Ќотекот излегол од рајот или?

Mene me tepala majka mi i sekogas postignuvala kontra efekt.Jas moite deca ne gi tepam i prekrasni se,sekogas razgovarame za toa sto se slucilo ili za toa sto ne bi trebalo da se sluci i me razbiraat maksimalno.

секако дека не е ништо страшно детето да се плесне во краен случај но секако без грубо насилство доколку по објаснување не свати дека не е во ред тоа што го прави и несвати дека сепак постариот му мисли добро мора некогаш и да се плесне на пример кога фаќа пегла или нож подобро е да се плесне и да поплачи одколку да се пресече и изгори па тогаш штетата би била поголема
а и секако мора да свати дека во семејството има редослед и да има почитување спрема родителот и родителот да е афторитет секако да има мала доза на страв детото спрема еден од родителите за да го почитува тоа што е кажано

Да мислам дека најдобриот начин на воспитување е со котек , сега се ма граноца не да го направите инвалид секако треба да се пази каде ке го удриш , треба да прави разлика и да почитува особено во периодот на пубертетот кога мислам дека се можат.

Да мислам дека најдобриот начин на воспитување е со котек , сега се ма граноца не да го направите инвалид секако треба да се пази каде ке го удриш , треба да прави разлика и да почитува особено во периодот на пубертетот кога мислам дека се можат.

Мислам дека ќотекот нема голем ефект...
т.е. може има ефект,ама краткотраен... 10тина минути...
:-)

Не излегол од рајот, и има краткорајни ефекти, после пак се навратуваме на истото.
Од разговор ништо боље, али некад мора и по некоја клоца и шамар да шибнеш, колку внимание да привлечеш.

Ќотекот е добар показатеел за нечие лудило.
На кол да се наденат сите тепачи на деца.
Некој ќе помисли дека сум бил тепан како дете :)

Ќотекот е добар показатеел за нечие лудило.
На кол да се наденат сите тепачи на деца.
Некој ќе помисли дека сум бил тепан како дете :)

Обратно :)
Тие што се тепани обично ја продолжуваат традицијата :)

Нема поента тепањето. Можеби следниот пат нема да ја направи белјата, но нема ниту да разбере каде и зошто погрешило детето.
Се може и мора да се реши со разговор, се разбира разговор прилагоден на возраста на детето.
Јас немам мои деца, ама имам сестра помала од мене 15 години. Никогаш ја немам удрено, а мене најмногу ме слуша од сите. Некогаш е потребно да даваме нерационални објаснувања зошто не би требало тоа да го направи, но поентата е да сфати дека е грешно.
Инаку, со ќутек добиваме резултат ,,не смеам да скинам цвеќе зошто мама се лути,, а сакаме да добиеме резултат ,,не треба да скинам цвеќе зошто поубаво изгледа во саксија и така живее, ако го скинам ќе умре во вазна,,.
Паметни и разумни деца се прават со разговор, не со тепање.

Нема поента тепањето. Можеби следниот пат нема да ја направи белјата, но нема ниту да разбере каде и зошто погрешило детето.
Се може и мора да се реши со разговор, се разбира разговор прилагоден на возраста на детето.
Јас немам мои деца, ама имам сестра помала од мене 15 години. Никогаш ја немам удрено, а мене најмногу ме слуша од сите. Некогаш е потребно да даваме нерационални објаснувања зошто не би требало тоа да го направи, но поентата е да сфати дека е грешно.
Инаку, со ќутек добиваме резултат ,,не смеам да скинам цвеќе зошто мама се лути,, а сакаме да добиеме резултат ,,не треба да скинам цвеќе зошто поубаво изгледа во саксија и така живее, ако го скинам ќе умре во вазна,,.
Паметни и разумни деца се прават со разговор, не со тепање.
Не се слагам. Има живи и претерано активни деца со ѓаволест карактер па ни од господ да е убавиот збор не помага. Затоа троа ќе го позамаваш. Сестра ти се погодила карактерно да се разбира од збор. Иначе, никој овде не збори за ќотек “а ла удри-мавај“ него паметен ќотек (подплеснуење(наравно ако претера и се треска од земја и после васпитната, јаде ќотек у права смисла на зборот)), кога треба и колку треба (финеси се у прашање) во комбо со добар муабет.

keyword: васпитна

Не се слагам. Има живи и претерано активни деца со ѓаволест карактер па ни од господ да е убавиот збор не помага. Затоа троа ќе го позамаваш. Сестра ти се погодила карактерно да се разбира од збор. Иначе, никој овде не збори за ќотек “а ла удри-мавај“ него паметен ќотек (подплеснуење(наравно ако претера и се треска од земја и после васпитната, јаде ќотек у права смисла на зборот)), кога треба и колку треба (финеси се у прашање) во комбо со добар муабет.

keyword: васпитна

Тоа е казниво со закон, и јас да го видам со свои очи ќе го пријавам во полиција.
Децата не смее никако на никаков начин да се тепаат.
Ако е детето хиперактивно, станува збор за некој друг проблем, а не дека е тоа ,,неразбрано,,. Треба да се преиспитаат родителите и нивниот однос, а потоа и односот кон детето.
Кон детето секогаш треба да се гради пријателски однос, каде што кај детето ќе се развие почит према авторитетот на родителот, а не страв од родителот.
Детето кога има 5 години ќе го истепаш и ќе те послуша.
Кога ќе има 15 џабе ќе ти биде ќутекот, кога ќе те лаже и ќе биде своеглаво.
Односот со детето се создава од моментот кога тоа ќе се роди, уште пред да биде свесно за своето постоење. Ако сакаш да создадеш паметни, мудри, пристојни, квалитетни и солидарни личности, мораш да им пристапуваш така - со разговор. Ако ти го почитуваш детето, и тоа ќе те почитува тебе.
Не е доволно само да му кажеш ,,НЕ!,, и да те послуша.
Мораш и да објасниш зошто не смее да го прави тоа што сака да го направи.
Само така ќе успееш кога ќе има посериозни дилеми од тоа дали да скине цвеќе или не, да се советува со тебе а не со некој друг, кој може и погрешно да го советува. Ако на 5 години не можеш да му објасниш проста работа, како планираш како родител да објаснуваш за тоа како се прави бебе, контрацепција, СИДА, несакана бременост? Или немаш намера за тоа да зборуваш, или ќе го тепаш ако праша или направи?

Тоа е казниво со закон, и јас да го видам со свои очи ќе го пријавам во полиција.
Децата не смее никако на никаков начин да се тепаат.
Ако е детето хиперактивно, станува збор за некој друг проблем, а не дека е тоа ,,неразбрано,,. Треба да се преиспитаат родителите и нивниот однос, а потоа и односот кон детето.
Кон детето секогаш треба да се гради пријателски однос, каде што кај детето ќе се развие почит према авторитетот на родителот, а не страв од родителот.
Детето кога има 5 години ќе го истепаш и ќе те послуша.
Кога ќе има 15 џабе ќе ти биде ќутекот, кога ќе те лаже и ќе биде своеглаво.
Односот со детето се создава од моментот кога тоа ќе се роди, уште пред да биде свесно за своето постоење. Ако сакаш да создадеш паметни, мудри, пристојни, квалитетни и солидарни личности, мораш да им пристапуваш така - со разговор. Ако ти го почитуваш детето, и тоа ќе те почитува тебе.
Не е доволно само да му кажеш ,,НЕ!,, и да те послуша.
Мораш и да објасниш зошто не смее да го прави тоа што сака да го направи.
Само така ќе успееш кога ќе има посериозни дилеми од тоа дали да скине цвеќе или не, да се советува со тебе а не со некој друг, кој може и погрешно да го советува. Ако на 5 години не можеш да му објасниш проста работа, како планираш како родител да објаснуваш за тоа како се прави бебе, контрацепција, СИДА, несакана бременост? Или немаш намера за тоа да зборуваш, или ќе го тепаш ако праша или направи?
Шо ќе пријавиш? Семејна “васпитна“?
Башка ја сум ќотечено дете па испаднав примерен и разбран.
Your argument is invalid.

Шо ќе пријавиш? Семејна “васпитна“?
Башка ја сум ќотечено дете па испаднав примерен и разбран.
Your argument is invalid.

Мојот аргумент е прилично стручен и со мене се согласува цел Филозофски, посебно институт Психологија и институт Педагогија. А со мене се согласува и МВР.
Ќе пријавам насилство врз дете. Не смее да има ниту физичко, ниту психичко насилство, под тоа се подразбира никакво кревање на рака, и никакви закани од типот ,,ќе те убијам ако тоа и тоа.... ќе ти ја скршам раката, главата, пукнам носот.....,,

Тоа што кај нас има погрешна дефиниција за воспитување на деца, не се криви твоите родители. Но и тоа ќе се смени, посебно што гледам се засилуваат социјалниве служби, па можеби конечно ќе почнат да си ја вршат работата и да санкционираат родители кои не знаат ни што е тоа родител и која е неговата функција во животот на детето.

Мојот аргумент е прилично стручен и со мене се согласува цел Филозофски, посебно институт Психологија и институт Педагогија. А со мене се согласува и МВР.
Ќе пријавам насилство врз дете. Не смее да има ниту физичко, ниту психичко насилство, под тоа се подразбира никакво кревање на рака, и никакви закани од типот ,,ќе те убијам ако тоа и тоа.... ќе ти ја скршам раката, главата, пукнам носот.....,,

Тоа што кај нас има погрешна дефиниција за воспитување на деца, не се криви твоите родители. Но и тоа ќе се смени, посебно што гледам се засилуваат социјалниве служби, па можеби конечно ќе почнат да си ја вршат работата и да санкционираат родители кои не знаат ни што е тоа родител и која е неговата функција во животот на детето.
Еј еј полека.
Кој спомна “ќете убијам ако тоа и тоа, скршам рака пукнам нос отворам чмар“
Жено, ВАСПИТНА.
НЕ ЌОТЕК А ЛА СКРШИ ГО ОД МААЊЕ И ЕБИ МУ ДЕТСВО.
Кој дел од “васпитна“ не го разбираш?

Ако социлајното има проблем со тоа како си го васпитам детето , нек си го земе и очи нека вадат со него - ене му го па ќе ги видам по месец дена секојдневни малтретирања вриштења, кемкања, изводења.....“НЕ САКАМ СУПА, КУПИ МИ ТОЧАК, НЕ МИ СЕ СПИЕ, САКАМ УШТЕ НА КОМПЈУТЕР, НЕ СИ МИЈАМ ЛИЦЕ, ДАЈ ЗА СЛАДОЛЕД.....“
Ќе ми го вратат за месец дена и тоа со извинување (и гратис ремен)

Еј еј полека.
Кој спомна “ќете убијам ако тоа и тоа, скршам рака пукнам нос отворам чмар“
Жено, ВАСПИТНА.
НЕ ЌОТЕК А ЛА СКРШИ ГО ОД МААЊЕ И ЕБИ МУ ДЕТСВО.
Кој дел од “васпитна“ не го разбираш?

Постои само воспитување со разговор. Никакво насилство. Постои нешто што се вика здрав разум, а здравиот разум кажува дека имаш деца кога можеш психички да поднесеш да ги воспитуваш. Ако не се однесуваат како што ти сакаш и очекуваш, проблемот е во тебе а не во нив.
--- надополнето: May 31, 2011 6:58 AM ---
Ако социлајното има проблем со тоа како си го васпитам детето , нек си го земе и очи нека вадат со него - ене му го па ќе ги видам по месец дена секојдневни малтретирања вриштења, кемкања, изводења.....“НЕ САКАМ СУПА, КУПИ МИ ТОЧАК, НЕ МИ СЕ СПИЕ, САКАМ УШТЕ НА КОМПЈУТЕР, НЕ СИ МИЈАМ ЛИЦЕ, ДАЈ ЗА СЛАДОЛЕД.....“
Ќе ми го вратат за месец дена и тоа со извинување (и гратис ремен)

Баш добро мислење имаш за своето дете.
Погрешно е воспитано зошто ти не си успеал да го воспиташ како што треба.
А верувај, ако навистина имаш сериозни проблеми со неговото однесување, посетете психолог, кој ќе ви помогне на вас правилно да се поставите кон детето, и тоа ќе почне правилно да одговара на вашето однесување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom