Шкендија-Тетекс : Градското Дерби

• Креатор на темата Beck's
  • Време на започнување

Победа на

• Вкупно гласачи
    78
Статус
Затворена за нови мислења.
B

Beck's

Гостин

Големото градско дерби е пред нас,секогаш интересно,меч каде играат јунаците,каде игра срцето а најмалку улога игра моменталната состојба на табелата,каде Шкендија е лидер а Тетекс влегува ка 7 пласирана.Очекувам добра дискусија,објективни постови,без провокации и ткн.
Последни мечеви:
Тетекс-Шкендија 1-0
Шкендија-Тетекс 0-0
Шкендија-Тетекс 2-2
Тетекс-Шкендија 2-0

Како Балист типувам на победа на Шкендија и тоа од 2-0 :helou:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Напред Тетекс !

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Јас како Војвода сум пријатно изненаден од твојот културен пост и добро одбраните зборови, вака треба да комуницираат две навивачки групи а уште подобро на стадион. Па да му ебам матер од исти град сме, највеќе ги мразам тие камења, да се потрудиме дека ќе нема такво нешто иако тешко се сомневам.

Очекуем добра игра пред се и предобро навивање.

K

kalimer0

Гостин
Интересен дуел иако сум од друг град би сакал да присуствувам на дербито бидејќи знам дека ќе има добра атмосфера како на теренот така и на трибините. Шкендија ќе оди на победа за да биде посигурна на врвот но очекувам добра игра и од Тетекс. Нијанси ќе одлучат јас типувам 0-1 или 1-1.

B

Beck's

Гостин
Не би имал ништо против,ако кажеше нешто повеќе од типот,Напред-Назад

junksound

KILL Iluminate's
Член од
16 јули 2010
Мислења
133
Поени од реакции
9
Шкендија ајмоо идемоо :vozbud:

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Едни без други неможеме, против кого иначе да навиваме кога и од нас и од вас другите се плашат и доаѓаат само 20 души на стадион. Доколку се случи да имаме забрана едни против други да навиваме тогаш тоа ќе биде стадион на духови и ќе навиваме против замислени пријателчиња.

B

Beck's

Гостин
Едни без други неможеме, против кого иначе да навиваме кога и од нас и од вас другите се плашат и доаѓаат само 20 души на стадион. Доколку се случи да имаме забрана едни против други да навиваме тогаш тоа ќе биде стадион на духови и ќе навиваме против замислени пријателчиња.
Tetovo Rule's :vozbud: inace tocno e toa so vikas,stvarno nekoas pomisluvam da ne bevte i vie,so ke praevmo cela sezona,sami na stadion :) ajde veke ne mozam da cekam,the big day se blizi :)

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
Добар вовед Beck's се надевам дека модераториве нема да ја избришат темава како и прошлите...
Значи без разлика што што Шкендија е прва, а Тетекс седмопласирана ништо не значи тоа бидејќи и на последните две утакмици Шкендија важеше ка фаворит, а еднаш изгубија и еднаш нерешено зависи. Играчиве на Тетекс штрајкуеја 4-5 дена па би можело тоа да се одрази врз играта, а и многу играчи заминаја, но и некој дојдоја... Шкендија има појака екипа тоа е факт, искрено и ја давам поголеми шанси на Шкендија да тепа ама верувам со подршка на Војводи, Тетекс ќе избори победа на оваа утакмица. Ова е веројатно меѓу последните шанси да не станат шампиони и би требало да го искористиме тоа, а и плус ќе бидат најверојатно ослабени со неиграњето на Хасани, Цуцули... нивните најдобри играчи додека кај нас сеуште нема повредени играчи така да се спремаме максимално за оваа утакмица.
Еве ја најавата од страна на Војводи за оваа утакмица :)

B

Beck's

Гостин
Neka pise nekoj mozna formacija od Teteks,ja ke staam od Shkendija,pa nekoj od moderatorite neka gi postavi u vovedot:
Shkendija 4-3-3

1. Suat Zendeli
  2. Ilir Elmazovski
  3. Vladimir Nikitovik
  4. Sedat Berisha
  5. Ardian Cuculi
  6. Nebi Mustafi
  7. Muhamet Useini
  8. Izair Emini
  9. Ferhan Hasani
  10. Ardian Nuhiu
  11. Ersen Sali

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
- Јовановски -
- Наумоски - Д. Јовановски - Мишкоски - Симовски -
- Алији - Брњарчевски - Захариевски - Урошевиќ -
- Јакимовски* - Клечкаровски -​

Е сега за Јакимовски незнаем, ако е регистриран сигурно ќе игра прва постава. Ако не би требало Глигоровски да игра.
И за Наумоски не сум сигурен дали е спремен, зошто беше повреден. Горе доле овја би требало да биде тимот, може и Мики Јовановски да игра место Брњарчевски.

Иначе добар вовед на темава, и ве молим без глупости од една и од друга страна, не га усерујте темава. Ако имате нешто паметно да кажете, слободно. Ако не избегните ја и готово.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Не очекува добар натревар во недела.Очекувам стадионот да биде полн.
Мислам во овој натпревар нема да има инциденти како што беше случај тоа на минатите натпревари.А за навредите некако тешко е дека нема да има од двете страни.
Ние како Балисти очекувам да не почнеме со навреди врз национална основа...ама главната трибина не може да се контролира.Секако најдобро би било да нема навреди.

Што се однесува до играта...очекувам победа на Шкендија.Иако има најваи дека имаме неколку повредени играчи сепак очекувам сите да бидат спремни освен Хасани кој има потешка повреда и е неизвесен.
Тетекс е многу ослабнет но сепак ова е градско дерби па очекувам неизвесна борба до крајот на натпреварот.

Знаеме со каква мотивација се игра од двете страни,се гине на терен...адреналинот е на највисоко ниво.

Шкендија со подршка од Балистите атакува на 3-те бода :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.344
Поени од реакции
84.552
У Македонија само Тетово и Скопје имаат вакви градски дербија, со добро организирани спротиставени навивачки групи.

Е сеа тоа што Албанците ја користат секоја неделна утакмица да фрлаат камења по каурски куќи, тоа е сајдефект со кој Македонците од Тетово веројатно научија да живеат

...во Скопје.

Можно е и пуштање на трите бода (им требаат за титула).

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
У Македонија само Тетово и Скопје имаат вакви градски дербија, со добро организирани спротиставени навивачки групи.

Е сеа тоа што Албанците ја користат секоја неделна утакмица да фрлаат камења по каурски куќи, тоа е сајдефект со кој Македонците од Тетово веројатно научија да живеат

...во Скопје.

Можно е и пуштање на трите бода (им требаат за титула).
Ја упропастуваш темата...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom