Не сакам да ти пишам ама изгледа морам,32 години имам од нив 25 сум посветен на Милан .
Кажи ми каде реков дека Ибра треба да игра крило.
Како прво неколку години наназад ако добро ја анализираш играта на МИлан ке видиш дека Милан не игра со класични крила,најчесто крилно напагале офанзивните бекови (Кафу , Серџињо и Одо) ,едно време Рони и Пато со Лео требаа да играат крила и доживеавме фијаско,така да сега 4-3-1-2 без класични крила горе -доле е идеална за нас. Сакам да кажам дека Пато трена да игра централен напагач како што играше со Самдорија и во Бразил а Ибра веднаш позади него со оглед на тоа дека Ибра се покаќа како звер во асистенции мислам дека со оваа поставеност ке бидеме топ.
Те сфаќам ја како сакаш да ги поставиш него муабетот тоа со крилото ми беше дека во формацијата шо ја постира така ти беа поставени, Робињо лево, Ибра десно како поддршка за Пато во нападот
..........Ибра..............Робињо........
....................Пато............
вака ги имаше поставено што и не е баш логично, Пато ли ќе спушта топки со глава на Ибра и Робињо... Не е тоа што го замислуваш знам сакаш Ибра да игра нијанса поназад со што би примал топки и би му ги дистрибуирал на Пато напред. Затоа е најдобро да играат во линија напред двајца напаѓачи.
---------Робињо---------
----Пато--------Ибра-----
што би се трансформирало вака:
--------Робињо----------:::::::--------Робињо---------
-----------------Ибра----:::::::----Пато----------------
-----Пато----------------:::::::-------------Ибра-------
Да ама за да ги игра така му треба играч зад нив да ги храни со топки кога се организира напад и да се враќа назад во одбрана. Е сеа делов со одбранава ни е поделикатен на таа позиција, добро изгледаше кога играше Боатенг на таа позиција ама пошто нели тука е сега Робињо се смена малце концепцијата и затоа го игра Пато таму каде што игра. Мора да бара чаре Алегри и да ги среди пошто последниве неколку утакмици а и скоро сите од Јануар навака играме лошо, повредите маме ни е*аа.
--- надополнето ---
Пирло изгледа и со Тотенхем ќе ја пропушти,изгледа испадна посериозна повредава од очекуваното.
http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=45233
Како бе?
Ај може лажат и нашиве како тие за Ленон, Вандер Ваарт и компанија... :jaj: