Вака сега Ultra Boy...далеку дека сум ултрашки настроен...јас сум фан на Македонија Ѓ.П. има момци што ги познавам од ДХ што токму ова напишаново можат да го спроведат на дело (вклучувајќи те и тебе)...И никогаш не треба да се жалиш ние правиме ова ние она немаме помош...Ти го правиш тоа од срце зошто сакаш, го сакаш клубот, го сакаш Ѓорче...и сам да бидеш се да праиш нема да се жалиш зошто тоа што го правиш те исполнува ... Aко чекаш ти на добропознатите ликови од Ѓорче да се сменат во понашање гадно си се заебал, така да глава горе изгледа на вас ви било пишано да ги придвужувате работите тука за овие претходниве што ја укакале работава...A ќе дојде ден многу скоро, осеќам дека сите работи ќе се средат и клубот за некоја година ќе застане на здрави нозе..во тоа сум сигурен 100 посто !!! Е тогаш ќе знаеш дека си завршил голема работа и си придонел за клубот со тоа што го правиш па макар си купил и карта секоја недела дома коа се игра !!! Мене тоа ме исполнува а клубот мој ќе биде сакан се додека сум жив како и моите поколенија со Господ напред... Црвено-Жолта боја...само еден Клуб !!!
Jaс како што знам фановите не се замараат кој од каде има навивачи,туку оди на стадион чисто онака,да грицне некоја семка и да го пцуе судијата...
Јас можам да го спроведам на дело со останатите не викам не,но после две кола се враќа истиот филм како претходно.
Башка доаѓа време за дерби кошарка,сите се напалуваат како клинци на порничи,слики на профил на ФБ,правење евенти,викање деца од немајкаде...зошто ова не го направат за Ѓорче еднаш да ги видам ?!!!
Не ме разбирај погрешно,чест на исклучоци,кој што не идат на кошарка,а идат со нас,бидејќи пред се,КУР ГИ БОЛИ ЗА БРОЈКАТА,дали сме биле 50-100 или 500 души,првенствено одат за клубот и за забавата на трибина,додека другите доаѓаат на стадион кога има нешто гага дали маица дали пиење дали дрога дали јадење дали ебење,важно да е гага,да не платат ништо а да пијат,јадат и ебат,епа нема така,во цел свет се плаќа за шалот,за маицата,се плаќа и карта на влез на стадион...ама нашиве си се навикнати на гага гага и само гага,преку кур ми се.
Постарите ај некако држеа ред,помладите “мафијаши“ се јачаа со нив,бидејќи нели им беа идоли.
Паќ ке кажам,сум кажал едно сто миљарди пати можеби,менталитет нема,тоа е она што треба во Ѓорче,јак менталитет !!
Кој курац пример јас ако седам на ограда и им викам на сите ајде пејте,некој клошар што не видел пичка у живот збори на страна,глеј го наркоманов мене ќе ми кажува дали да пејам или не,што сакам ќе праам,и така момакот почнуе да се глупира на трибина,небаре трибината е полна со камери,се снима втор дел Шишање,па сака да биде во преден план.
Постарите се приказна сама по себе,како прво и прво тие немаат менталитет и ни грам локал патриотизам кон Ѓорче,колку и да се маваат во гради.Можеби имале,но мене не ми изгледа така.
Еве најпрост пример ти го земам Таурунум Бојс,ваљда имаш чуено за нив.Тоа ти е група во која е ептен добро развиен локал патриотизмот,љубовта кон Земун како град,а потоа Земун како клуб.
Или пак пример,Раднички Ниш,Раднички Крагујевац...или еве Рад.
Ѓорче ти е апла Земун,“мафијашки“ град,но во Земун фората е што тие од понеделник до петок се прават мафијаши,во сабота и во недела се навивачи и својата љубов кон Земун ја искажуваат на трибина со навивање,а не со курчење во маало колку се јаки.
Ги слушаат постарите и прават онака како што ке каже дечкото што стои на ограда со мегафон во раце и командува,не се курчат.
Додека не се свестат од цело Ѓорче дека веќе нема ништо гага,туку се се плаќа и им дојде памет дека трибината не е за да пукаш сеир од страна,ќе биде вака,30-60 души на трибина,а кога ќе дојде време за бараж,како што беше со Маџари,е тогаш се буди цело Ѓорче од сон,пошо нели има гага превоз и по некоја маица.
Тоа е суровата вистина,сакаме ние да признаеме или не...за жал.
Јас не можам и уште 39 души да даваме од џеб за секого маица гага за да дојде на трибина да навива,пиење гага за да дојде на трибина да навива,гадно си се зезнале останатите.
Како што реков,се е до менталитетот и локал патриотизмот,кој очигледно во Ѓорче,полека но сигурно умира,пошо “мода“ е да бидеш мафијаш во Ѓорче...куртонска раја.
Не ме сфаќај погрешно,го сакам Ѓорче како населба и клубот,но ова за клубот и за населбата е срамота што се случува,едноставно,не го заслужуваат ова...дефинитивно не го заслужуваат.