fighter te jas znam dechki koi prodavaat na bit pazar a imaat zavrsheno fakultet , tia dechki znaat deka vo ova kriza nemaat shansi da se zaposluvaat i ne ja chekaat dalechnata idnina za da se zaposluvanje bidejki nivnite roditeli ne bile komunisti i ne mozhat da gi podrzhat finansijski ,shverc i grabezh imaat golema razlika , vo zapadniot svet se kaznuva i toj shto kupuva od shvercerot ako toa se primenuva vo MK togash sit vie vo forumot bi zavrshile so kazni.
15 god dete pruzhelo otpor i specijalcite ne mozhele da go sovladat pa upotrebile kundak??? znachi jas tak te razbiram, epa ako nivniot komandir zavrshil sredno , vo asuc togash sigurno specijacite bile od koce metalec, shto poveke mozhe da se ochekuva od edna drzhva koga ima vakvi specijalci , vie treba da se alarmirate so vakvite sluchaji bidejki ova ne e prv pat da se tepa dete od alfite , imashe sluchaj koga alfite utepaa dete (rom)i go najdoa deteto mrtov vo vardar pokasno, ima polni sluchaji kade nivnata sila e prekumerna
,ako prema tebe deteto e kriminalec togash nego opshtestvoto go napravilo takov za da izleze i da prodava cigari za da go podrzhi semejstvoto,, tebe sigurno seushte te finansirat roditelite zadrugo ako ne bi te finansiral nikoj shto bi pravel za da go podrzhish semejstvoto?
poln stomak ne gi znae bolovite na prazniot
stomak,
--- надополнето ---
ЕКСКЛУЗИВНО:
Каде отидоа 660 милиони долари од тутунскиот бизнис
Станко Суботиќ, најголемиот трговец со цигари на Балканот, во интервју за ТВ Б92 не потсети на минатото на Бранко Црвенковски и неговите соработници во шверцот со цигари. Вечер ја дополнува приказната со свои ексклузивни податоци
Балканскиот тобако-бос Станко Цане Суботиќ во интервју за српска ТВ Б92 ги презентира документите за вмешаност на Македонија во шверц со цигари во периодот од 1995 година до 1998 година. Контроверзниот бизнисмен кој е во бегство и е обвинет за злоупотреба на службената положба во емисијата "Меѓу редови" ја презентираше како што рече црната книга на поранешниот прв човек на Македонија табак, Данчо Шутурков во која имало детали за шверцот на цигари од Македонија во Србија.
- За тоа што ме прашавте за Марко Милошевиќ и тоа кој криумчарел и што правеле еве ви доказ од Македонија табак, каде се гледа писмо за благодарност кое е упатено за Слободан Милошевиќ од страна на Данчо Шутурков, каде стои: "Ви се заблагодарувам за пасошот и ве молам испратете мои поздрави за господинот Милошевиќ, за господинот Марко Милошевиќ пуштивме спонзорство 100 илјади марки. Доаѓам 07.03.1995 во Белград. Поздрав Данчо Шутурков. Еве случајно дојдов до документите, оригиналната црна книга на Данчо Шутурков, во која има точни белешки за сите фирми од Србија што купувале цигари од Македонија Табак во периодот од 1995 до 1998 година. Тоа е црна книга каде робата е плаќана во кеш, тогаш секогаш се се плаќаше во кеш, но оваа книга не е заведена никаде, што значи дека не е заведена ниту на границите во Србија. Тоа можам да ви го дадам на увид, ќе ви дадам копија од тоа каде што тоа се гледа. Ете, тоа е можеби истата причина поради која мене не ме сакаат во процесот во Белград", изјави Суботиќ во интервју за ТВ Б92.
Како што ексклузивно дознава Вечер, докази за тутунскиот криминал под власта на Бранко Црвенковски има и во Македонија. Имено, според банкарска картичка за промет на нерезидентни сметки водена во Комерцијална банка Скопје (во време кога директор бил А. Маневски) постои евиденција за промет на наводно американска компанија Балкан ИГЛ корпорејшн. Според таа евиденција само за 1995/1996 година направен е промет во готови пари од 666 милиони долари. Потписник на сметката бил Данчо Шутурков. Од тие 660 милиони долари кои се примани од странство околу 640 милиони долари се префрлени на приватни сметки на Кипар, а околу 20 милиони долари се останати и исплатени во Македонија. Оваа картичка за нерезидентен промет е само за промет направен во американски долари. За промет направен во германски марки и швајцарски франци постојат други дополнителни картички. Овој податок и оваа картичка била една од стотината фотокопирани картички за промет во кеш со кои податоци лице од Скопје во 1999 и 2000 година вршело обид за уцена на познати македонски и српски газди во бизнисот со цигари. Лицето е се уште во Скопје, живо и здраво, но не ни е познато дали нешто наплатил по основ на уценувањето.
POSLE NEKOJ KE KAZHE DEKA PROBLEMOT E VO BIT PAZAR,TAMU NE SE PLAKAT DANOCI , TAKA E KOGA SE MISLI ANTICHKI
#