничен ум и заробеник во догмите (множина) може да напише ваков празен и несуштински пост

:pos:Ќе употребам теистичка изрека за ова.
Бог да се чува :vozbud:

Не избегнувајте прашања и бар бидете јасни коа е атеизмот во прашање.

Мн.краток е целиот муабет за се , па и за ограниченоста.Али знаев од овие дека ќе има некој си отпор.

I'll be back ;)

tumblr_lnus6lX0li1qgnx3ko1_500.png

А да се консолидираш ти прво?:)

Соземи се, излези малку прошетај, посети некои соодветни институции ако ти треба помош околу консолидацијата па тогаш кажи си што те мачи.

А вака паушални муабети, распашани банди, ово оно, како демек којзнае што си кажал ќе бидат игнорирани по се изгледа

И јас јас би ја употребил истата
Бог да чува од ваквите ко тебе
Немој молим те , не ти доликува као атеист да го употребиш тој збор, прво дај објаснување шо е Бог или разни метафори за тој поим, па пишувај, вака ко мало дете си.

Види зборувам за купот на форумов кои отприлика сите знаеме кој е кој, и за нив се однесуваше прашањето околу ограниченоста.

Тврдат не постои Бог онака како што го замислуваат од спротивната страна. Ограниченоста не е својствена за нив, од проста причина што ако се добие логичко, разум и рационално објаснување или перцепција нема да биде тутку така отфрлена. ТОа не е случај со спротивната страна.

Мики, немам намера да ја коментирам спротивната страна -- тоа е надвор од темата. Зборувам за атеистички тврдења (често пати проследени со арогантна увереност и исмејување) дека Бог не постои. Ако атеизмот (за разлика од теизмот) се темели на научни сознанија, тогаш арогантната самоувереност на некои од атеистите е ограниченост. Науката е попретпазлива и остава простор за сомнеж и преиспитување.

А да се консолидираш ти прво?:)

Соземи се, излези малку прошетај, посети некои соодветни институции ако ти треба помош околу консолидацијата па тогаш кажи си што те мачи.

А вака паушални муабети, распашани банди, ово оно, како демек којзнае што си кажал ќе бидат игнорирани по се изгледа
Вистината боли :notworthy: , јас барем давам некои поими , апатеизам поеќе ви држи вода , а глеам философското толкување сите почнавте да го избегавате и барам конкретно да се дефинира атеизмот освен тоа шо наведов за атеизам.

А вие шо праите :ROFLMAO:

Ако не ви одговара тука дискусија , ајде негде надвор ќе се просветлиме со муабети за ова :)

Мики, немам намера да ја коментирам спротивната страна -- тоа е надвор од темата. Зборувам за атеистички тврдења (често пати проследени со арогантна увереност и исмејување) дека Бог не постои. Ако атеизмот (за разлика од теизмот) се темели на научни сознанија, тогаш арогантната самоувереност на некои од атеистите е ограниченост. Науката е попретпазлива и остава простор за сомнеж и преиспитување.

Петар јас токму за тоа и говорам. Простор за сомнеж и преиспитување после разумно рационални аргументи има кај сите.
Јас не согледав дека луѓето кои се декларираа како тврдокорни атеисти не им е својствено ова погоре напишаното.

Проблемот е што не с еизнесуваат такви аргументи кои ќе побудат сомнеж.

Одамна зборувам дека целта на Христијаните на форумов треба д абиде со нивнит еобјаснувања да предизвикаат барем сомнеж кај другите дека се во право.
--- надополнето: Sep 1, 2011 8:16 AM ---
Вистината боли :notworthy: , јас барем давам некои поими , апатеизам поеќе ви држи вода , а глеам философското толкување сите почнавте да го избегавате и барам конкретно да се дефинира атеизмот освен тоа шо наведов за атеизам.

Ако не ви одговара тука дискусија , ајде негде надвор ќе се просветлиме со муабети за ова :)

Давај, давај поими пријателе, земи Вујаклија до тебе да не се збуниш во премногу поими.

Немој молим те , не ти доликува као атеист да го употребиш тој збор, прво дај објаснување шо е Бог или разни метафори за тој поим, па пишувај, вака ко мало дете си.
Кој се однесува како мало дете, се виде од твоите постови
Не мора да дефинирам нешто што не постои. Сите 5000 и кусур богови досега се опишани. Сите се човечки творби.

Прочитај малку што сум пишувал по форумов.
Почни од тука
http://forum.kajgana.com/threads/Атеизам-дефиниција.16828/page-29#post-2186721
--- надополнето: Sep 1, 2011 8:29 AM ---

Прочитај погоре
Срамота е стар член кој е одамна на форумов да и покрај толкуте теми сеуште не му е јасно што е атеизам

Петар јас токму за тоа и говорам. Простор за сомнеж и преиспитување после разумно рационални аргументи има кај сите.
Јас не согледав дека луѓето кои се декларираа како тврдокорни атеисти не им е својствено ова погоре напишаното.

Проблемот е што не с еизнесуваат такви аргументи кои ќе побудат сомнеж.

Одамна зборувам дека целта на Христијаните на форумов треба д абиде со нивнит еобјаснувања да предизвикаат барем сомнеж кај другите дека се во право.
--- надополнето: Sep 1, 2011 8:16 AM ---

Давај, давај поими пријателе, земи Вујаклија до тебе да не се збуниш во премногу поими.

I respectfully disagree with the boldfaced. Една работа е да се тврди дека, „според она што сум го видел, научил, дознал, прочитал во релевантни извори, нема никакви докази дека Бог постои.“ Мене ова ми изгледа како одмерено и разумно тврдење. А да се тврди дека Бог сигурно не постои, или постои само во главите и имагинацијата на простите, заведените, православните, „рисјаните“...е сосема поинаку.

Не знам која е целта на христијаните на форумов, но мојата не е да побудам сомнеж или да убедам некого. На темите за религија најчесто се вклучувам од процедурални причини, и овој пост е во таа насока.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom