M
Mr.InF3ction
Гостин
Па сигурно не си читал. Еден друг исто така тупеше дека пред исламот луѓето го правеле тоа..и јас реков дека знам и тие правеле но според правилата на исламот така е. Што значи дека мора да се прави. А се што мора е со причина. Не е ништо туку така само да го има. Исламот е последна и најдобра религија. Нормално е дека ќе има работи што луѓето ги правеле пред тоа. И да почисти сме тоа е факт. Значи зборувам за еден муслиман кој се моли 5 пати на ден и ги прави сите други активности што се морални во исламот а не од тие сезонски муслимани или муслимани само со име. Тој што се моли секој ден 5 пати мора да зема абдест 5 пати ( да измие лице, раце, уши, нозе ,уста нос) така да..ако сакаш повеќе факти зошто еден муслиман е почист од еден што е од било која друга вера...гуглај малце кои се условите за да може еден муслиман да се моли.Ноктите ги кратиш ама растат пак и не ти станува прстот помалку сензибилен. Забите ги миеш ама не ги вадиш за да не се расипат. Брадата и гениталните влакна ги бричеш ама растат пак така да примериве ти се неисправни (нема љутиш).
Никој не смета дека сте глупави туку ни смета фактот дека наоѓате милион причини да не убедите како било подобро да си сецнат, па било хигиенски па ова па оноа а се тоа нема врска. Кога би рекле се обрежуваме затоа што така САКАМЕ или затоа што така ни пишува во книга никој не би се бунел и би завршила дискусијата.
Не не убедувајте дека сте подобри и похигиенски од нас необрежаните и нема да имаме недоразбирања.
--- надополнето: Jun 21, 2011 3:04 PM ---
Па ти очајно не сакаш да сфатиш. Господ ни дал и памет но очигледно некој не знае да го користи тоа и малце со логика да сфати некои работи. Ама зошто не не создал господ сите паметни..зошто ? зошто???Zosto gospod ne ne sozdal. Jas seuste ne dobiv odgovor zosto gospod ne sozdal so kozicka pa potoa ni naredil da ja otstranime. Ti celo vreme mi objasnuvase zosto se sledi toa pravilo a ne objasni zosto e sozdadeno.