Студирам психологија

Член од
27 јануари 2007
Мислења
2.504
Поени од реакции
72
Е заааашо да ни се падне накурчената асистентка по соц.патологија, единствен асален предмет од изборниве и сеа и тој на живци да ми иде? Јеееи -.-

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Е заааашо да ни се падне накурчената асистентка по соц.патологија, единствен асален предмет од изборниве и сеа и тој на живци да ми иде? Јеееи -.-
Па Нелко иде у пензија, и нас ни предава пола семестар само... А чоекот е срцка, сладок е ^.^

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.765
Поени од реакции
8.788
Јас имав логика во 1ва и можам да кажам дека ама ништо ниту тогаш разбрав, ниту сега паметам. Ако е како што вика Магде да ти даде прашања, одбери го (колку да не се чудиш колку имаш за учење) ама добро распрашај се прво, зошто во спротивно, ако треба сам да донесуваш ,,логички,, заклучоци, тешко тебе :) На крајот имав јас само еден заклучок - во логиката ама ништо не е логично :)
Другиве предмети не знам, јас имав антропологија и многу ми се допадна предметот, само имај во предвид дека јас не сум од УКИМ па не знам што точно има таму, ама во секој случај мене ми беше многу интересен предметот :)

Член од
31 март 2011
Мислења
102
Поени од реакции
18
dali ima nekoj materijal za kvalitativni promeni vo retencijata pri pomnenjeto?

Член од
31 март 2011
Мислења
102
Поени од реакции
18
ke saka li nekoj da mi objasni sto poto4no se u4i statistika (razgledav toa sto go pisuva vo priracnikot ali ne dava mn informacii) ako ima nekoj primeri kakvi tipovi zada4i se resavaat i razni dr informacii se dobrodojdeni :)

Член од
8 октомври 2009
Мислења
312
Поени од реакции
153
Јас сакам да се запишам на психолигија ама ми е страв да не не ме примат у државна квота зошто примале само 20 :cautious:

Член од
31 март 2011
Мислења
102
Поени од реакции
18
mozesh da si gi prera4unash bodovite... posto lani pisuvashe kako toa se pravi i gledaj da odberesh za polaganje interni predmeti kako psihologija, biologija, filozofija,sociologija, hemija i sl.

Член од
31 март 2011
Мислења
102
Поени од реакции
18
дали некој слушал културна антропологија кај професорот Ѓорѓе Младеновски и ако може да ми каже колку е предметот интересен и на каков принцип предава проф.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Иако ми е рано за факултет баш ме интересираше колкав интерес има за запишување на психологија и колку примаат обично?Дали веднаш се пополнуваат местата итн...:D

Член од
31 март 2011
Мислења
102
Поени од реакции
18
se popolnuvaat vednash site 40 skoro sekogash ali ne se sekiraj ima proshiruvanje na kvotata... nie poslednava godina bevme 101 :)

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
se popolnuvaat vednash site 40 skoro sekogash ali ne se sekiraj ima proshiruvanje na kvotata... nie poslednava godina bevme 101 :)
А за да си знам отприлика колкав просек треба да имам за да влезам во конкуренција,чисто колку да не се замлатувам ако не исполнувам да си барам друга кариера :)

Член од
31 март 2011
Мислења
102
Поени од реакции
18
zna4i jas imav 89.9 prosek od matura i od 40 dushi sto vlegovme vo prv upisen rok jas bev triesetta na listata ( prvite 20 se drzavna kvota). ali za vo vtor upisen rok vlegoo i mnogu drugi sto imaa daleku pomal prosek :) taka sto prera4unajsigi otprilika bodovite 4isto da znaesh na sto si :)

Kajgana Shop

На врв Bottom