Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Добра победа,Сократис и Јепес сигурни назад,Бомел и посебно Емануелсон исто така добри. Патката си е патка.
Следен Палермо.

Јанкуловски влегол во манекенските води ? :icon_lol:

Децаа за Гатузо гомна јадење НЕ !
Сите беа солидни денес..Идеме вака до крај :)

...ова од многу јадење гомна Антонини се повампири...сега за сега топ изигра да не речам безгрешно :)
а од чива страна го примивме голот? се од таа негова страна примаме голови, напаѓаат од таму знаат дека сме најранливи на таа страна.
А Одо со второво полувреме докажа зашто не игра и не треба да игра прва постава.

Ако е до мене, жими се би го играл само среден ред... колку само добро се снаоѓа еј, активен е скоро у сите напади на Милан, често добива шанса за шут, сеа напрае и асистенција... средина пресекува топки, одбрана исто така го има... секаде помага, алал нека му е!
одлично изигра ама муабетот ми беше дека имаме играчи за таа позиција и попотребен ни е во одбрана, а тоа дека го бива и за таа позиција не зборам, потсеќа на Марсел Десаи на времето! :)

Сократис го лапна Македа за вечера. :tv:

После оваа партија на стоперскиот тандем воопшто не ме загрижува одсуството на Неста, кој било од овие двајца заедно со Силва маме ќе ебава и конечно на сите ни е јасно дека број 25 нема да види терен зелен. Јанкуловски не е ништо подобар од Антонини кој пак изигра солидно и не ни приреди стресни моменти. Браво за Ван Бомел, очигледно е дека се труди и дава се од себе, мислам дека со Гатузо би биле страшен тандем. Силва одлично се снаоѓа на принудната позиција ама многу попотребен ни е како стопер. Меркел имаше повеќе простор за игра и покажа дека треба да сметаме на него во иднина. Емануелсон и Робињо одлично се разбираат а и слични се по стил на игра, ќе биде на маки Алегри кога ќе го избира нападот понатаму.

Малце нестабилност во одбраната ама се справивме 1-2 :)
- Честито победа ......

И јас неможам да ја гледам на сколија сум :(

Јас не му ја мислам многу му ја летнав, не игра Милан 3 пати неделно па да пропуштам натпревар.:)

Емануелсон и ван Бомел супер изиграа ко за прв пат, Меркел и Силва ѕверови во средина, исто ко Јепес и гркот во одбрана, добро е што Пато се врати со голови и на крај Одо капитен бе, јас да сум на Силва му ја давам лентата за до крај сезона.

У прво полувреме ми беше ептен МЕРАК да ги гледам како играат, уживаа дур играа а за у второ беше логично дека ке ја умртват малку играта...Одо изигра супер не само у прво и у второ имаше добри продори и центаршутеви...и ја би ја пробал таа комбинација дур не се врати Замброта - Абате лево - Одо десно.Браво за гркот и Патакот :D

Ја па цел ден не бев у школо за да глеам Милан :pos:

Прво полувреме ќиневме,имаше добри акции,Емануелсон и Бомел изиграа солидно,тука се многу малце време и заради тоа не се уклопени многу.
Одбраната солидна без некој посериозни грешки,Пато убица!

Второ полувреме си играа разлабавено,не се замараа и така.
Играчите се одморени за следнава со Катанија така да спремни сме за нив.
Потребно е уште дефанзивно лево бекче и идемо даље. Ајде Галијани знаеме дека можеш!

Одлично одиграа сите, кога ќе се вратат и останатите Алегри ќе биде на многу слатки маки... има многу јака клупа и сите даваат се од себе на натпреварите да влезат во прв тим што е добро за Милан кој секоја година се бори на три фронта:duel:

Најважно од се, не зависимо од еден играч!
- Тепамо без Неста, тепамо и без Пирло... еве сеа и без Ибра....

бтњ... Јанкулоски еј! после година и појќе го гледам... баш ми е мило што доби малце минутажа :)

- Sat 29 Jan, Serie A
Catania vs. AC Milan
- Tue 01 Feb, Serie A
AC Milan vs. Lazio
- Sun 06 Feb, Serie A
Genoa vs. AC Milan

- Оти Сабота па после Понеделник. Да нее некоја грашка ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom