Знамињата надвор за Илинден!

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
fmk.jpg

Подршка, инаку јас би преку цела година зошто да не.. отидете во Унгарија/Турција да видите на секоја 5-та куќа што се вика има знаме ..

Подршка, инаку јас би преку цела година зошто да не.. отидете во Унгарија/Турција да видите на секоја 5-та куќа што се вика има знаме ..

Многу напредни општества препорача....

Многу напредни општества препорача....

Напредни е малце релативен збор, да речеме за некого напредно (може и за тебе) е кога двајца мажи на улица водат љубов ?
Во таквите заедници/држави коишто јас ги кажав погоре луѓето многу повеќе се почитуваат и подобро се живее ;)

Немам ништо против правото да се извади таков симбол надвор. Туку, само реплицирав на општествата кои ги наброја.
@Мартин, не мешај баби и жаби. За примерот што го спомна, ние сме напредно општество. А, ако не знаеш што е „напредно“ општество, во некоја права смисла на зборот, здравје, ќе научиш.

Унгарија и Турција:D
--- надополнето: Jul 30, 2011 10:27 PM ---
Колку треба да биде напредно општеството за да се закачи знамето пред врата ?
Малку....

Не мешам баби и жаби туку те прашав што е според тебе напредно ?
Пример во кое поле една Америка е понапредна од Турција ? на социјално, економско итн ..

Не баш сите 'напредоци' се позитивни ..

Не мешам баби и жаби туку те прашав што е според тебе напредно ?
Пример во кое поле една Америка е понапредна од Турција ? на социјално, економско итн ..

На се' што ќе ти падне на памет. Социјално, економско, драпај си меот, ....

На се' што ќе ти падне на памет. Социјално, економско, драпај си меот, ....

Не се согласувам ..
Прво нешто за кое се назадени а не напреднати е начинот (квалитетот) на живот, за тоа барем сум 100% сигурен :coffee:

Американците спрема Турците? Или Македонците спрема Турците?
За второто, се согласувам дека сме назад, едно 3 светлосни години. Американците (општо) се напредна нација која не ја мерат по Лос Анџелес како што токму ти ја мериш турција по Истамбул.

Во кампањата вели македонско...а што ако сакам да ставам да кажеме грчко или бугарско знаме...или што ако не сум македонец, а припаѓам на една од 6-те етнички заедници роми, турци, албанци, срби, власи, бошњаци?

Незнам за други али јас секоја година си го закачувам нашето знаме со шеснаесет краци во двор. некогаш заборавам да извадам па стои и подолго:)

Знамињата се премногу националистички творевини, за да изразат нечиј патриотизам.

large_peace_symbol.gif

Во кампањата вели македонско...а што ако сакам да ставам да кажеме грчко или бугарско знаме...или што ако не сум македонец, а припаѓам на една од 6-те етнички заедници роми, турци, албанци, срби, власи, бошњаци?
па празников е македонски а воедно и живееме во македонија нели? покрај турско бугарско грчко или какво и да сакаш треба и македонско да стаиш нели?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom