Голема офанзива на турската армија откако Курдите убија 13 војници и прогласија автономија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Во југоисточниот дел на Турција, армијата спроведува голема офанзива потпомогната од механизирани единици и хеликоптери откако Курдите убија 13 војници од заседа.

Истовремено, курдската чадор-организација ДТК донесе одлука на посебната средба на 850-те делегати за "демократска автономија" при што прецизираат дека остануваат во рамките на Турската нација.

Обвинителството започна истрага во врска со декларацијата за автономија и може да подигне кривични прјави за некои од 850-те делегати.

Ердоган изјави дека цената што Курдите ќе ја платат ќе биде "многу висока".

Turkey vows crackdown in response to Kurdish attack

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-14170418

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.449
Поени од реакции
5.135
Курдите нема да се смират додека не добијаат независност. Знаат дека сега им се најголеми шансите за тоа после векови борба.

Изгледа на повидок е уште една воена интервенција на Турската армија. Ќе биде интересно дали Турците ќе ја преминат Ирачката граница (пошто главно оттаму се снабдуваат) и како Ирак ќе реагира на сето тоа.
Ако припукаат Ирачаните.... ќе биде жестоко.

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
kurtite ke si go dobijat od cicko erdogan edinstveniot politicar koj ne pokazuva strav samo taka treba
--- надополнето: Jul 17, 2011 1:15 AM ---
kurdite mislev pecatna greska :D

S

smexy

Гостин
Старо.
А пардон мислев за 2001ва станува збор...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Овие пак се заиграле Долина на волците :D

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Мислам кои се тие Курди бе........
шо се занашаат па тие?
ја поддржувам Република Турција да им даде инекција за смирување....а може и ампутација...

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Курдите може да сонуваат за независност... Голема поддршка за најголемиот пријател на МКД, РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА!!!!

S

Shellshock nam67

Гостин
Во југоисточниот дел на Турција, армијата спроведува голема офанзива потпомогната од механизирани единици и хеликоптери откако Курдите убија 13 војници од заседа.

Истовремено, курдската чадор-организација ДТК донесе одлука на посебната средба на 850-те делегати за "демократска автономија" при што прецизираат дека остануваат во рамките на Турската нација.

Обвинителството започна истрага во врска со декларацијата за автономија и може да подигне кривични прјави за некои од 850-те делегати.

Ердоган изјави дека цената што Курдите ќе ја платат ќе биде "многу висока".

Turkey vows crackdown in response to Kurdish attack

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-14170418

абе брат шо ни е гајле за Турција нас.
Мислам кои се тие Курди бе........
шо се занашаат па тие?
ја поддржувам Република Турција да им даде инекција за смирување....а може и ампутација...
abe i za nas taka jade lajna evropejcite ama dobivme drzava procitaj malku za krdite pred da kazes nesto Kurdite postoele i pred turcite
ќе се води војна таму се додека не добијат Курдите Држава само да се формира северен ирак како посебна област ете ти услови за курдска држава која со право треба да постои и господ нека им помогни на тој пат :)
--- надополнето: Jul 17, 2011 8:41 AM ---
vidi i za Saladi najgolemiot islamski osvojuvac procitaj i za nego sto bil po nacionalnost

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
абе брат шо ни е гајле за Турција нас.

abe i za nas taka jade lajna evropejcite ama dobivme drzava procitaj malku za krdite pred da kazes nesto Kurdite postoele i pred turcite
ќе се води војна таму се додека не добијат Курдите Држава само да се формира северен ирак како посебна област ете ти услови за курдска држава која со право треба да постои и господ нека им помогни на тој пат :)
--- надополнето: Jul 17, 2011 8:41 AM ---
vidi i za Saladi najgolemiot islamski osvojuvac procitaj i za nego sto bil po nacionalnost
добро...тогаш и Македонија нека даде независност на таканаречената Илирида.....така доаѓа според тебе.и тие убиваа тогаш....
не ми е гајле баш многу за Турција...ама кога ќе споредиш Турција со сите наши соседи....ќе ти стани помила...

S

Shellshock nam67

Гостин
добро...тогаш и Македонија нека даде независност на таканаречената Илирида.....така доаѓа според тебе.и тие убиваа тогаш....
не ми е гајле баш многу за Турција...ама кога ќе споредиш Турција со сите наши соседи....ќе ти стани помила...
citaj malku kakvi dzverstva pravele vo makedonija i ne ja mesaj ilirida drugo koga imala moznost turcija da dade avtonomija na makedonija ne i ja dala za sto posle kasno platila vo balkanskite vojni. procesot na ragjanje i povtorno sozdavanje na Kurdskata drzava e odavna pocnat ima konstantni prihodi sto odnadvor sto od sosedna Grcija. a bogami i vojlata na narodot e golema se se toa plodni uslovi za idnata kurdska drzava. sosedite nasi se tie ako nemame strategija kako da opstaneme i lojalni sojuznici toa si e nas problem

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
citaj malku kakvi dzverstva pravele vo makedonija i ne ja mesaj ilirida drugo koga imala moznost turcija da dade avtonomija na makedonija ne i ja dala za sto posle kasno platila vo balkanskite vojni. procesot na ragjanje i povtorno sozdavanje na Kurdskata drzava e odavna pocnat ima konstantni prihodi sto odnadvor sto od sosedna Grcija. a bogami i vojlata na narodot e golema se se toa plodni uslovi za idnata kurdska drzava. sosedite nasi se tie ako nemame strategija kako da opstaneme i lojalni sojuznici toa si e nas problem
Американците што направија во Хирошима и Нагасаки?
дали сега Амеика и Јапонија се сојузници?
Франција и Германија беа најзакоравени непријатели. сега што се?
зашто бре Курдите не бараат права во Иран? зашто би добиле стругани ротквички....Ирак......не ни ја сметам за држава...после Хусеин...потоп...

S

Shellshock nam67

Гостин
Американците што направија во Хирошима и Нагасаки?
дали сега Амеика и Јапонија се сојузници?
Франција и Германија беа најзакоравени непријатели. сега што се?
зашто бре Курдите не бараат права во Иран? зашто би добиле стругани ротквички....Ирак......не ни ја сметам за држава...после Хусеин...потоп...
Turcija mislis nea ja boli za Makedonija si gleda strateski interes na balkanot pokraj nas ja ima i albanija drugo.
Kurdskata drzava e podelena na povejke zemji irak iran turcija sirija. kurdite
imale teritorija od prilika kolku denesna francija koga nie so sme narod od 2 milioni imame drzava kurdite od 30 milioni ne mozat da imaat toa e non sens e koga togas ce ja napravat drzavata. Isala so gospod napred
nas garant za bezbednosta se isklucivo Amerite i fala bogu sto gi imame inaku odavna jabana ce odevme .

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Turcija mislis nea ja boli za Makedonija si gleda strateski interes na balkanot pokraj nas ja ima i albanija drugo.
Kurdskata drzava e podelena na povejke zemji irak iran turcija sirija. kurdite
imale teritorija od prilika kolku denesna francija koga nie so sme narod od 2 milioni imame drzava kurdite od 30 milioni ne mozat da imaat toa e non sens e koga togas ce ja napravat drzavata. Isala so gospod napred
nas garant za bezbednosta se isklucivo Amerite i fala bogu sto gi imame inaku odavna jabana ce odevme .
нема љубов без интерес.
епа баш тие што се гаранција за нашата безбедност сакаат да не уништат
БЛАЗЕ СИ И НА МАКЕДОНИЈА КОГА ДРУГ И ЈА ГАРАНТИРА БЕЗБЕДНОСТА

S

Shellshock nam67

Гостин
нема љубов без интерес.
епа баш тие што се гаранција за нашата безбедност сакаат да не уништат
БЛАЗЕ СИ И НА МАКЕДОНИЈА КОГА ДРУГ И ЈА ГАРАНТИРА БЕЗБЕДНОСТА
pak gresis amerite go imaa najgolemiot centar na balkanot na cia citaj americka ambasada Skopje na kale nivnite interesi se konstantni i prioritetni drugo koj ne prizna pod ustanoto ime ne go zabroravaj toa.
sekoj eden narod na balkanot zavisi od nekoja vele sila taka bilo porano pa i sega

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
pak gresis amerite go imaa najgolemiot centar na balkanot na cia citaj americka ambasada Skopje na kale nivnite interesi se konstantni i prioritetni drugo koj ne prizna pod ustanoto ime ne go zabroravaj toa.
sekoj eden narod na balkanot zavisi od nekoja vele sila taka bilo porano pa i sega
ако САД имаа интерес. ќе ја признаеа во 1991ва, а не во 2004та. Русија беше првата светска велесила што не призна, а дали се меша во внатрешни работи на Македонија? не
значи тешко дека Курдистан би бил држава...внатрешна автономија во склоп на Турција, можеби.но ако продолжат со вакви глупости против Турција може да стане и мртва држава

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom