Фан Клуб: Македонија Ѓорче Петров

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Како прво и јас сум од Ѓорче па немам никакви симпатии кон тој клуб. Ете Вардарец у душа сум, и знам што значи животот у Ѓорче. Никој не ви рече и никој не ТИ рече да го смениш клубот или да прекнеш да навиваш за него, само водиме дискусија за таквите маалски клубови и навивачите кои треба да ги бодрат. Членот над тебе праша што има врска дали е маалски или на градот. Епа има врска, цело Скопје е против МЃП, освен Ѓорчепетровци, исто како што и повеќето се против Металург, освен Автокоманда.... Додека Вардар може да го сака цело Скопје доколку не било овие малски клубови, но сепак пак е попосетен клуб за разлика од некој маалски.

Вардар бил порано гордост на Македонија, ама некој маалски клуб неможе. Е тоа сакам само да го кажам и не е никаква провокација. И ништо немам против вашиот клуб само форум е јебига треба да се дебатира :).

пс. Пријави лошо мислење што мислиш дека треба да се санкционира јас до сега не видов нешто посебно, нормално е да има малце пцуења, пожестоки дискусии има така, освен ако нешто не е ептен за модерирање. :D
Дете не си од Ѓорче од Хром си ај немој со вакви муабети сега :D !!! И незнаеш што е животот во Ѓорче зошто ти живееш друг филм.... Добро бе кажи ви спомна ли некој тука дека ви негираме дека сте бренд, име, традиција итн...Секогаш ќе имате бројка , подржувачи фанови, симпатизери...секогаш !!! Е сега зошто сте биле толку...па ние не сме од цел град...ние сме од една населба и тек тук од околината !!! Никој не го спори тоа алооооо ... Муабетот е вие терајте ваш филм ние наш, може е моја грешка што ете напишав нешто според мене што е вистина е сега други ако не прифаќаат неможам против тоа !!! Објасни ми поим маалски клуб...маалски може да биде Работнички дека е од Дебар Маало...мојот клуб го викаш маалски а претставуа цел еден дел од градот !?! Немој молим те !!!Мене едно нешто ме иритира што немате ни најмала почит спрема другите а ај да бидеме сите за вардар ако не ...?!

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.546
Поени од реакции
29.127
Дете не си од Ѓорче од Хром си ај немој со вакви муабети сега :D !!! И незнаеш што е животот во Ѓорче зошто ти живееш друг филм.... Добро бе кажи ви спомна ли некој тука дека ви негираме дека сте бренд, име, традиција итн...Секогаш ќе имате бројка , подржувачи фанови, симпатизери...секогаш !!! Е сега зошто сте биле толку...па ние не сме од цел град...ние сме од една населба и тек тук од околината !!! Никој не го спори тоа алооооо ... Муабетот е вие терајте ваш филм ние наш, може е моја грешка што ете напишав нешто според мене што е вистина е сега други ако не прифаќаат неможам против тоа !!! Објасни ми поим маалски клуб...маалски може да биде Работнички дека е од Дебар Маало...мојот клуб го викаш маалски а претставуа цел еден дел од градот !?! Немој молим те !!!Мене едно нешто ме иритира што немате ни најмала почит спрема другите а ај да бидеме сите за вардар ако не ...?!
Види вака Хром под која општина спаѓа? :D Иначе прочитај го уште еднаш мојот пост и ќе видиш што кажав. Значи јас немам ништо против вашиот клуб, убаво е тоа што дечките од ДХ го бодрат дури и во трета лига, и никогаш не сум го омаложувал. Сетете се кој прв почна да пцуе по клубот дали ние Комити или дали вие Лавови кога изгубивме кај вас 1-0 со голот на Вашингтон почнавте Пуши Вардар ти, со твојте фанови од запад педери... Комити никогаш не пцуеле по клубот, пред да почнете вие. И јас не дискутирам тука кој треба вие да бодрите, кој да респектирате, или кој сме ние кој сте вие. Туку целата оваа дискусија е ради некој што негира дека Комити немало од Ѓорче и јадењето бубрези за Вардар како што вие викате Миравци. Немојте и вие ко Прилепчани, Битолчани и Кумановциве да идете од инат со глава у ѕид. Има докази во ЦР дека сме регистрирани ко Вардар. И некој го боли тоа што сте Треска моментално па ја почна караницава, која се води без потреба.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
И што се изглупира? Каква врска има ова со муабетот што го теравме претходно ? Зошто бегаш од темата и ја извртуваш. Ти се смеат сите, цел форум ти се смее, се гледа дека си пубертетлија со бубулички на лицето :)
Вака не се дебатира, бегајќи од насоката на разговорот само покажуваш слабост.
И да, не ни може никој ништо, никогаш нема да играме во втора лига, СИЛА СМЕ, бренд сме, моќни сме, НИ СЕ МОЖЕ. Ако внимателно следиш ќе забележеше дека на веб страната на Комити имаше стаф на групата уште пред завршувањето на сезоната уште пред градот да спонзорира, дека нема да дозволиме да испадне клбуот. Се заканивме јавно дека ќе има нереди ако испадне Вардар. Па сега дали некој се плаши, дали има нешто, дали можеби некој од Комити е личен пријател со Мијалков ;) не е битно. А кога сме веќе кај тоа презиме „Мијалков“ не го споменувај друг пат. Нема дозвола секој да го споменува. Легендарно е. Проба Љубе Бошковски да се прави паметен, го споменуваше секој ден ама еве го сега каде е. Нема заебанции !!!
Па не,не би рекол дека се изглупирав,таа е реалноста,биди реален,не само ја врти приказната во твоја полза,да паднеше Вардар во Втора лига,т.е веќе беше паднат,да не влезеше град Скопје во Вардар и насилно да го врати во Прва лига,немаше да правите комитски револуции,па фешти или што ти јас знам.
Биди реален како за прв пат,ако не ти е проблем.
Мијалков хах...па индиректно со ова покажуваш дека благодарение на него останавте во Прва лига...

За Д.Х. не спомнав ништо, објаснив убаво јас зошто направив јузер, заради тој членот што пишуваше само како удрен повторуваше без потреба дека немало Комити од Ѓорче... Комити имаат членови од Гостивар, од Арачиново, од Сарај, а не пак од Ѓорче. Он ли ќе забрани?
Иначе океј е со Д.Х. сега за сега. Продолжете така, каде видовте дека пишав вие да се откажете и да бидете Комити ? Објаснував општо за ситуацијата, за тоа дека има Комити-Ѓорче, за младината која сигурен сум ќе размислува паметно, за несфаќањето на поимот локал патриотизам и слично !
Иначе немој да мислиш па дека некој се залетал да ве купи вас 36 души, јакиот фактор. Само дупло од вас ќе има Комити од Ѓорче. Ти немора се откажеш, но со тек на време ќе сфатиш дека навивање за маалски клуб, и ченување во група од 40 луѓе (не личи на група, жалосно е) дека изгледа смешно и бедно.
И кој кур ондак ако е маалски клуб ?!
Мене не ми смета што е маалски клуб ама баш ич.
За тебе ако е смешно токмак еден за мене и за тие 35 души е тотално исправно да навиваме за маалскиот клуб.
Според твојата глупа логика и онаа подоле на Патриот значи дека Јунајтед Форс и Плава унија треба да се откажат од Рад и Офк Београд ?!!!
Ај одговори ми на ова штом се правиш толку паметен да те видам.
Ебаве кретенските размислувања што ги имате.

Ама ти сега глупав си или тренираш ? Сакаш да кажеш дека Комити не беа со клубот минативе сезони додека Вадар беше последен ?

Каде бевме до вчера?
Еве ти и од вчера и од завчера каде сме биле
http://www.komiti.org/

А ти кажи ми за Лавови, година на основање е 1992ра, а до ден денешен поминаа 20 години наводно постоење не наивале повеќе од 20 пати за тие 20 години ! Група ли е тоа ??? Лозари имаат поголеми успеси !!!
Лавови си е приказна сама по себе,го признавам тоа,но ДХ започнува нови димензии.
За тоа што се случувало во минатото се криви постарите членови и само тие,да имало тогаш во тоа време некој како нас денеска,ќе била друга приказната,но тие тогаш не се замарале воопшто со групата.

Па не биди толку сигурен, Брзи дека оди на Вардар редовно, и додека беше воџа на Лавови одеше, тоа го знаеш веројатно. Заедно со Брзи одевме на запад, ќе почне сега Брзи да доаѓа пак. А иначе и Го*е И*диша*и*т има доаѓано можеш да го прашаш, исто така плус уште неколку ликови од сегашната екипа1060, но да не калкурирам сега со имиња. Ќе видите сами времето ќе покаже.
Да да класична лага ти беше ова,да ти пишам петка на рачето поради јакото лажење.

Како може да било исто ако се врати Ѓорче во прва лига како што е сега со Вардар, кога Ѓорче е маалски клуб а Вардар е СРЦЕТО НА СКОПЈЕ. Кога Комити имаат членови од цела Македонија, а вие само од едно маало.

Па од Ѓорче сум, неможеш мене да ми кажуваш пробај некој друг прави будала. И во најдоврите денови, кога беше Ѓорче шампион, и кога игравме лига на шампиони не успеавте да се соберете повеќе од 200 души со Бате Борисов. На јужна бев знам многу добро се. Значи и во најдобрите денови и во лига на шампиони максимумот ви е 200 души !!! Жалосно... и викаш ќе се врателе, ќе дошол на стадион овој оној, кога кој и да дојде од една населба ништо не се прави, не личи на група, мизерија е.
Маалски маалски клуб,ама мене ич Стојко не ме боли дека е маалски клуб знаеш...јасно не ти стана до сега ?!!
200,200 можеби толкав е капацитетот,можеби не,ова е веќе муабет што би било кога би било,така да не ти држи вода.
Срцето на Скопје хах бе...изгледа Скопје има две срца па на моменти и не знаете за кое да навивате...
Маалска група,маалска ти пишав погоре ич Стојко не ме боли,за мене и за останатите како мене е привилегија да навивам за маалскиот клуб,не се палам како ти што се палиш на некоеси срце на Скопје,на некојаси бројност,бројност која се зголеми после влегувањето на Вмро во клубот и насилното враќање во Прва лига.
Па од тоа треба да се срамите бе,а не се јачате,политичка партија ве врати во Прва лига,а вадите пароли против нив,треба да им се клањате и да им ги пушите ташаците,треба пароли да им посветувате секое коло !

И што кажа сега ? Затоа дека сме најдобри, најбројни, најсилни, затоа е курчење да си дел од Комити ? Кажи го тогаш тоа и за Делије, бидејќи имаат членови од цела Србија, дека се најбројни убедливо најдобри, значи затоа и да бидеш дел од нив исто така е курчење ?
Да бидеш дел од сериозна, солидна, вистинска група било курчење... какво размислување.
Споредуваш Звезда со Вардар ??:vozbud::pos:
Смешно...

Да беше така навистина, немаше веднаш со Работнички да има 10.000 публика на првенствен натпревар ! Кога викнавме „јави се јужна“ немаше да скандира Вардар цела трибина ! Се виде кои се боите на Скопје.
Баш тоа докажува дека сега Вардар е уште поголем бренд. Значи и државата, и ФФМ, и власта, сваќаат дека без Вардар нема фудбал, дека првата лига е незамислива без Вардар, дека тоа е најдоброто од Македонија и затоа не дозволија да испадне. И они знаат за големината на Вардар, затоа и го направија тоа, доказ дека Вардар е ГОЛЕМ за да оди и против законот.
И тука слатко ме насмеа,признавам,фала ти...

Океј, се гледаме, понекогаш се движам со Брзи заедно, па можеби ќе се сретнеме ;)

А на тој AllotT што ја направи цела кавга овде без причина ќе му реплицирам подоцна. Заради него се расправам со луѓе од мојата населба, нешто што најмалку го посакував.
Одам до Тетово да завршам една работа, сега немам време, ај здраво се читаме подоцна.
Биди сигурен дека ќе се видиме,а и поздрави го Брзи ;)
ПРИПАЗИ НА РЕЧНИК, ПРВА ОПОМЕНА, ПО ТРЕТА БАН !
--- надополнето: Aug 13, 2011 3:58 PM ---
A spored vasata logika, clenstvoto na Grobari primer od 15000 treba da se podeli i sekoj od niv da se prikluci vo lokalnata grupa od naselbata kade sto doaga ? Taka ne bi postoele ovie golemi grupi, a golemite gradski klubovi kako niv bi nemale navivaci ?!
Spored vasata matematika, gradski klubovi, tie sto se brend, tie sto ja pretstavuvaat drzavata, ne treba da imaat navivaci. Ako site spored vas treba da navivaat za lokalnite klubovi od naselbite, togas budali se onie navivaci na Dinamo, na Liverpul, na Real Madrid, na Milan, na Roma, na Juventus... primer vo Italija kako ogromna zemja, normalno so razvieni 2-3 liga imas mal milion lokalni klubovi od naselbi... ako idele site spored tvojata logika, da go poddrzuvaat klubot od naselbata, primer konkretno za Rim da zborime, togas ne bi imale tolku navivaci Roma i Lazio ! Ako lugeto gi sledele samo lokalnite klubovi od naselbite vo Rim... isto i za drugite gradovi vo cel svet.

Rabotava ispagja ne gi podrzuvaj gradskite klubovi spored vas, poddrzuvaj gi selskite. Toa ''Support your local football team'' sto ti pogresno go sfakas, odnosno go sfakas kako propaganda za da pridobijat nesto lokalnite klubovi od naselbite, bidejki normalno imaat pomalku navivaci od gradskite klubovi.

Sega spored vasata logika http://www.youtube.com/watch?v=CZUuS-K68lE&feature=related, ovie sega greska se posto navivaat za Zvezda kako srpski brend, treba sega sekoj od niv da zeme da se prikluci na timovite od kade sto doagaat.
Ma kakva Zvezda u kurac, Fc Cukaricki ke go poddrzuvam od naselbata mi e :)

Baska sto na ovie im doagaat poveketo clenovi pa od drugi gradovi i drzavi... a na toa pa sto ke kazes ? Od drugi gradovi im idat poveketo i toa... a nie praime muabet za naselbi ?! Smeski... zatoa tifo scenata ke ni bide takva... a niv im e uspesna. A nie ako se delime na grupi na naselbi kako ke napreduvame kako ke gi stigneme ? vasata kinematika tera na toa da bi imalo 5000 grupi aktivni so po 50 dusi, ama bitno naselbite ke se poddrzuvaat so lokalnite klubovi a za brendovite i gradskite da nema navijaci !!!

I jas licno go poddrzuvam lokalniot klub naselba, odam vo slobodno vreme gledam, milo mi e da pobeduva i se toa. Ama radi toa da ne go sakam Vardar sto e gordost Makedonska, i da bidam clen na maalska grupacija a ne na Komiti? Nikogas. Vo pravo bese eden decko sto pisa deka skoro site maalski grupi se izlezeni prethodno od nekoja pogolema grupa.
Ajде дете и тебе да ти појаснам некој работи,очигледно форумите по кој дремете и гледањето филмови ви го цицаат мозокот.

Па ако не знаеше во Италија е развиен доста локал патриотизмот,а и да споредуваш Македонија со Италија во најмала рака е смешно.
Или пак Хрватска и Србија.
Разликата е во тоа што таму точно се знае што е локал патриотизмот,а тоа е бодрење и пратење прво на клубот од населбата,па потоа тие брендовите во прва лига.
Ај сеа според твојата логика идеме,Армада не треба да навива за својот клуб,туку за Динамо или Хајдук ?!
Или Дивља Телад,не треба да навиваат за својот клуб,туку за Партизан или Звезда ?!
Или Барлета,не треба да навиваат за својот клуб,туку за Интер,Милан,Рома ?1
Абе подебилни размислувања од твоите немам прочитано жими се !!

Каде пишав не ги поддржувај градските клубови ?
Ако според моите постови си го заклучил тоа,ондак океј,како сакаш разбери ме,немам намера да ти појаснувам нешто што очигледно не го разбираш.

Баш,во право си,додека постојат луѓе кој размислуваат дебилно како тебе и тој Комити Ѓорче,тифо сценава во наводници ќе ни биде у курац отидена,баш поради нафурани копилиња како вас кој што се влезени во некој ептен тешки квази филмови,што ни самите не се свесни воопшто во кој филм се влезени !!

Ајде идеме пак според твојата логика-ФА не треба да навиваат за Мзт,туку за Вардар,пошо нели и тоа е маалска група која навива за маалски клуб ?!?

Научи нешто повеќе за ултра културата,па дојдете тука со тој Комити Ѓорче што лажно се претставува дека е од Ѓорче,па дојдете да солите памет тука.
--- надополнето: Aug 13, 2011 3:59 PM ---
А добро ај јас како неук да прашам тука (кога сите се веќе вон-тема одени) што го прави Вардар градски клуб а што го прави МК-ЃП „маалски“ клуб? Само наставката ЃП?

Кој се градски клубови во Скопје, а кои „маалски“ или „селски“? Зошто може Вардар, Работнички, Металург да се гордост на Македонија а ФК Македонија да не е?
Интересно прашање,и мене ова ме интересира !!

Ајде “учени“ ултраси на “срцето на Скопје“ одговорете на овие прашања !!!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.071
Поени од реакции
74.757
А добро ај јас како неук да прашам тука (кога сите се веќе вон-тема одени) што го прави Вардар градски клуб а што го прави МК-ЃП „маалски“ клуб? Само наставката ЃП?

Кој се градски клубови во Скопје, а кои „маалски“ или „селски“? Зошто може Вардар, Работнички, Металург да се гордост на Македонија а ФК Македонија да не е?
Зошто е маалски??? Пошто нема навиачи вон Ѓорче, никој вон Ѓорче не се интересира зџа клубов, и со самото тоа клубот станува МААЛСКИ...
ЗОшто е маалски??? Зошто стадиончето е баш онака МААЛСКО. Кафана сред трибини. Помаалски здравје. И атмосферата на мечевите е маалска. Навивачи има чат-пат, а притисокот го прават управата и локалните мафиози, што им личи баш на они е МААЛСКИ клубови.

Не знам во кој филм сте влезени. Каков живот вие живеете таму бе??? Абе деца бееее, ви удрија српските филмчиња во глава. Си знаете и сами, и еден Ѓорчевец од форумов еднаш кажа, "Мразам да живам во место од кое каде и да излезеш викаш дека одиш во град":D
Ѓорче е општина од Скопје, и далеку сте од некое селско место, али толку сте уфилмани тоа е чудо едно. Локални мафијаши врие, и не се лутите ама какви селски фаци можеш да најдеш во Ѓорче, такви и во Припор. Едно ве спојува... АНТИ АЕРОДРОМ:D

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Зошто е маалски??? Пошто нема навиачи вон Ѓорче, никој вон Ѓорче не се интересира зџа клубов, и со самото тоа клубот станува МААЛСКИ...
ЗОшто е маалски??? Зошто стадиончето е баш онака МААЛСКО. Кафана сред трибини. Помаалски здравје. И атмосферата на мечевите е маалска. Навивачи има чат-пат, а притисокот го прават управата и локалните мафиози, што им личи баш на они е МААЛСКИ клубови.

Не знам во кој филм сте влезени. Каков живот вие живеете таму бе??? Абе деца бееее, ви удрија српските филмчиња во глава. Си знаете и сами, и еден Ѓорчевец од форумов еднаш кажа, "Мразам да живам во место од кое каде и да излезеш викаш дека одиш во град":D
Ѓорче е општина од Скопје, и далеку сте од некое селско место, али толку сте уфилмани тоа е чудо едно. Локални мафијаши врие, и не се лутите ама какви селски фаци можеш да најдеш во Ѓорче, такви и во Припор. Едно ве спојува... АНТИ АЕРОДРОМ:D
И сето тоа го прави маалски а ?!!
Ихх бре кретени си бевте,кретени и ќе останете за век и векова.
Абе до кога со вакви кретенски размислувања бе деца деца...

А ти вака си се запрашал ли вие во кој сте влезени воопшто ?!
Си се запрашал ли ти воопшто дека да не беше Вмро и Мијалков ќе немаше никогаш да излезете од Втора лига ?!
Па апелирајте кај Грујо штом веќе миљарда споменици крена,да им крене и по еден споменик и на Коце и Мијалков,треба да им се клањате ним,а вие сите до еден да му го издудлате на Грујо,а Мијалков да ви сврши у фаца,пошо нели ја спасија “гордоста“ на Скопје ?!

Анти Аеродром тебе на курац да те набие,не мора да значи дека ако 30 души се палат на Анти Аеродром,па цело Ѓорче да го мешаш во тоа,во ред ?

Запрашај се прво вие во каков филм сте навлезени,па после дојдете на темава и воопшто за Ѓорче да јадете гомна идиоти неизживеани.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.071
Поени од реакции
74.757
И сето тоа го прави маалски а ?!!
Ихх бре кретени си бевте,кретени и ќе останете за век и векова.
Абе до кога со вакви кретенски размислувања бе деца деца...

А ти вака си се запрашал ли вие во кој сте влезени воопшто ?!
Си се запрашал ли ти воопшто дека да не беше Вмро и Мијалков ќе немаше никогаш да излезете од Втора лига ?!
Па апелирајте кај Грујо штом веќе миљарда споменици крена,да им крене и по еден споменик и на Коце и Мијалков,треба да им се клањате ним,а вие сите до еден да му го издудлате на Грујо,а Мијалков да ви сврши у фаца,пошо нели ја спасија “гордоста“ на Скопје ?!

Анти Аеродром тебе на курац да те набие,не мора да значи дека ако 30 души се палат на Анти Аеродром,па цело Ѓорче да го мешаш во тоа,во ред ?

Запрашај се прво вие во каков филм сте навлезени,па после дојдете на темава и воопшто за Ѓорче да јадете гомна идиоти неизживеани.
Па ве прави маалски, затоа што вон Ѓорче, другите кур ги боли како изиграла Македонија Ѓорче Петров.
Не генерализирав јас за сите Ѓорчевци, туку реков дека имате дечурлана кои се премногу влезени во мафијашки филмови.Си доаѓам често јас во Ѓорче, и фризерот ми е од таму, и имам понекои познаници и сите исто ми кажале, а тоа е дека се срамат од квази мафиозите кои глумат лудило низ маало а уствари не смее да излезат од населба. И дечките што беа на мечот со Славија си беа океј, Ајрон особено го поштуем :)
И на крај краева не сум јас тој кој што врти некакви си филмови за мојата населба во стилот, ЕЈ ти не си од Пржино, незнаеш ние туика каков живот живееме, еј ако дојде некој шпон одма го кршиме, најпатриоти сме ние..
Втриот пасус си нема везе со тоа што јас сум го пишал :)
На крај краева што ти е гајле како сме останале во лига???:cenzura:
Прајте си што сакате, ама доста глумите нешто што не сте бееее....
Бар во Скопјево сите знаеме на што сме;)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Па ве прави маалски, затоа што вон Ѓорче, другите кур ги боли како изиграла Македонија Ѓорче Петров.
Не генерализирав јас за сите Ѓорчевци, туку реков дека имате дечурлана кои се премногу влезени во мафијашки филмови.Си доаѓам често јас во Ѓорче, и фризерот ми е од таму, и имам понекои познаници и сите исто ми кажале, а тоа е дека се срамат од квази мафиозите кои глумат лудило низ маало а уствари не смее да излезат од населба. И дечките што беа на мечот со Славија си беа океј, Ајрон особено го поштуем :)
И на крај краева не сум јас тој кој што врти некакви си филмови за мојата населба во стилот, ЕЈ ти не си од Пржино, незнаеш ние туика каков живот живееме, еј ако дојде некој шпон одма го кршиме, најпатриоти сме ние..
Втриот пасус си нема везе со тоа што јас сум го пишал :)
На крај краева што ти е гајле како сме останале во лига???:cenzura:
Прајте си што сакате, ама доста глумите нешто што не сте бееее....
Бар во Скопјево сите знаеме на што сме;)
Вака веќе може,пиши прво дека не генерализираш.
Инаку во право си и јас се срамам од нив со некој нивни постапки,изиграваат локални шерифи без врска мислат дека секој им се плаши.
А и рака на срце,многу се навлезени во мафијата,т.е гледаат претерано многу мафијашки филмови.
Реално најпатриотска населба сме во Скопје,ќе ја земам за пример војната од 2001 кога цел на напади требаше да биде Ѓорче,т.е крајот на Ѓорче кон Кондово.
Цело Ѓорче тогаш се крена на нозе,сите извадија ненормално количество оружје од подруми и тргнаа да го бранат Ѓорче рамо до рамо со војниците и Лавовите на Љубе.
Да не навлегувам во детали,доволно е.
Истото беше и во 93 година кога БЦ тргна да се пресметува со граѓаните на Ѓорче Петров кој тогаш излегоа масовно да го бранат Ѓорче.

Ич не ме боли како сте останале во лига,но филмовите од типот баравме спонзори,па Град Скопје улета како џокер у покер да ги кажувате на други,на оние што всушност не знаат како стојат работите во Скопје,убаво пиша бар во Скопјево сите знаеме на што сме,така да приказниве на црнците од Африка,не тука.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805

Од кога стана Ѓорче маало се прашувам /? Таков е клубот, ние си го сакаме, убаво ни е ... Стадионот е тој, ние барем имаме стадион наш не сме кираџии :D!!! А зошто ви смета што луѓево тука се различни од сите во Скопјево ?! Такви се луѓето тука бе другар такво е местото, нема споредба човек од Ѓорче со од Драчево да речеме ... Секогаш биле такви луѓето тука ти не ги мењаваш...а па новава генерација што иде ќе биде ептен на Господ бељата... Сите знаат кое е Ѓорче ... Народот тука не го мењаваш ...
--- надополнето: Aug 14, 2011 10:58 AM ---
Вака веќе може,пиши прво дека не генерализираш.
Инаку во право си и јас се срамам од нив со некој нивни постапки,изиграваат локални шерифи без врска мислат дека секој им се плаши.
А и рака на срце,многу се навлезени во мафијата,т.е гледаат претерано многу мафијашки филмови.
Реално најпатриотска населба сме во Скопје,ќе ја земам за пример војната од 2001 кога цел на напади требаше да биде Ѓорче,т.е крајот на Ѓорче кон Кондово.
Цело Ѓорче тогаш се крена на нозе,сите извадија ненормално количество оружје од подруми и тргнаа да го бранат Ѓорче рамо до рамо со војниците и Лавовите на Љубе.
Да не навлегувам во детали,доволно е.
Истото беше и во 93 година кога БЦ тргна да се пресметува со граѓаните на Ѓорче Петров кој тогаш излегоа масовно да го бранат Ѓорче.

Ич не ме боли како сте останале во лига,но филмовите од типот баравме спонзори,па Град Скопје улета како џокер у покер да ги кажувате на други,на оние што всушност не знаат како стојат работите во Скопје,убаво пиша бар во Скопјево сите знаеме на што сме,така да приказниве на црнците од Африка,не тука.
Ѓорче даде близу 10-тина жртви во војната... Од подруми се вадеше оружје да се брани Ѓорче, неколку главни фаци во ѓорчево им рекоа на шпоните ако дигате многу галама една рампа коа ќе стаиме тука и знаете кога ке поминете накај град, ќе се усмрдите во селото :pos:!!! 93 година БЦ сакал да гради населба сега кај што е Свети Лазар болницата и тука да ги смести бегалците од Босна... Со кој памет алоооо... Еден добро познат од Ѓорче џандарите коа биле таму со се џандар влегол у темелот го убил од мавање :pos:!!! Татко ми бил на настанот пошто цело Ѓорче излегло тогаш...
--- надополнето: Aug 14, 2011 11:00 AM ---
Отидовме баајѓи со муабетиве иначе денес играме во Гостивар со Ринија каде не очекува доса тежок натпревар... Да се надеваме дека момците ќе не израдуваат денес и ќе ни ја донесат првата победа ...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.546
Поени од реакции
29.127
Не знам по кој пат повторувам, но нека цитира некој каде некој Комита или некој друг што не е за Ѓорче напишал дека вие не треба да навивате за тој клуб, дека не треба такви маалски навивачи да постојат, без разлика дали е ДХ или ФА. И да што го мешате нонстоп Вардар како останал во лига? Како прво не ни знаете, а и да е како што викате Грујо и Мијалков, запрашајте се зошто го земаа Вардар, а не Ѓорче или некој друг клуб.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Не знам по кој пат повторувам, но нека цитира некој каде некој Комита или некој друг што не е за Ѓорче напишал дека вие не треба да навивате за тој клуб, дека не треба такви маалски навивачи да постојат, без разлика дали е ДХ или ФА. И да што го мешате нонстоп Вардар како останал во лига? Како прво не ни знаете, а и да е како што викате Грујо и Мијалков, запрашајте се зошто го земаа Вардар, а не Ѓорче или некој друг клуб.
Алудирате на таков муабет ти и другите двајца,чекор по чекор сакате да дојдете до тоа,ама малце повеќе тешко.
Вардар е земен од нивна страна за да ги исперат парите што со години ги крадеа од народот.
Ајде сега негирајте ме :D

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.546
Поени од реакции
29.127
Алудирате на таков муабет ти и другите двајца,чекор по чекор сакате да дојдете до тоа,ама малце повеќе тешко.
Вардар е земен од нивна страна за да ги исперат парите што со години ги крадеа од народот.
Ајде сега негирајте ме :D
Не алудирам на тоа не ни ми падна на памет тоа, вие така го вртите муабетот од почетокот. Поголем срам нема од тоа да смениш клуб, не ни сакам тоа да го направите.

А, од кај знаеш ти дека е за да ги исперат парите? Многу инсајдерски работи кажуваш, дете може да ти верува, ама и да е точно тоа што го кажуваш, зашто не го направат тоа со Ѓорче да речеме? Каде што очите на народот нема да се толку вперени во Ѓорче, туку во Вардар ? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom