Стара Чаршија и ноќниот и денскиот живот таму

• Креатор на темата Креатор на темата Violent Femme
  • Време на започнување Време на започнување

Violent Femme

I am as lovely as a dream in stone..
Член од
27 мај 2011
Мислења
725
Поени од реакции
525
Локација
Скопје
Искрено во последно време се заразив да излегувам во чаршија сега е ептен средена и има подобри места за разлика од порано.Мислам дека винаријата Темов , пивницата Стар град и Капан Ан некако ја оживеаа чаршијата како и другите места како Ла Кања, Дамар..мислам дека се иправи искривената слика за чаршијата..и на чај и салеп во чајџилница да не се заборави.:)

Хах :) за разлика од вас, имам друштво од Скопје кое излегувало тамо пред да биде актуелно, и сега ми се жалат како почнале сите да идат тамо и се е раздвижено онака безвезе. Баш пред некоја недела бев тамо седевме цел ден, ги поминавме скоро сите да ги наречам со еден збор кафиќи, фини места има.

Одлично , конечно повторно да заживеа и тој дел од градот , едноставно чаршијата е симбол на Скопје и потребно уште повеќе кафичи да се отворат и да се развие што повеќе ... За мене најдоброто нешто е турскиот чај , во чајџилницата под пивницата што е со добро друштво би останал цел ден , посебно сеа во летниот период :)

Одлично , конечно повторно да заживеа и тој дел од градот , едноставно чаршијата е симбол на Скопје и потребно уште повеќе кафичи да се отворат и да се развие што повеќе ... За мене најдоброто нешто е турскиот чај , во чајџилницата под пивницата што е со добро друштво би останал цел ден , посебно сеа во летниот период :)
Да да и играње океј и карти :D

Епа ај да идеме ако не...

Епа ај да идеме ако не...

Ајде бе. Едно ќеф собиранче у чаршија. Плус филингот после коа ќе се вратиме на Фејсбук да пишеме - Se vrativ od charshija hehe. Ок, erase the last one. Битно да се собереме на чајче/ќебап/наргиле/штобило во чаршија.

празен пост а ... хехе... значи нејкеш да ме научиш , ок нема проблем :)

празен пост а ... хехе... значи нејкеш да ме научиш , ок нема проблем :)
моја грешка :oops:
Не е тешко исто како брич само се игра со плочки на табла

Додека сум на темава да упатам еден апел: Ги молам сите оние кој не се чувствуваат пријатно во Стара чаршија да не ја посетуваат повторно во доцните часеви со своите штикли од 10 см на калдрма.Златни дискотеки имате кај се пикате каде што не ви е местото.

Ја обожавам стара чаршија, некако си има свој посебен шмек,едноставно те заведува. Башка Ла Кања е супер место, супер музика, некомерцијален народ, се на се одлично :D.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom