Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Дечки, продавам 2 нови, неотпаковани шампони РЕВИТА, нарачани од официјалниот сајт на БИОВЕА.

Доколку некој сака да ги купи нека ми пише порака.

Инаку шампоните се купени по цена од 44 ЕУР ( 2.700 ден. ) двата плус поштарина, а ги продавам по фиксна цена од 2.000 ден. Шампоните се одлични и ефикасни, за нив можете да прочитате на сајтот на БИОВЕА (www.biovea.net ) или на овој форум неколку страни наназад ( препорачани од Venividivici ). Јас ги купив, но во меѓувреме започнав со друга терапија која не е компатибилна со овие шампони и неможам да ги користам па затоа ги продавам..

поздрав!!!

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
бај д веј, мене 1 шампон ми трае околу 2 ипол-3 месеци (релатино кратка коса имам-5см влакно), што во превод би значело околу 350ден/месечно за најдобриот шампон за коса кој можете да го набавите.

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
Revita e 180ml. Samponot sto ja go koristam e 250ml i mi trae ne povkje od 2 meseci, taka da 180ml bi go potrosil za 1,5 mesec. Toa znaci 1300 denari mesecni. TOA E MNOGU, druze. Ne deka ti baras povekje (posto proveriv kolku e na net) tuku deka samoit sampon e skap

Vidi, spored moite primanja jas mozam da si dozvolam mesecno da odvojuvam i po 10.000 ama ne e toa poentata.

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Користам пилфуд 5% и кето шампон. Чуствувам дека ми треба некој ДХТ блокер но не од оние кој предизвикуваат странични ефекти (пропециа). Што би ми препорачале??
Во претходните постови читав дека би требало да се пие зелен чај како ДХТ блокер, (тоа го пијам), и кажете ми друго нешто што би било како добар ДХТ блокер а го има во Македонија.
Еден другар ми кажа дека опагањето на косата целосно му запрало со рицинусово масло, јас не вервувам во овие работи, но ако некој знае поконкретно нека пише на темава

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Користам пилфуд 5% и кето шампон. Чуствувам дека ми треба некој ДХТ блокер но не од оние кој предизвикуваат странични ефекти (пропециа). Што би ми препорачале??
Во претходните постови читав дека би требало да се пие зелен чај како ДХТ блокер, (тоа го пијам), и кажете ми друго нешто што би било како добар ДХТ блокер а го има во Македонија.
Еден другар ми кажа дека опагањето на косата целосно му запрало со рицинусово масло, јас не вервувам во овие работи, но ако некој знае поконкретно нека пише на темава
хехе ме изнасмеа со тоа чуствувањето :pos2: мора да ми опишеш какво е чувството (верувај ништо нема да почуствуваш туку само кога ке се погледнеш во огледалото ке видиш проретченост/келавост)
инаку тоа наследната машка келавост како уствари делува...јас моментално не осекам да губам коса освен таа што ја имам загубено до сега ... сигурно после некоја година пак ке почне да опага
инаку за твоја информација лек за наследна келавост нема освен пресадување на коса ... така да твојот другар нема таков проблем или допрва не го е снашол
така да разгледај во фамилијата какви ти се родителите т.е ако татко ти е келавица има голема веројатност и ти да бидеш (како што на мене мислам дека ке ми се деси :pos2:
така да овие лекарства ти се за моментално да си ја задржиш косата додека ги користиш
епа друже горе долу ти исто како мене ја применуваш терапијата

Јас малце почнав да забушавувам ... почнав да испуштам од миноксидилот (два-три пати ми се деси по еднаш на ден да ставам)
чајот и него понекогаш го пијам понекогаш не
аааа мора да се стегне работава малце ( не знам ни јас зошто сам со себе си зборувам)

инаку како стојат работите кај вас ?
кога ке слушнам дека сте редовни и мене ми давате кураж :vozbud:

абе ме интересира што бидна со креаторот на темата ? жив го нема... го познава ли некој од овде да каже што се дешава со неговата коса

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Другар кај мене нема никакво подобрување, дури има влошување на она што ми беше пред да почнам, односно пред околу 2 месеца, ама тоа веке го напомнав и веке ми е одговрено

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Другар кај мене нема никакво подобрување, дури има влошување на она што ми беше пред да почнам, односно пред околу 2 месеца, ама тоа веке го напомнав и веке ми е одговрено
ке има подобрување само ако бидеш упорен
резултати од 6 месец до 1 година видливи
и прави си пред и потоа барем на 3 месеца

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
инаку ете го одговорот на прашањето што го поставив до Босналек за миноксидилот за неговото 1-2 пати неделно после клиничкото подобрување

Poštovani,

U skladu sa Uputstvom za primjenu proizvoda PIlfud, te činjenicom da je ispravno korištenje samo u skladu sa onim što je naznačeno u Uputstvu, informišemo Vas da se, nakon što se postigne kliničko poboljšanje, doza Pilfuda smanjuje na 1 ml losiona 1 do 2 puta sedmično. Dosadašnja klinička ispitivanja ovog lijeka su pokazala da je ova količina minoksidila dovoljna za održavanje postignutog zadovoljavajućeg učinka prethodnom, većom, dozom od po 1 ml ujutro I uveče koja se primjenjuje sve do postizanja pozitivnog efekta.

Srdačan pozdrav,

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
допишано

најдов Revivogen Scalp therapy на цена од 100 евра за тримесечна употреба (Slovenia)
арно ама може да се користи од 1 до 2мл на ден така да ако се користи по 1мл наместо за 3 месеци терапијата може да се применува 6 месеци

исто како што Дејан напомена ...што на него му излегува околу 6000 денари да го порача , да се купи од Словенија излегува исто

хмм може да го вклучам во мојата примена

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
допишано

најдов Revivogen Scalp therapy на цена од 100 евра за тримесечна употреба (Slovenia)
арно ама може да се користи од 1 до 2мл на ден така да ако се користи по 1мл наместо за 3 месеци терапијата може да се применува 6 месеци

исто како што Дејан напомена ...што на него му излегува околу 6000 денари да го порача , да се купи од Словенија излегува исто

хмм може да го вклучам во мојата примена
Дај страна.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
бев директно во аптека :D
така да ако имаш некој којшто патува за Словенија може да ти купи
точно 100 евра е (99, нешто)

Дејан има ефект Ревивогенот фронтално? или само е за темето ?

--- надополнето ---

и како го нанесуваш
прочитав дека одкога ке го нанесеш 3 часа да не нанесуваш други топикални продукти
што значи најдобро е да се стави последен според мојата проценка
пример
во 10 часот наутро миноксидил , во 10 часот навечер миноксидил , во 12 часот навечер ревивоген или може да се вметне во средината ревивогенот
ти како го користиш ?

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Да ве прашам дали овој ревиноген оди во комбинација со минохидилот, и второ дали е ова ДХТ блокер кој ги нема страничните ефекти. Ако е тоа и ако може да помогне и јас сум на размислување да го земам.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Да ве прашам дали овој ревиноген оди во комбинација со минохидилот, и второ дали е ова ДХТ блокер кој ги нема страничните ефекти. Ако е тоа и ако може да помогне и јас сум на размислување да го земам.
нема странични ефекти
не е научно докажан како што е финастеридот
мислам дека треба да оди во комбинација со миноксидилот само треба да се внимава како се нанесува ...т.е како што опишав во погорниот пост
Дејан е подобро запознаен со Ревивогенот бидејки го користи...

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
бев директно во аптека :D
така да ако имаш некој којшто патува за Словенија може да ти купи
точно 100 евра е (99, нешто)

Дејан има ефект Ревивогенот фронтално? или само е за темето ?

--- надополнето ---

и како го нанесуваш
прочитав дека одкога ке го нанесеш 3 часа да не нанесуваш други топикални продукти
што значи најдобро е да се стави последен според мојата проценка
пример
во 10 часот наутро миноксидил , во 10 часот навечер миноксидил , во 12 часот навечер ревивоген или може да се вметне во средината ревивогенот
ти како го користиш ?
Kaj mene ima efekt na site delovi, i na frontalniot del i na temeto. Opagjanjeto mi e namaleno a plus imam nov rast. Ne ocekuvam nov rast od Revivogen. Toj sepak e DHT bloker.

Nanesuvam po 1ml i mi trae 5 meseci. Verojatno nekoj den stavam i povekje pa zatoa ne mi trae 6 meseci. Najdobro e da se pravi razlika od 3 saati pomegju aplikaciite ama toa e mnogu strog rezim, tesko izvodliv. Cesto se slucuva da bidam izlezen cel den i ne mozam da pripazam do tolku. Vo sekoj slucaj gledam da ima bar pola saat pomegju aplikaciite. Revivogen-ot go koristam posleden.

--- надополнето ---

Da da, Revivogen nema stranicni efekti i isto taka ne e odobren od FDA za tretiranje kjelavost. Moze da ima povekje pricini zasto e toa taka. Vo princip potrebni se povekje stotici milioni dolari za da se dobie odobrenie od FDA i samo ogromnite korporacii mozat toa da si go dozvolat. A mozebi preparatot deluva kaj pomal % od ispitanicite.

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Ocean, ti odgovoriv, neznam dali ti stigna porakata?

pozz

Kajgana Shop

На врв Bottom