L
Lu
Гостин
Јас мислам дека луѓето треба прво да се потковаат со знаење па после да купат било какво животинче (во овој случај риба).да Бетата ја држат во затворени ќесиња продавачите за да не се тепаат меѓу себе....
иначе Карасот како риба е доста издржлива затоа што потекнува од барска средина каде нема прилив на кислород нон-стоп,па може да издржи подолго без заменета вода-во случај кога се одлучил некој да си стави Кугла дома за украс-каква што ми беше мојот прв аквариум и неколку години чував живоротки пред да го направам 60литарскиот аквариум кој го имам повеќе години
Немој да делиш професионални совети за луѓе што првпат се среќаваат со оваа тематика-подобро е да почни со ефтина инвестиција како што е Куглата одколку да вложи во аквариум со сите негови потреби па да го забатали за 2 месеци
Да, Карасите се издржливи риби, но тоа не значи дека може да се чуваат во кугла.
Мој предлог за во кугла би било само Бета борец и ништо друго.
А па на крај краева зошто мора да има риба во куглата?
Еве јас имам кугла со шарени ситни каменчиња и едно дрвце во средина и така си стои како украс, без риби, и баш супер изгледа, ако сакаш ќе ја сликам и ќе ја поставам сликата тука.
Инаку воопшто не е скапа инвестиција едно мало 30/40 литарско аквариумче.
BTW, Јас секогаш делам професионални совети затоа што јас сум професионалец, а кој ќе ги прифати моите совети е добро за него, а кој нема да ги прифати моите совети самиот ќе биде во згуба.