Македонски Железници

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување

Дали е подобрен железничкиот сообраќај во Р.М

• Вкупно гласачи
    181
L

.Lost Angel.

Гостин
Дали мислите дека е подобрени вагоните,цените,точноста на патување...

Само да напоменам дека од Скопје-Велес-Богомила-Прилеп-Битола - Пелагонија ескпрес.

имаат два реновирани вагони

а за патничкиот што е Скопје - Битола се крш вагоните дефинитивно

H

-HRO

Гостин
Напротив...уште поголема катастрофа е од него што беше.... ;)

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
Во земјите кои не се од најбогатите железничкиот сообраќај секаде е шок и ужас. Сигурно да вози јаглен е многу профитабилен, но тоа не е за луѓе. Закрави и коњи е. :tapp:

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Последен пат кога бев до Скопје со воз, испоцркавме од жештина, а прозорците беа заглавени. Отвораме врата и почнува да се дери
кондуктерот:tapp:
Еден другар пак минатиот месец кога бил и парното им го пуштиле во вагонот. Уште еднаш со воз, Не.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.754
Поени од реакции
12.216
Хехе, еднаш возете се со германски или подобро шведски железници...никогаш нема да ви текне ниту да пријдете до железничка (која патем е налик на железниците од краљевина, па дури и тие повеќе личеле на нешто понормално за чекање превоз).

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Сте ја виделе ли железничката станица во Велес? Навечер како декорација фалат само германци во тројка како патролираат.:pos:
Има ли некаде ценовник на билети на нет. Не можам да најдам.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Хахаха, само што дојдов од патување со воз. Бев у тие новите реновирани вагони. Срциња се, со кожни седишта и конечно чисти. И за чудо не каснев, ни за идење ни за враќање. И не зборите за станиците, класика се. Во 20тите од минатиот век се изградени од французите.

К

Кнез Мишкин

Гостин
Обожавам да се возам со воз, штета што у Куманово станицата ми е ептен далеку, али сега мислам дека има и градски до таму. Иначе ситуацијата не беше сјајна и пред 14 години кога прв пат се возев со воз, али денеска место да се подобрува е се полоша. Под итно треба да се стори нешто во врска со безбедноста во вагоните, мислам за меѓуградските линии.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.558
Подобрени не се ни требат итно понови и побрзи и почесто да ги има да не се малтетирам во вторник и петок зомби ден

T

Torchyrus

Гостин
Јако е беее без пари возење ме боли курац за ситуацијата во возовите дали било чисто или нечисто важно да се прошверцувам до кај одам коа неам ебан денар во мене .

V

Vollstandig

Гостин
Јас како голем љубител и долгогодишен “корисник“ на услугите на македонски железници, можам да кажам дека се навистина подобрени оваа година, откако го пуштија брзиот воз БИТОЛА-ПРИЛЕП-БОГОМИЛА-ВЕЛЕС-СКОПЈЕ, кој за цели 2 часа стигнува до скопје. Е сеа како што треси вагонот а брзината е нон стоп иста нема намалување можете да се испотепате, али барем се средени вагоните. Поради таа причина кликнав “ДА“ горе на анкетното прашање.
Далје, возовиве ни се катастрофа другите, така да значи нема полоши возови на балканов од овие. Кондуктери кој арен кој пијан кој глуп кој ретардиран, многу пати кога доаѓале другарки мои со воз, се случувало да бидат замарани од кондуктерите, најчесто ноќе кога патуваат но без разлика на тоа, немаат никаков однос со патниците. За се имаат казна, најсмешно ми беше кога еднаш во премногу испрљан вагон седнав и ги кренав нозете на седиште и кондуктеро почна да црека ќе ми пишел казна 4500 денари за тоа, а вагонот не глеа дека каков беше претходно.
Исто не им чини тоа што каснат премногу, ако возот во бт, треба да тргни за скопје во 18:26, возот стигнува во бт во 18:57 а ќе тргни дури во 19:20. Додека тргни возот, брзиот воз е тоа време во прилеп, и сега, брзиот како брз го губи поимот брз затоа што мора да чека во прилеп на споредната линија да дојде возот од битола дури во 20:00 (кој по правило треба да е во 19:00 за скопје) па така и двата возови каснат како и секогаш.
Секогаш кога патувам со воз се јавувам кога ќе дојди возот, од причина што ако појдиш на време на железничлка незнаеш колку време ќе го чекаш возот да дојди.

Исто така, има многу културни а исто и некултурни вработени по шалтерите во билетарниците а во скопје,имаше една баба која не знаеше англиски, да им изваде карта на едни туристи.
Па добро што ставате такви баби кога немаат појма од македонски а не англиски, во билетарница каде секаков народ се вози... :tapp:

Вондерфул

Chemical love
Член од
2 јуни 2008
Мислења
251
Поени од реакции
157
Јас како голем љубител и долгогодишен “корисник“ на услугите на македонски железници, можам да кажам дека се навистина подобрени оваа година, откако го пуштија брзиот воз БИТОЛА-ПРИЛЕП-БОГОМИЛА-ВЕЛЕС-СКОПЈЕ, кој за цели 2 часа стигнува до скопје. Е сеа како што треси вагонот а брзината е нон стоп иста нема намалување можете да се испотепате, али барем се средени вагоните. Поради таа причина кликнав “ДА“ горе на анкетното прашање.
Кога побогу си стигнал до Скопје со тој воз за два сати??

Не каснат пречесто и не заглавуват пречесто аама ко ќе каснат го прат то со исаф, добри 2-3 саати, да се знај дека си заглавил негде. Иначе исплатлива верзија се, посебно за студенти, зато се користат толку многу. Условите се нечоечки ко ќе сите вагони се преполни и имаш 3-4 сати стоење, ама другото е подносливо.

И да, мораја да укинат попустите за студенти.

Kajgana Shop

На врв Bottom