Каде да се пожалам за дискриминација по национална основа ?

• Креатор на темата Креатор на темата FB
  • Време на започнување Време на започнување
Никој нема да ми воведе втор јазик во државата,никој.
Јас и ти изгледа живееме во различни земји :)

znaci%20(Small)(1).jpg

--- надополнето ---

Заклучок: Меѓуетнички односи не се подобруваат со закони туку по природен пат.

Апсолутно точно. Поради меѓусебна почит. На се друго тури му пепел. Леандра се сили никој нема да и воведувал втор јазик во државата, оној од општина чаир се сили со бапнување на табла пред очите на леандра на македонски и албански. И двајцата се за бапнување :)))))

Знаеш на што мислам,не се прај бугарин :icon_lol:

О да кутриот ти секогаш нешто што тебе ти припаѓа ти го зема некој друг, па дури и албанец да е. Е сега нелогичноста и несфатливоста дали ако носи бело кече е заштитен како бела мечка па седи дома зема плата и не оди на работа, но тука не се разбира дека како некоја пропаганда цело време се врти тоа седат дома земаат плата. Да седат дома и земаат плата тие што се во кланот а тие што се надвор од кланот и што ако се албанци нема шанси да се доберат до таква позиција, највероватно. Мој совет наместо кукање и жалење барај си друга шанса едноставно тоа не било за тебе и заглавувајќи го своето внимание на неуспехот обвинувајќи други нема да ја видеш или ќе ја пропутиш шанста што е за тебе.

Не знам на што мислиш, најсериозно.
Знам само дека прочитав, цитирам: Никој нема да ми воведе втор јазик во државата,никој.
и јас ја побив твојата желба (не може став да се нарече) со една фотка од раскрсницата кај судска палата/мавровка. Централно градско подрачје мислам е локацијата. И погоди, двојазична е таблата.

Каде да се пожалам за дискриминација по национална основа ? Знам дека има таков закон за не-дискриминација по национална основа и знам дека на телевизија кажуваат колку се пожалиле па бидејки јас сум одбиен од еден оглас каде што конкурирав сметам дека е поради тоа што сум македонец сум дискриминиран сакам да ми кажете каде да се обратам?
Koга сите би ги почитувале законите

би биле држава.

Не може да се почитува тој закон

затоашто принципот на вработување е токму по правилата кои ги наложува тој закон. Значи законот вели, бидејќи македонците многу долго клателе врата за плата, време е парче од колачот (и клатењето), а со тоа биле дискриминирани албанците да го имаат тој мерак, па сега наложува да го прават и албанците тоа. Нека клатат што ги емм и едните и другите.

Таблата може ако сака да биде и на сто јазици. Мене никој нема да ме примора да го учам Албанскиот јазик,за да можат Албанците да ме разберат. Или ќе ме разберат на Македонски или нека плачат пред влада како дискриминирани по 85465511355465416 основи.

нити го сакам твоето работно место нити не ти го давам моето.

Кое нивно, кое твое работно место ?
Државата никогаш не ти гарантирала работно место, како за почеток.

Нема твое - мое.
Нема потреба од 25%, 40% 60% 99.9%

Џабе од Џејмс Дин филмови.
Ако некој ти го зема "твоето" работно место, тоа се твоите браќа по крв, Албанци, партиски војници.

Квалитет се бара, ако не си партиски војник.
Е, такво е приватното...

Дискриминација... булшит.

Таблата може ако сака да биде и на сто јазици. Мене никој нема да ме примора да го учам Албанскиот јазик,за да можат Албанците да ме разберат. Или ќе ме разберат на Македонски или нека плачат пред влада како дискриминирани по 85465511355465416 основи.
Апсолутно дека нема. И некој албанец нема никој да го примора да учи македонски, има албанци во администрација сега, на на на :))))))))))))
Али лепо би било кога сите би го знаеле јазикот на другиот. Толку јазик кршиме да учиме туѓи јазици, а оној на комшијата не го знаеме. Не за друго, од инает не го знаеме. Нико нече да вас бије. Нико нече моју земљу направити двојазичну (или како и да одеше, признавам дека српскиот крш ми оди).

затоашто принципот на вработување е токму по правилата кои ги наложува тој закон. Значи законот вели, бидејќи македонците многу долго клателе врата за плата, време е парче од колачот (и клатењето) да го прават и албанците. Нека клатат што ги емм и едните и другите.

Значи за клатење сте плачеле овие години,де бе Принц што не кажа,ќе ви дадеме нешто друго за клатење :))

Море Принц, дај не заебавај чоек, во Прилеп конкретно, во полиција има 3-40 полицајци албанци. А во Прилеп нема ни една фамилија албанци. И пази, до пред некој месец имаше сообраќаец албанец, што немаше возачка дозвола, и застанат на раскрсница реди казни ко на норма да е. Е такви ми смета мене бе брат, ти не ми сметаш воопшто. Ми смета што имам другарка со полициска академија, а работи во приватен катастар, а албанец со земјоделски е инспектор за наркотици. Е то ми смета... дај жити се да не се прајме на трипол, реално да гледаме...

Апсолутно дека нема. И некој албанец нема никој да го примора да учи македонски, има албанци во администрација сега, на на на :))))))))))))
Али лепо би било кога сите би го знаеле јазикот на другиот. Толку јазик кршиме да учиме туѓи јазици, а оној на комшијата не го знаеме. Не за друго, од инает не го знаеме. Нико нече да вас бије. Нико нече моју земљу направити двојазичну (или како и да одеше, признавам дека српскиот крш ми оди).

Тука си грешка,мора да го учат Македонскиот и така ќе остане. Ако не ауф фидерзен (или како и да беше германскиов :)))

Море Принц, дај не заебавај чоек, во Прилеп конкретно, во полиција има 3-40 полицајци албанци. А во Прилеп нема ни една фамилија албанци.
Интересно мислење. Во Рашче до вчера на 100 македонци полицајци, имаше 1 албанец. А нема ниеден македонец во селото (или околината).
Ако, нека има одреден процент на албанци цајкани во прилеп. И одреден број македонци во рашче. Во спротивно ќе треба ниеден албанец во Прилеп, и ниеден македонец во Рашче, а тоа мене не ми звучи баш убаво (винк-винк, федерализација).

--- надополнето ---

Тука си грешка,мора да го учат Македонскиот и така ќе остане. Ако не ауф фидерзен (или како и да беше германскиов :)))

Не мораат, така мислиш/сакаш. Пола од членовите на моето семејство не го знаат, и нема никогаш да го научат. Јас го знам, за да се дружам со македонци, да се карам со нив, и се друго по ред. Мој кејф. А не мораат, не морале во Југославија, не пак денес :)

Можеби не е тема на разговор ама сакам да ми објасниш зошто секогаш кога се возам во автобус Албанци, а не Македонцки урлаат у позадина се бесат на држачите, закачаат луѓе и што уште не ? Зошто најголем дел од инцидентите се предизвикани од Албанци ? Ова се факти. Стварно не ми е јасно зашто толку голема агресивност. Тоа ви е во крвта или што ? И баш поради ова неможам да почитувам некој што повеќе сака војна одколку мир.

Епа Принц нема леб и јогурт за твоите додека не научат!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom