Ќе се пукаат со нуклеарки - за разонода.Тек па десетгодишнината како ќе ја прославуваат... се разбира ако ја преживеат прославата на деветгодишнината
Не братко, не сте сите исти и точно дека секаде има кретени и имбецили, ама проблемот е што не ги осудувате овие дивјаци (напротив, одобрувате вакви случаи со вашето молчење) и тоа ме нервира а башка ваквите случаи кај албанците земаат се поголем замав. Ако вие, како албанци не ги осудувате, вие си го валкате лицето преку нив и самите си правите светот да ве мрази и во вас да гледа варвари. Ако од дома мене ми преќутуваат на тоа што крадам, тепам, колам, ме боли тасе што ќе каже некој албанец, ама ако од дома ми речат дека сум срам за нив, нивното име а притоа и цела фамилија не би сакала очи да ми види малце би ми проработала свеста, капиш? А другите кои ќе видат што се случило, малце ќе подразмислат дали да земат оружје во рака-едноставно. Кога вие би излегле со остри осуди за овие случаи, кога не би блокирале цели улици за извршен криминал, кога не би протестирале за ослободување на криминалци и убијци, верувај дека и криминалот ќе се намали и овие случаи би биле се поретки од ваша страна, а со тоа би докажале дека сте прешле на едно повисоко ниво.Значи колку тепачки се случуваат низ светот ама оп албанци биле и одма тема да се отвори.
Ма јок, до политичарите и општеството е, така велат некои луѓе овде... и таму изгледа до политичарите е, или општеството ги направило такви... Не приказните за криминалци кои се величат, не мафијашите на кои си ги д*каат, не неделата на кои се радуваат, туку едноставно, Гордон, Блер, сиромаштијата во Лондон или нешто слично...
Не братко, не сте сите исти и точно дека секаде има кретени и имбецили, ама проблемот е што не ги осудувате овие дивјаци (напротив, одобрувате вакви случаи со вашето молчење) и тоа ме нервира а башка ваквите случаи кај албанците земаат се поголем замав. Ако вие, како албанци не ги осудувате, вие си го валкате лицето преку нив и самите си правите светот да ве мрази и во вас да гледа варвари. Ако од дома мене ми преќутуваат на тоа што крадам, тепам, колам, ме боли тасе што ќе каже некој албанец, ама ако од дома ми речат дека сум срам за нив, нивното име а притоа и цела фамилија не би сакала очи да ми види малце би ми проработала свеста, капиш? А другите кои ќе видат што се случило, малце ќе подразмислат дали да земат оружје во рака-едноставно. Кога вие би излегле со остри осуди за овие случаи, кога не би блокирале цели улици за извршен криминал, кога не би протестирале за ослободување на криминалци и убијци, верувај дека и криминалот ќе се намали и овие случаи би биле се поретки од ваша страна, а со тоа би докажале дека сте прешле на едно повисоко ниво.
ДАЛИ СИ ЗАДОВОЛЕН?ЕВЕ ГИ ОСУДУВАМ, И ЖАЛАМ ШТО ЗА ЕДНИ ГРДИ КОСОВАРИ, СЕГА НАС СИНОВИТЕ НА АЦЕ ГОЛЕМИОТ, БРИТАНЦИТЕ КЕ НИ СВРТАТ ГРБ, И НЕМА ДА НЕ ПОДРЖАТ НА ПАТОТ КОН ЕВРОАТЛАНСКИТЕ ИНТЕГРАЦИИ. ЖАЛАМ УШТЕ ЕДНАШ И НАВИСТИНА ГИ ОСУДУВАМ, НАВИСТИНА.
ГИ ОСУДУВА ХОТМАИЛ ОД ФОРУМ.КАЈГАНА.КОМ!
Ти пишуваш на јавен форум, дневно те читаат минимум 100тина луѓе, а ти со членовите на форумов на некој начин делумно ја создавате сликата за мислењето на албанците... а вакви како тебе има уште 10тина, со кои наместо да пробате колку што можете пообјективно да ја согледате ситуацијата и соодветно на тоа да коментирате, ми кажувате дека кинези се тепале или темата е глупа. Можеби кинези се тепаат и темата е глупа, ама е факт дека имате премногу луѓе кои премногу лесно пафтаат со ножеви/пиштоли. И да, проблем е што ти и останатите како тебе не ги осудувате. Ако мислеше дека тоа е работа на политичарите - се лажеш, нивна работа е да го зборуваат и прават она што народот сака да го слушне, а кога веќе гледаме дека немаше осуди за инцидентите во Македонија и нападите направени од страна на ученици албанци врз македонци, тоа само го покажува вашето мислење, мислењето на обичните албански граѓани.Прво ако некој нема тоа да го осуди на кајгана, не значи дека албанците не ги осудуваат овие настани. Па на крај на краиштата што очекуваш да направат албанците за овој случај... Кажи кој сакаш да ги осудува? ЈАС?
ДАЛИ СИ ЗАДОВОЛЕН?
Не, братко.Не братко, не сте сите исти и точно дека секаде има кретени и имбецили, ама проблемот е што не ги осудувате овие дивјаци (напротив, одобрувате вакви случаи со вашето молчење) и тоа ме нервира а башка ваквите случаи кај албанците земаат се поголем замав. Ако вие, како албанци не ги осудувате, вие си го валкате лицето преку нив и самите си правите светот да ве мрази и во вас да гледа варвари. Ако од дома мене ми преќутуваат на тоа што крадам, тепам, колам, ме боли тасе што ќе каже некој албанец, ама ако од дома ми речат дека сум срам за нив, нивното име а притоа и цела фамилија не би сакала очи да ми види малце би ми проработала свеста, капиш? А другите кои ќе видат што се случило, малце ќе подразмислат дали да земат оружје во рака-едноставно. Кога вие би излегле со остри осуди за овие случаи, кога не би блокирале цели улици за извршен криминал, кога не би протестирале за ослободување на криминалци и убијци, верувај дека и криминалот ќе се намали и овие случаи би биле се поретки од ваша страна, а со тоа би докажале дека сте прешле на едно повисоко ниво.
Ај не биди глуп, и немој повеќе да тресиш глупости. Ко прво којзнае колку тепачки се случуваат по светот меѓу албанците, ако секој тој настан се пренесува или се пишува тука низ медиумите во македонија, знаеш ли што ке настане, па тоа е хаос нема да има место за други вести... Значи има тепачки и од кинези, македонци, турци и така натака. Ако мислиш дека некој тука на овој јавен форум има време за тебе или за некој друг смрдлив маќедонец да ви осудува секогаш кога ке стане збор за тепачки тогаш си се излажал.Ти пишуваш на јавен форум, дневно те читаат минимум 100тина луѓе, а ти со членовите на форумов на некој начин делумно ја создавате сликата за мислењето на албанците... а вакви како тебе има уште 10тина, со кои наместо да пробате колку што можете пообјективно да ја согледате ситуацијата и соодветно на тоа да коментирате, ми кажувате дека кинези се тепале или темата е глупа. Можеби кинези се тепаат и темата е глупа, ама е факт дека имате премногу луѓе кои премногу лесно пафтаат со ножеви/пиштоли. И да, проблем е што ти и останатите како тебе не ги осудувате. Ако мислеше дека тоа е работа на политичарите - се лажеш, нивна работа е да го зборуваат и прават она што народот сака да го слушне, а кога веќе гледаме дека немаше осуди за инцидентите во Македонија и нападите направени од страна на ученици албанци врз македонци, тоа само го покажува вашето мислење, мислењето на обичните албански граѓани.
ПС не сум задоволен, ме заболе заб за британците или интеграциите... многу поважно ми е да им се смени менталитетот на голем дел од нашите ни сограѓани и соседи.
Ако немаш нешто паметно да кажеш на темата, не ја посетувај.Ај не биди глуп, и немој повеќе да тресиш глупости. Ко прво којзнае колку тепачки се случуваат по светот меѓу албанците, ако секој тој настан се пренесува или се пишува тука низ медиумите во македонија, знаеш ли што ке настане, па тоа е хаос нема да има место за други вести... Значи има тепачки и од кинези, македонци, турци и така натака. Ако мислиш дека некој тука на овој јавен форум има време за тебе или за некој друг смрдлив маќедонец да ви осудува секогаш кога ке стане збор за тепачки тогаш си се излажал.
Се колеле, па кој ги ебе нека се колат, зарем тоа не го сакате вие?
За крај, незнам уште зошто темата уште е тука, не гледам причина зошто да се прокоментира?