Косово бара имот во поранешните Југословенски републики вкл.и во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Според распределбата на имотот во поранешна Југославија, Косово вели дека има 172 имоти кои треба да му припаднат, од кои 4 во Македонија.

Јас навистина не знам какви побарувања имаат од Македонија и дали од друга страна Македонија има побарувања кон Косово?

Целиот текст на линкот:

http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/mk/features/setimes/features/2011/07/07/feature-03

W300px_kosovo-thaci-organ-trafficking-1612.jpg

ете го зедоа Косово,па уште некакви си имоти бараат:notworthy:

(y) Браво на Албанците. Ништо не треба да се остава на српскиот окупатор.

за мене се косовари како и за цел свет,така се признати...ти можеш да ги викаш како сакаш,но официјално стои Косово и косовари... позз

Немаат никакво право на тоа можат да си бараат од србија бидејки про распадот на југославија беа дел од таа држава како сап косово и не фигурираа како република во таја држава туку како покраина значи формално правно нема што да бараат од другите земји, можат да си побараат од србија бидејки кога се делел имото србија била нивни застапник и го земала и нивниот дел

ќе добијат нешто над Јајце...
да...Косово беше во делот на Народна Република Србија (Социјалистичка Република Србија) значи нека бара од Белград...од нас може само стап да добие..за чукање ореви

за мене се косовари како и за цел свет,така се признати...ти можеш да ги викаш како сакаш,но официјално стои Косово и косовари... позз
Немаат никакво право на тоа можат да си бараат од србија бидејки про распадот на југославија беа дел од таа држава како сап косово и не фигурираа како република во таја држава туку како покраина значи формално правно нема што да бараат од другите земји, можат да си побараат од србија бидејки кога се делел имото србија била нивни застапник и го земала и нивниот дел

Р.Македонија ја призна Косово како држава и офицјално тие за нас се република без разлика кога што била и како било.Според тоа Косово има право да поднесе такво барање за имоти а дали ќе ги добие тоа незнам.За прашањето дали треба да добијат нешто или не тоа оставам на експертите јас не сум компетентен.

Р.Македонија ја призна Косово како држава и офицјално тие за нас се република без разлика кога што била и како било.Според тоа Косово има право да поднесе такво барање за имоти а дали ќе ги добие тоа незнам.За прашањето дали треба да добијат нешто или не тоа оставам на експертите јас не сум компетентен.
Ке добијат ништо исто како сега ти да бараш дел од имотот на дедоти а тој веќе бил поделен од страна на татко ти и чичковците твој, ке си бараш дел од твојот татко а не од чичковците и братучедите

Косово бара имот во државите на поранешна Југославија...можат да бараат дел во Србија....беа нивни дел од 1945...де факто се уште дел...

kako se dvizhele rabotite od 45-ta pa navaka ., a posebno posle 90-ta ., aj da bideme realni ., gi biva kosovarive za mnogu povisoki politichki ostvaruvanja na koj i kakov nachin toa e drugo prashanje ., za koe i nie makedoncite bi trebalo da razmislime pa i neshto od tie raboti da primenime ., tuku da se vratam na temata ., dobro e shto baraat samo rolku ., ako im se kefne ., mozhe i poveke ., i da fo ostvarat toa zato ne rechete nikogash ne dvapati., ., za golema zhal(n)

Бараат дел и кај нас?? Сметајте дека го добиле...

Бараат дел и кај нас?? Сметајте дека го добиле...

И да биде нешто тоа се само како плацови.Можда некој нивен граѓанин да добие плац што му следува и обратно некој наш кај нив и тоа.Границата е демаркирана и нема веќе поместување и големи ротации.Нема причина за загриженост

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom