Како тоа софтверски ? зар она што го рапуваат е софтверски ? дај не зафркавај секоја музика си има своја убавина и е за почит освен турбофолкот барем според мене ..
А инаку за таа музика порано и сега еве ти прост пример.. Слаткар порано ..
Пази го текстот колку реални да кажам текстови, од срце направени а сега ..
Фактички Слаткар се уништи барем според мене, текстовите веќе му се тапа и секоја песна е се поглупа и поглупа.. ништо не ме чуди и доколку сними некоја песна со Есма Реџепова и слични фаци ..
Или еве уште еден прост пример ..
1. Ете ти чист пример како рапер може да се уништи, од добар рапер стана ептен комерцијален.. песните започнаа да му бидат Слаткар стајл но ќе повторам има пари земал 2-3 ефтини пички во спотот ќе му дигаат посети.. има пари и спотот му се врти на повеќе познати музички програми и со тоа го уништува вистинскиот рап и другите рапери ..
2. Не толку познат, нема пари дечкото да сними некој екстра спорт.. но погледај го текстот од срце
Еве ти пример за квалитет во Македонија ..
И сега знам дека неможеш да очекуваш од некој кој рапува цело време ќе пее за без пари што се вика, но има многу што се прославија но барем го задржаа својот стил.. не направија нешто по секоја цена да се прослават (пр Frenkie, Marchelo итн). Затоа викам дека порано се правело подобар рап, зошто не се вртело толку пари .