Доаѓам во Македонија, кој оператор да го користам?

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Бев на Кораб и од сите оператори само јас од VIP имав мрежа .!. :D Откако сум на вип помалце плаќам, имам и картичка од One дека со моите сум на бизнис пакет, ама за другово, вип :)
Немој вака сега оти ќе те извадат и ќорава на крај. Како тоа само од ВИП имало мрежа. Очите не ти се ок. Телефонот ти се заглавил онаму каде што последно имало мрежа па ти правел илузија дека имаш мрежа.

... Овде ми избегаа другите ретардирани објаснувања.
 
Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Бев на Кораб и од сите оператори само јас од VIP имав мрежа .!. :D Откако сум на вип помалце плаќам, имам и картичка од One дека со моите сум на бизнис пакет, ама за другово, вип :)
тоа тешко, вип користат туѓи репетитори..
 
G

galaxy

Гостин
Баш во тие уџум места ВИП имаат повеќе покриеност од ТМобиле.
 

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119
VIP

so 79 den imas kon cel vip cela nedela
kon sIte* drugi operatori ti e 4.5 den prvata minuta sekoja naredna po 1 denar

site fixni i mobilni.
 

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Веќе 6 години сум корисник на Т-мобајл... имам вип на припејд, ама слабо го користам. Така да, мој избор е т-мобај засега. Вип е каде каде послаб со мрежа.
 
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.787
Поени од реакции
1.504
Еве вака да се замешам и јас.

ВИП ти се најевтина варијанта. Далеку пред Т-Мобиле. Јас досега насекаде сум имал мрежа на ВИП незнам што ви е филмот со тоа за мрежата. Освен ако не планираш да одиш на Монт Еверест ВИП ти е најевтин мобилен оператор моментално во Македонија.

ONE и VIP имаат безплатни разговори во својата мрежа (1000 - 3000) минути месечно, плус претплатата (300 денари па нагоре) можиш да си ја трошиш на разговори со другите оператори (фиксни и мобилни) по прифатливо евтина цена. Е сега предноста во VIP е тоа што тие први го уведоа тоа и дури да се свестат лакомите газови од ONE (тогашен Космофон) и T-Mobile (T-shit), веке луѓето заминаа кон ВИП (како мене) и ако си земиш број на ВИП имаш потенцијал да правиш безпари муабет со многу повеке народ него ли ONE.

А T-Mobile игра на картата - стрижи ги пензионерите, незаинтересираните за поевтини тарифи, и необавестените претплатници. Кога ке им заминат уште половина од претплатниците, тогаш и тие ке ја намалат нивната глупава скапа тарифа. Дотогаш - стрижи мајсторе.

Па сега ти види.
Поздрав.

п.с. Овие што пишуваат на форумов "T-Mobile" или работат или близок човек нивен работи таму, пошто информиран нормален човек знае што и како е.
 

• Tαммι •

Гостин
Моментално ги користам Т-мобиле и ВИП... Презадоволна сум и од двата оператори... Т-моб. имаат поголемо мрежно покривање, а ВИП имаат подобри понуди... 2.5ден. ти е порака ...3.5ден. ти е воспоставување на повик а секоја наредна измината минута е 1 денар. А кон другите мрежи не сум сигурна ама мислам дека беше околу 9 денари. Мислам дека е најпаметно да си избереш некој од овие два,зависно од потребите :)
 
Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
ВИП дефинитивно, најефтина варијанта поготово ако пријателите со кои зборуваш се исто на вип.
 

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
да ве прашам...кога идете во странство да не има некој брз курс за цициии па вака идентично за евро две танчите...и јас имам роднини и тие ко тебе за 2-30 долари слетаа во белград па зимаа автобус се клинкаа до скпје пред тоа трансфер не знам кај правеа...глава ке дадеа за 2-30 долари на толкави плати????

што е работата.....на кој оператор и да одиш еве да се утепаш од зборење во Македонија разликата ке биде 100-200 еве 300 денари...5 евра...за 5 евра мајку му ја мобилизираше цела КАЈГАНА да ти најде оператор
 

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Eve ke idam Makedonija i kako site od stranstvo po sekoja godina kupuvame nova makedonska karticka so nov broj.

Po vashe bi sakala da znam od koja firma da zemam broj ova godina?
Sakam dobra mreza, da ne bide premnogu skapo (ako mozam taka da kazam), i firma kaj sho nema premnogu problemi.

Regards !!
VIP ти е дефинитивно нај евтин мобилен оператор во земјава ама мрежата му е КАТАСТРОФА.

ONE и Т-mobile се тука некаде со квалитет и цена, така да ако решиш да одбереш еден од овие два оператора, консултирај се прво со твојте најблиски со кој ке сакаш да разговараш за да знаеш на кој оператор се тие.

иначе ОNE е мојот избор.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom