Последниот Мохиканец
Командат -ај лав ју
Ако може уште една мала корекција 3800 ФРН БРУТО плата,,
... Најубаво место за живеење нема, секаде нешто фали. Во Македонија имаш слобода ама немаш пари. Во странство имаш малку повеќе пари ама ни слободата не е иста, ( секогаш си граѓанин од втор ред). Гледам дека многу ја фалите Швајцарија, ама мене не ми се допаѓа од причина што треба да си робот за да живееш таму. Друго некој беше напишал дека оние кои се иселени од Македонија ги прават сите проблеми. Јас ќе кажам дека ако не се ислениците, Македонија одамна ќе пропаднеше бидејќи над 80% од девизните приливи на земјата се токму од тие луѓе. И за крај најубаво се живее таму кај ти е семејството било тоа дали е во Македонија, Европа, Канада, Сад или пак Австралија.
Не мислам дека е така.Зашто ако напишат на вестите дека Економијата ке ни пропаднела ако не биле овие ганстербајтерите.Не верувам дека е точно па нели ние и онака дефицитот го покриваме преку ММФ или некој други финансиски субјекти.Во прашање е веродостојноста на информациите на вестите значи не би требало слепо да ги цитираме вестите(совет најдругарски)
.Инаку секоја чест на оние чесни луѓе кои инвестираат во татковината.Писсс