Во Бугарија сиромашни 41,9 отсто

Член од
4 ноември 2010
Мислења
305
Поени од реакции
50
Jakо бришене на постови се додека дискусиата да изгледа во саканиот формат.
И това е големо искуство. Браво.;)

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Не е пренесена точно веста, но тоа пат мисла за тоа не беха виновни македонските медиуми, така излезе като наслов од бугарски медиуми.
Вистината е дека се работи за истражуване од 2008г. /не дека сега е подобра состоjбата/. Но не се работи за сиромаштиjа, току за процент от лугето кои се сочуват со трудности при трошоците за парно, струjа, возило и т.н. Процентот за сиромаштиjа е около 21 %.

Член од
4 ноември 2010
Мислења
305
Поени од реакции
50
Ок богаташ искулирај малку.
Богати са ониа земи, во кои одат од другите да работат, а не они да бегат надвор.
Така што од Балканот со исклјучок на Гр, сите сме на това дередже. Кои повеке,
кои по малко. Разликата е дека некои имат услови и иднина да го променат
това, други немат. Просто и jасно

V

viktora

Гостин
Abe puni so kes ste vie Blgarite nema sto!

--- надополнето: Jul 15, 2011 10:06 AM ---

--- надополнето: Jul 15, 2011 10:08 AM ---

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
Bugarive u sve sakaat da se pred nas, pa i u siromastija ne pominaa :)
Така е Официјално ние земаме мали плати. Но јас ти казжам дека секој се овозможува на мали приходи за да се скријат даноци. Еве ти вистинската пазарна статистика. Тука работите добиваат вистински вид, бидејќи е анонимно и не е од официјални документи:

http://www.zaplatomer.bg/bg/statistics2.php?criteria_type=2&year=2011&quarter=3
--- надополнето: Jul 15, 2011 11:32 AM ---
viktora

:tapp:

Дојдете да видите.
--- надополнето: Jul 15, 2011 11:35 AM ---
Просечна плата за целата земја.

http://www.zaplatomer.bg/bg/statistics2.php?criteria_type=1&year=2011&quarter=3
--- надополнето: Jul 15, 2011 11:37 AM ---
981 лв. = 500 евра

Член од
4 ноември 2010
Мислења
305
Поени од реакции
50
Викторчо, бравос дечко, гледаш Seir.bg:)

Разликата е дека ако не ми уидисва тука, малка е платата - бегам во страните во ЕУ, дека е по голема.
Вие нема дека да бегате. Това сакат газдите, и додека не се освестите ке ви викат оти е лошо во ЕУ.
Лошо е за них, ке останат малко невработени, со сила ке ги натерат да крадат по малко.
Ама от дека пипе да го разбереш;)

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Znaci begas radi siromastija.

Togas djabe ste vo EU, i nemoj da se raspravas, caooo.

V

viktora

Гостин
Викторчо, бравос дечко, гледаш Seir.bg:)

Разликата е дека ако не ми уидисва тука, малка е платата - бегам во страните во ЕУ, дека е по голема.
Вие нема дека да бегате. Това сакат газдите, и додека не се освестите ке ви викат оти е лошо во ЕУ.
Лошо е за них, ке останат малко невработени, со сила ке ги натерат да крадат по малко.
Ама от дека пипе да го разбереш;)
Razlikata e vo toa sto ste vo EU a nie ne no platite ni se na isto nivo dali me razbiras.

Jas ne se falam so mojata plata no cudno mi e nekoj Bugar ke mi kaze deka zemal 500 plata i se fali so toa, a nie zemame 400 evra i kukame deka se malce pari.

RAZBIRAS?

Член од
28 мај 2011
Мислења
34
Поени од реакции
1
Pa to i Norska e nadvor od EU. Sto sakas da reces so tvojit post?

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Од коjа година се тие податоци, може некоj да прецизира?

Бугариjа има излаз на море, синиот Дунав, поголема териториjа и пазар, стратешка положба во склоп на енергетски и паневропски коридори, и наjбитно - пристап кон фондовите на Европската униjа кои се апсорбират се поуспешно. Со нив се градат патишта, се санират блокови, се финансират фарми, се промовира туризмот, се купува опрема за училишта и градинки, се подобрува животната околина, се создава работа за бизнисот. И уште една многу, многу важна работа. Државата не е наjголем работодавач, па да чекаш да се пикнеш во администрациjа. Тоа се предности кои некои други земjи не можат нити воопшто да замислат, нели.

Се гледа динамика каj источниот сосед. Дали некоj е бил скоро во Пиринска Македониjа? Таа цути. А Вардарска?

Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
Razlikata e vo toa sto ste vo EU a nie ne no platite ni se na isto nivo dali me razbiras.Jas ne se falam so mojata plata no cudno mi e nekoj Bugar ke mi kaze deka zemal 500 plata i se fali so toa, a nie zemame 400 evra i kukame deka se malce pari RAZBIRAS?
Целта на темата е - бугарите са сиромашни, во ЕУ е лошо и не требува да влизаме тамо.
Со бугарите не може да си го мерите. Колко да не аресова такви како тебе. За припадноста
кам ЕУ исто немаш паметни аргументи. Ке ти одговорам сега само за платите.
Платите са од статистика (наша и ваша - балкански) на база тиа дека работат во земите.
Нели се осекаш за разликата кога 2 лица во фамилиа зимат по 400 евро и 1 лице зима 400.
Проста аритметика. Вие имате повеке од 30% невработени, во БГ 11%.
Исто така не сметаш дека голем процент од бугари работат во ЕУ и праштат пари во земиата
Така што немаш шанси ако дискутираме со аргументи, а не се инатиме на кои му е по голем стапот.

Поздрав от жешкиот Пирин брака македонци.:)

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Целта на темата е - бугарите са сиромашни, во ЕУ е лошо и не требува да влизаме тамо.
Не си разбрал. Бугарите пред да влезат беа сиромашни, и после влезот пак се сиромашни.

ЕУ не е фактор кој создава богатство.

А вие пак се тешите со заклучокот дека: Порано бевте многу посиромашни од Македонците, а денес сте еднакво сиромашни (притоа разликата во невработеност е 11:30 за БГ).

Доста поразително.

Kajgana Shop

На врв Bottom