Патуење у времето бе брат..

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ама не она класично, ти текнуе?
Не сеа темава "Кога би имале машина за патување низ времето каде би блинкнале?"
Не, онака, ме интересира, дали напред или назад?
И дали враќање назад значи идење напред од ова моменталново?
Дали поише сааш да ги осетиш маите и астеките као чилаат на камен и фураат суштински јадрени муабети или поише се ложиш на чедата твои шо напраиле со твојот шит?
Онакви у спејсшатл стајл офис седат и праат муабети за економии енд шит...?
Дали поише те занима "Што?" одколку "Како?"?
Дали поише те занима шо ќе биде, или копнееш по тоа знаење на предците денес сеуште не декодирано?
Дали те занимаат спиритуални фрики муабети на рандом мудреци од времето коа се фурале на леб, патлиџан и хаге и цел ден размишљале или сааш временската завеса пред тебе да ја тргнеш и да ѕирнеш напред во времето?
Не те занима поише као sanddigging кафеави на сонце спржени арапски фаци кревале 4 на 3та блокови и ги праеле у пирамиди?
Ама не она "Даааааа бе шотие лесно е, на дрва со масло од маслинки ги клизале и така ги реѓале едно на друго.." или "Со векои ги клесале за да бидат така perfict и после се собирале 15 души, фаќале тоа дуле рабовите и трт-мрт оп цуп едно врз друго, пирамида ти еем!"
Не те занима као некоја фрики будала напраила компас и од кај идејата? И ШО МУ Е НА НЕГО ФИЛМОТ?
Ало? Мислам, сериозно еј, компас чоече? Типот незнае дали земјата му е плоча или ромб, он напраил ебан џипиес?

Сериозно? Напред или назад?
Како или што?

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
А бе ко на одмор.
Годинава че одиме Атлантида, в година на Марс кај фнуците...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Дефинитивно при даден избор би се вратила назад во време. За напред мислам оти можам да замислам, развиена технологија, човекот открил нова планета со живот, итн.
Назад би се вратила за да ги видам етапиве кои не довеле доовде, да запознаам некој од античкиве филозофи и да видам колку во суштина ни се разликуваат мислењата т.е колку биле визионери со оглед на фактот дека биле растени во време на многубоштво и имеријалистички настроени кралеви. Би сакала да се запознаам со луѓе кои ја обележале човечката ера на добро, чисто да видам колку всушност требале да платат за да бидат она што се во даденото опкружување. Не сум физичар, но би сакала да си направам филозофски муабет со Ајнштајн.
А да, и би сакала да видам како изгледал Александар. Патем да се сретнам со некој антички македонец за да видам што значи духовна матрица на човек кој живеел на ова тло во тоа време.
И секако пошто сум теист, би сакала да видам како се одвивал процесот на создавање на христијанството.

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Би се вратил у времето на Тито.

Г

Господ

Гостин
Нејќам назад,од назад боли повеќе,посебно ако е на суво...еј чекај бе.
Ама не идам назад,напред во некоја далечна иднина,кај што ќе има лајтсејбери.
Прво ќе набубам некој џедај шит тука и после ајт виза у будучност и ќе бидам првиот џедај.
Ќе бидам поштуван и ќе живеам катаљон години,пошо ќе имплементирам џедајство во тогашната
технологија и ќе основам џедај темпл и таму ќе иам куп падавани што ќе следат се што кажувам.
Во слободно време ќе учам за све околу за да catch up со се што сум пропуштил пошо нели ќе живеам долго и ќе иам време за се,значи
мудар ко Буда и начитан ко Лет 3.
Значи бирам што.

V

Vollstandig

Гостин
А бе ко на одмор.
Годинава че одиме Атлантида, в година на Марс кај фнуците...
21.10.2011 ... седиш дома и ти текнува дека му е роденден на прапрапрапраправнук ти кој е роден на 21.10.2156-та, палиш тоа машината, троа бензин и го славите роденденот во спејс шатлот.
Се враќаш, и го пцуеш грујо оти не го поевтинил бензинот овде:D

?

..........

Гостин
Ja смртно сум заинтересиран да знам шо ке се случува во иднина, како ке се развива општеството целокупно и самите луге, ликови како поединци. Во каков филм ќе бидат влезени.
Би сакал и да се вратам во далечно минато, во времето на Египетските или Римските империи, да поразговарам со фараоните или римските императори, пр Цезар химселф! :)
Со мудреци или филозофи во тоа време, со обичните смртници, со релгиозните, па дури и со робовите...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Дефинитивно при даден избор би се вратила назад во време. За напред мислам оти можам да замислам, развиена технологија, човекот открил нова планета со живот, итн.
Назад би се вратила за да ги видам етапиве кои не довеле доовде, да запознаам некој од античкиве филозофи и да видам колку во суштина ни се разликуваат мислењата т.е колку биле визионери со оглед на фактот дека биле растени во време на многубоштво и имеријалистички настроени кралеви. Би сакала да се запознаам со луѓе кои ја обележале човечката ера на добро, чисто да видам колку всушност требале да платат за да бидат она што се во даденото опкружување. Не сум физичар, но би сакала да си направам филозофски муабет со Ајнштајн.
А да, и би сакала да видам како изгледал Александар. Патем да се сретнам со некој антички македонец за да видам што значи духовна матрица на човек кој живеел на ова тло во тоа време.
И секако пошто сум теист, би сакала да видам како се одвивал процесот на создавање на христијанството.
Не мислиш дека се shitload по паметни од нас?
Мислам, хеј, аристотел and his crew..
Се што праеле, по цел ден размислувале?
Колку време имаш за размислување, искрено?
Ама онака, да му навлезеш!?
И, кого што би прашала?
И за шо муабет би праеле?

--- надополнето ---

Ja смртно сум заинтересиран да знам шо ке се случува во иднина, како ке се развива општеството целокупно и самите луге, ликови како поединци. Во каков филм ќе бидат влезени.
Би сакал и да се вратам во далечно минато, во времето на Египетските или Римските империи, да поразговарам со фараоните или римските императори, пр Цезар химселф! :)
Со мудреци или филозофи во тоа време, со обичните смртници, со релгиозните, па дури и со робовите...
Еии, шотие, шампањ со Цезар е шитот!
И рујно вино со Ацо!
Или наргилот со некој рандом индијанец?
Незнам, искрено, мене тоа повеќе ми го прави кејфот него фјучр :)

?

..........

Гостин
И рујно вино со Ацо!
А би го запознал и Исус, ако некогаш навистина постоел таков човек, да видам тој во кој филм бил влезен заедно со неговата тогаш мала секта :) да му пренесам дека и после 2000 години уште е фаца...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
И рујно вино со Ацо!
Само ако се вратиш у тоа време у Рим, ќе умреш пред да каеш “Фагоезофагионален дивертикулум“ а не па да го најдеш Цезар и да пиеш вино.
Темава е поише “што би маштале коа би земале DMT"

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Само ако се вратиш у тоа време у Рим, ќе умреш пред да каеш “Фагоезофагионален дивертикулум“ а не па да го најдеш Цезар и да пиеш вино.
Е де, шо напраи ти сеа. Пркни - покоси. У тоа време онака поцивилизирано било од сеа. Сеа онака у автобус моеш ноШ да примиш. Тоаш онака оделе у бањи и забрчкувале газови што дремеле цел ден у водата. Култура на нивоу. Иако, сеа малце тешко тоа Кајсарот да го ќариш за пијачка. Типот имал обезбеџење онака од иљадници луѓе. И сите ги памтел по име. Ваљда, вистина било така. Освен ако не бил Чак Норис околу фактите во Антиката.

Иначе, шо знам. Не сум мислел онака шо сакам ако сум во улогата на Мајкл Џи Фокс. Ваљда у минатото, онака да ѕирнам шо имало на местово кај шо сеа живеам. Маалово мислев. Ако било ливаѓе онака 2000 години, длабоко ке се разочарам. А сеа за историјата - саам да го видам Крале Марче, шо курназ бил. После да јадам бурек на Наполеон над глава. А ваљда најбитното да видам како предавал Сократ. Дедето бил најкул професор на сите времиња. Расипувач на младината дури бил наречен. Се шетал по град, си зборел и луѓево го следеле и онака им бил идол. А целиот у партали онака. Фраер в крај. И да тука сечам муабет. Толку.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Let's not be idiots, alright? :)

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Би се вратил во триесеттите години на дедо ми - за да видам дали стварно му давале земјиште покрај езеро за беспари а не зел ништо.

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Тешко е да одлучиш дали би одел напред или назад. Али ако имам веќе машина за патување низ времето значи у близина 100% ќе ми се најде и некоја машина за патување низ вселената ака вселенско бродче. Е сега би ги искомбинирал двете и постепено би идел нанапред во иднината се до моментот кога веќе Земјата нема да постои. Баш ме интересира дали ќе биде уништена по природен пат или поради некои други причини. Откако ќе го видам тоа бичам за назад во моето време. Не би сакал да знам што се случува со идниот јас. И така додека се враќам наназад застанувам на еден ден после денот од кога сум тргнал да ги земам бројките од лото а и некој наместен натпревар да фатам ама ќе ми текне дека све тоа не ми е потребно зошто ипак сум Џони што има временска машина и вселенско бродче и си продолжувам во моето оригинално време.

Е тек тогаш ќе одам наназад за да видам некој диносаурус, дали стварно постоела Атлантида, како се граделе пирамидите и за на крај ќе се вратам на 11 мај 2001 да си изгледам во живо еден специјален натпревар :vozbud:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Не пеер. Сериозно.
You have this one chanse. One shot. One opp... добро еминем -.-
Муабетот ми е.
Сериозно. Имаш една шанса. Или, имаш колку сакаш, сериозни шанси.
Каде?

Kajgana Shop

На врв Bottom