Фан Клуб: Партизан

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
God only knows, иди во Србија, прошетај се малку и види како Србите се однесуваат према Македонците.
Ако не се однесуваат према тебе подобро од 85% од твоите сограѓани, ќе ти го платам целиот пат.
Иди друже прошетај се по Албанија,јас ќе ти го платам патот и види како Албанците те пречекуваат таму.Јас,како и илјадници други Македонци коишто сме биле таму сме биле пречекани како богови.Значи никакви провокации,проблеми се нај,нај,нај добро.Дали Србите некогаш имале проблеми во Македонија?Дали Македонците им правеле проблеми некогаш и дали според тоа тие треба да навиваат за македонски клубови и да ни лижат газ?

Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
М

Мартин`

Гостин
Иди друже прошетај се по Албанија,јас ќе ти го платам патот и види како Албанците те пречекуваат таму.Јас,како и илјадници други Македонци коишто сме биле таму сме биле пречекани како богови.Значи никакви провокации,проблеми се нај,нај,нај добро.Дали Србите некогаш имале проблеми во Македонија?Дали Македонците им правеле проблеми некогаш и дали според тоа тие треба да навиваат за македонски клубови и да ни лижат газ?
Албанците од Албанија со повеќето наши Албанци од тука и Косовариве се разликуваат мноогу друже : )
Нормално не сите, но во глобала кај нас се доста по диви, иако има доста исклучоци кои се подобри и од нашите што се вика.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Кој те праша за првото ? Инаку да Србите ја почитуваат Македонија, мене знаеш многу ми е гајле за некои навивачки групи како Гробари кои воглавном се криминалци (барем дел од воџите се..) исто така мене ме боли долниов и за политика која намерно ги развојува овие народи (тука мислам на Македонци, Срби, Хрвати, Црногорци итн). Значи мене ми е битно односот на Србите према мене кога ќе ме видат во живо, кога ќе отидам во Србија таму буквално ме сметаат ко брат што се вика.. никогаш не сум имал никакви проблеми напротив кога ќе видат дека си Македонец уште подобро се однесуваат со тебе посебно постарите. Немам ни С од Србоман ама и голем дел од Македонците имаат по некои роднини што се Срби, ете и јас имам не ептен блиски сепак какви такви имам, па ете ти плус причина.

За политиката не се замарам, зошто е курва.. мене ми е битен народот .. ;)
Ти ми се обраќаше на мене како на Албанец,а не сум;).Тебе те боли за политика,но зошто не те боли за политика која ги раздвојува Македонците и Албанците или таа политика ти одговара, затоа што на Србија им одговара таква политика така!;).И,Србите имаат еден куп роднини во Македонија,па зашто кога ќе отидам во Белград.Ниш не гледам Срби со дресови на Вардар,Пелистер,Македонија и други?Зар ние не ги почитуваме Србите?Не ги пречекуваме како што треба во Македонија така?Само они биле добри така,а ние лошите?

М

Мартин`

Гостин
Ти ми се обраќаше на мене како на Албанец,а не сум;).Тебе те боли за политика,но зошто не те боли за политика која ги раздвојува Македонците и Албанците или таа политика ти одговара, затоа што на Србија им одговара таква политика така!;).И,Србите имаат еден куп роднини во Македонија,па зашто кога ќе отидам во Белград.Ниш не гледам Срби со дресови на Вардар,Пелистер,Македонија и други?Зар ние не ги почитуваме Србите?Не ги пречекуваме како што треба во Македонија така?Само они биле добри така,а ние лошите?
До некаде си право за ова разделување но мене барем секогаш поблиски ќе ми бидат христијанските народи како верник пример, и неможе се така лесно да се заборави.. пример 2001-ва година. Јас барем неможам се толку лесно да приминам преку тоа, не е тоа само политика туку беше битка за Македонија и не памтам кога Албанско знаме било симнато од јарбол или пак кога Македонци во Албанија симнале знаме од јарбол, го палеле или пак пееле анти Албански песни пази.. да пеат песни против државата во која живеат што е несватливо!

Никогаш нема да го одобрам непочитувањето на државите од страна на малцинствата, никогаш. Сепак и со Албанците што ме почитуваат имаам коректен однос и ништо против нив, еднакви граѓани сме и мора да научиме да живееме со нив.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Албанците од Албанија со повеќето наши Албанци од тука и Косовариве се разликуваат мноогу друже : )
Нормално не сите, но во глобала кај нас се доста по диви, иако има доста исклучоци кои се подобри и од нашите што се вика.
Ти си бил ли во Косово,па да зборуваш?Си бил ли во Приштина,Пеќ,Ѓаковица,Призрен?Знаеш ли колку слободни,дотерани и еманципирани девојки имаш таму?Во Приштина можеш ко два и три да фатиш девојка и никој ништо нема да ти каже;).Тоа е точно и факт дека Албанците од Македонија се најнецивилизирани,најпрости и најнеобразовани.

Спасев

Партизан, Мајами Хит
Член од
30 април 2009
Мислења
1.947
Поени од реакции
239
ЗА СВЕ СЕ НАВИЈА, ПАРТИЗАН СЕ ВОЛИ ! :D

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Добро бе бате, гледам си напнат многу, а не си Албанец... во ред си е тоа, ама ова е форум за фудбал, не за политика... од каде наеднаш испаднавте бе вие некој си напатени души и само билдате постови, кого тука го занима Вранишковски? Мислиш дека со мешање политика ќе го смениш мислењето на повеќето тука? Ниту јас тебе можам да ти забранам или да ти сменам мислење, ниту ти на нас тука што сме симпатизери на Партизан... Србомани? Од каде ти е тој збор бе? Значи јас сум и Србоман и Англоман пошто нели навивам за Партизан и Манчестер Јунајтед? Падобранец залутан видел фан клуб Партизан па ајде да се набилда постови... Ако имаш нешто паметно да кажеш за дуелот Партизан-Шкендија, бујрум, иначе Политика тука не, вакви теми се правени милион пати до сега, и пак ништо не е сменето...

И, да, сакаш во Белград и Ниш да видиш луѓе со дресови на Вардар? Е кога во Лондон, Рим, Милано, Барселона, Мадрид, Манчестер, ќе видиш луѓе со дресови на Вардар, тогаш побарај може некој во Белград или Ниш ќе облече... Поздрав

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Над 90% од коментарите на српските форуми е дека се надеваат на подршка од јужните Срби(се мисли на Македонци),а вие слободно одите и бацувајте им го анусот и пенисот можеби така ќе добиете поголема самодоверба во животот копилиња!!Се надевам дека ќе ви испратат и пари да иштампате транспаренд„Косово је срце Србије,а Македонија је Грчка „ и сите среќно и весело да застанете позади тој транспарент за да после цела Србија,Албанија и Грција ви стиснува лајк на фесјбук!!--- надополнето: Jun 20, 2011 8:06 PM ---

А, ти дај една причина зашто би навивале за Србите?
оф мори мајко,не е компјутер за секого,плус интернет имаш ,ццц

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
А, ти дај една причина зашто би навивале за Србите?
Зошто да навивам за Србите? Прво НЕ ИДЕ СРПСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ТУКУ ИДЕ МОМЕНТАЛНО НАЈЈАКИОТ КЛУБ НА БАЛКАНОТ СПОРЕД МЕНЕ !! ВТОРО БАЛИСТИТЕ ИЛИ ШКЕНДИЈА НЕ СЕ МАКЕДОНЦИ!! ТОА И САМИТЕ ТИЕ ГО ИСКАЖУВААТ ДЕКА СЕ АЛБАНЦИ!!!! ТРЕТО ВРЕЃААТ И СЕ ЗАКАНУВААТ ВИЕ НАКА ВИЕ ТАКА !! ЧЕКАЈ !! НЕЛИ ЈАС ИМАМ ПРАВО ДА НАВИВАМ ЗА КОГО САКАМ? ЗОШТО ТИ НЕ НАВИВАШ ЗА СИЛЕКС? И ЈАС СУМ ГОЛЕМ ФАН НА ГРОБАРИТЕ А НЕ СУМ НА ГЕЈТ4 ИЛИ НА НЕКОЈА ДРУГА ГРЧКА НАВИВАЧКА ГРУПА!! Ахх заборавив ИМ СЕ ДИВАМ НА НЕКОИ АЛБАНЦИ ВО ДРЖАВАВА А САМО ПРОСТИТЕ ЗБОРУВААТ ВАКА

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Добро бе бате, гледам си напнат многу, а не си Албанец... во ред си е тоа, ама ова е форум за фудбал, не за политика... од каде наеднаш испаднавте бе вие некој си напатени души и само билдате постови, кого тука го занима Вранишковски? Мислиш дека со мешање политика ќе го смениш мислењето на повеќето тука? Ниту јас тебе можам да ти забранам или да ти сменам мислење, ниту ти на нас тука што сме симпатизери на Партизан... Србомани? Од каде ти е тој збор бе? Значи јас сум и Србоман и Англоман пошто нели навивам за Партизан и Манчестер Јунајтед? Падобранец залутан видел фан клуб Партизан па ајде да се набилда постови... Ако имаш нешто паметно да кажеш за дуелот Партизан-Шкендија, бујрум, иначе Политика тука не, вакви теми се правени милион пати до сега, и пак ништо не е сменето...

И, да, сакаш во Белград и Ниш да видиш луѓе со дресови на Вардар? Е кога во Лондон, Рим, Милано, Барселона, Мадрид, Манчестер, ќе видиш луѓе со дресови на Вардар, тогаш побарај може некој во Белград или Ниш ќе облече... Поздрав
Извини,јас не сум напатена душа,ти си напатена душа и човек без идентитет кој очигледно поради нижа самодоверба сеуште талка насекаде;).Ти подржуваш навивчка група која е АНТИ МАКЕДОНИЈА и на сите ние познат нивниот став спрема Македонија и со кого се во братски односи.Штом подржуваш такво нешто за мене си СРБОМАН , ПРЕДАВНИК и потенцијален непријател!!Политика е дел од секоја трибина НА ГОЛЕМО!Да беа аполитични Гробари немаа да вадат пароли и транспаренти„КОСОВО ЈЕ СРБИЈЕ,МАКЕДОНИЈА ЈЕ ГРЧКА„!!Мене таа политика на Гробари е против сите мои национални интереси и затоа ти и таквите како тебе не ги сметам ништо помалку опасни од Грци,Бугари и Албанци!!Вакви теми се правени милион пати и да,сменето е многу во последните 7-8 години.Таквите како тебе се исклоцаа од сите навивачки групи од Скопје,па сега незнаете кај да се „нагузите„!Англичаните,Италијаните,Французите немаат потреба да навиваат за Вардар затоа што 99% од нив навиваат за тимови коишто се нивни национални обележја,затоа и тие народи се ГОЛЕМИ НАЦИИ и владеат со светот.Си го почитуваат нивното за разлика од нас!!
--- надополнето: Jun 21, 2011 2:09 AM ---
Зошто да навивам за Србите? Прво НЕ ИДЕ СРПСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ТУКУ ИДЕ МОМЕНТАЛНО НАЈЈАКИОТ КЛУБ НА БАЛКАНОТ СПОРЕД МЕНЕ !! ВТОРО БАЛИСТИТЕ ИЛИ ШКЕНДИЈА НЕ СЕ МАКЕДОНЦИ!! ТОА И САМИТЕ ТИЕ ГО ИСКАЖУВААТ ДЕКА СЕ АЛБАНЦИ!!!! ТРЕТО ВРЕЃААТ И СЕ ЗАКАНУВААТ ВИЕ НАКА ВИЕ ТАКА !! ЧЕКАЈ !! НЕЛИ ЈАС ИМАМ ПРАВО ДА НАВИВАМ ЗА КОГО САКАМ? ЗОШТО ТИ НЕ НАВИВАШ ЗА СИЛЕКС? И ЈАС СУМ ГОЛЕМ ФАН НА ГРОБАРИТЕ А НЕ СУМ НА ГЕЈТ4 ИЛИ НА НЕКОЈА ДРУГА ГРЧКА НАВИВАЧКА ГРУПА!! Ахх заборавив ИМ СЕ ДИВАМ НА НЕКОИ АЛБАНЦИ ВО ДРЖАВАВА А САМО ПРОСТИТЕ ЗБОРУВААТ ВАКА
Најјак клуб на Балкан!?Ајде де!!Тој клуб неможе 20 години да помине квалификации за ЛШ и кога ќе помине едвај игра 1 коло со сила.Во што е јачината на тој клуб?До вчера играа едвај 0:0 со Македонија Ѓорче Петров.Не е работата во јачината туку што 50 години македонските комуњари им го дудлаа на тие од Белград за подобра фотеља и дозволија многу генерации Македонци ДА СЕ ВОСПИТААТ ПОГРЕШНО И ДА МИ СЕ ИСПЕРАТ МОЗОЦИТЕ!!ТИ И ТАКВИТЕ КАКО ТЕБЕ НЕ НАВИВАТЕ ЗАШТО ПАРТИЗАН Е СИЛЕН,ЈАК И СЛИЧНО ТУКУ ЗАТОА ШТО ТАТКО ТИ,ДЕДО ТИ,КОМУЊАРСКИТЕ,ПРОРПСКИТЕ СТРУКТУРИ И СЛИЧНИТЕ НЕМУ ВЕ ВОСПИТАЛЕ ТАКА ДА РАЗМИСЛУВАТЕ!Како дете од 5 години којшто незнае каде е Белград на карта носи дрес на Ѕвезда?Кој му го всадил тоа ако не неговиот татко и дедо.Грчките клубови се 3 пати појаки од Партизан,еден Левски Софија,Хајдук Сплит и ред други клубови се на рамниште со Партизан,ако не и подобри.Балистите и Шкендија не се Македонци,а Гробарите и Партизан се Македонци така?!Од Македонија секогаш имало навивачи на Партизан коишто ги следеле натпреварите во Белград,а дали некогаш тие Срби,Гробари ве испочитувале со некоја парола,транспарент,знаме во чест на Македонија и тоа што доаѓате од Македонија?Никогаш,па ни тогаш така?!Кога можат да прават пароли за Грција и да се веат грчки знамиња секој натпревар тогаш што не ве испочитуваат вас ако толку ве сакаат?!Нели сте браќа гробарски!?

Ако некогаш отишле 10 Србомани од Македонија, извадиле македонско знаме на трибина и 5 Срби ви кажале „Где сте браќо Македонци„ тоа ли ви е мерило дека некој ве почитувал?Сигурно сте испосвршиле у гаќи тогаш.Знаш ми много волимо оно тавче на гравче;)

Јас во домашно првенство не навивам за Силекс,но Силекс да игра со било која странска екипа јас секогаш ќе навивам за Силекс,за разлика од вас.Вие секогаш имате да дадете 2000 денари до Белград да го гледате Партизан,Ѕвезда,а многу ви се 50 денари кога треба да платите да го гледате вашиот клуб од градот.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Абе ти знаеш нешто или овде изиграваш мангуплак.Знаеш дека до 91 имало една Федерација што се викала Југославија.Дека со тие Срби,Хрвати шо ги спомнуваш сме биле иста држава.Знаеш дека не само Македонците туку на сите страни во таа земја имало навивачи не само на Партизан(изгледа тие трн во око)тука на сите тимови од голема четврка.Еве и на форумов имаш Комита,Хрват по потекло ако не се лажам кој има симпатии кон Динамо Загреб.И тој за нас сега е предавник,усташ или слично?????А??
Ја знам Албанци во градов кои навивале на времето за Хајдук.И што сега???Инаку ако мислиш дека Партизан е еден обичен балкански клуб си се излажал.Партизан е спортско друштво!!КК ПАртизан е во најголем напредок во Европската кошарка игра ТОП 8 па лани стигна и до фајнл форот а за трошка му избега и големото финале.Ватерполскиот клуб Партизан стана првак на Европа инт.
Ако после ова уште не разбра можеш слободно да си тераш по свое.Влијанието од минатото не се брише така лесно,но полека се брише,симпатизери има ама ГРобари има само во Ку,ама тие си се Срби или пак со српско потекло.Никогаш не б ми изменилл став према братска нација еден транспарент изваден од воџи криминалци збратимени со Грчките педери.

П

Паспарту

Гостин
Голем дел од работите што ги кажа God only knows се точни, но децава не можат да го сфатат никако. Чим сте толку јаки, тогаш појавете се на стадион против Шкендија, не само да се силите тука, а во реалноста никаде да ве нема. Помогнете му на Партизан, но немојте тоа да биде како што беше во Скопје против Вардар, а посебно против Цементара кога кумановци плачеа за да им го вратат транспарентот. Сите сте Гробари на форумов, Гробари Скопје, Кавадарци, Тресонче, а вон форумов освен на кантер никаде ве нема да го браните тоа име (ова се однесува за македонските "гробари").

Партизан најдобар клуб на Балканот!? Дај бе не тресете вакви дебилизми, дали вие воопшто знаете кои држави се наоѓаат на овој полуостров? Очигледно дека не протестирате џабе против тие тестовите...

Околу натпреварот, очекувам Партизан дома да победи со 4-5 разлика, едноставно 10 класи се подобри од Шкендија, порано можеби имаше клубови кои може да парираат на овие српскиве, но од година во година нашиот фудбал се повеќе пропаѓа, па така очекувам без поголеми проблеми да биде елиминирана Шкендија.

Член од
21 јуни 2011
Мислења
6
Поени од реакции
0
Ballistet ke patuvaat vo Bg ...

Vo Skopje siguren sum deka nad 90 % ke bidaat NAVIVACI NA SHKENDIJA .. Ispolnet ke bide stadionot , ZIVEEMO ZA SHKENDIJA , WELCOME TO THE HELL partizan !!!

RED BLACK ARMY - BALLISTETE 1992 TETOVE
--- надополнето: Jun 21, 2011 11:06 AM ---
Simpatizeri makedonskog šampiona nadenuli su sebi ime „balisti", po albanskim kvislinzima iz Drugog svetskog rata, a poznati su po tome što se zalažu za „veliku Albaniju" i što je zbog njih zabranjen dolazak u Tetovo navijačima timova koji tamo gostuju

;)
--- надополнето: Jun 21, 2011 11:09 AM ---
Grupa koja bodri Škendiju zove se "Balisti"(Ballistet), a kako se može pročitati na navijačkim forumima, klub su osnovali Albanci. I navijači su Albanci, pa na utakmicama koje Škendija igra na svom terenu u Tetovu nije dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača.

Член од
5 мај 2008
Мислења
92
Поени од реакции
17
Не можам да подржам екипа чии навивачи пеат Тоше е педер, Македонско девојче пичка шарена, смрт за каури, го сменаа нашето знаме во Кичево, инцидентите на Кале и рушењето на црквата, ке ја претставуваат Македонија со албански знамиња, дали албанците од Македонија би подржале македонска екипа против тим од Косово или Албанија ??? Многу тешко знеајки дека ја следат репрезентацијата на Албанија.

Kajgana Shop

На врв Bottom