Ел Класико: Барселона - Реал Мадрид 29.11.2010

• Креатор на темата Креатор на темата Iceboy
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи на дербито?

• Вкупно гласачи
    307
Статус
Затворена за нови мислења.
Немора да значи, види како тогаш Алонсо игра кратки пасови со Иниеста и Чави во шпанската репрезентација:)

Шпанија не е само Чави и Иниеста и плус кога никој не ме брка како играч и јас да сум таму ќе пуштам обични кратки пасови до иргачот.....друго е во иргата на Барселона како прво Шпанија не игра пресинг и плус го нема Меси да вовлечи двајца/тројца противнички играчи на себе ..не правете такви споредби гледајте малце според тимот..башка Бускетс што е поркеативен од Алонсо туку и јас лично да одам да играм на местото на Бускетс ќе бидам покреативен од Алонсо бидејќи многу фактори зависат од комплетната ирга на тимот....па за тоа како играл во Ливерпул воопшто не ме интересира бидејќи јас ја гледам моменталната игра!

Јас ти гарантирам дека Алонсо е подобар од Бускетс(да се разбереме јас не го омаловажувам Буски ниту му го негирам неговото знаење од фудбал.)..но во денешно време Алонсо заедно со Есиен е најдобриот везњак на таа позиција...
сега ти правиш некои кардинални споредувања во кратки пасови...ми со чави и иниеста и јас би знаел да ги играм тие(кога веке маскерано направи 100+ точни пасови)..можеби во тие триаголници Буски за нијанса е подобар но во сите други аспекти алонсо е над него.:smir:
а најмногу што ме фасцинирало кај Алонсо е неговата способност да ја чита играта побрзо од било кој...

Одличен вовед. Осеќам тензија овде :) Ќе се касаме до понеделник :D

Инаку, 2 комплетни тима, 2 перфектни тренери. Ќе има борба, ама сепак победа на Реал е најверојатно и точниот исход :)

Barcelona - Real 1:2 (Messi 24', Ronaldo 43', Higuain 67') :back:

Брат пре оптимистички е ова со пресвртов,но никогаш не се знае :)

Иначе кога сигнавте да наполните 8 страници за 1 ден,до Ел Класико ќе има сигурно над 50 :icon_lol:

Ај не претерувајте па и вие.
Бускетс бил покреативен од Алонсо,мало морген.
Бускетс е боље во дефанзива,појјак во дуели(иако секогаш паѓа како пи*ка:icon_lol:) и врз него се прават највеќе фаули).
Алонсо е боље во напад,боље пасови дава,добар шут,добар изведувач на прекини итн...
Бускетс го споредувајте со Кедира,а Алонсо со Чави.

Прогноза не давам,за да по некоја случајност,не ме цитираат после натпреварот.

abe site tipuvate deka messi ke dade eden ili dva gola
jas sum povike za villa da zdrme dva gola
povike keif ke mi naprave villa zs ke mu bide prv gol da mu dade na real,a messi vike ne e interesen sekoja godina mu siba po nekoe golce :)

Интересно е тоа што феси никогаш не постигнал гол против екипа на Жозе Мурињо.....А вилана нема да мрдне....слушај ме мене :)

Јас ти гарантирам дека Алонсо е подобар од Бускетс(да се разбереме јас не го омаловажувам Буски ниту му го негирам неговото знаење од фудбал.)..но во денешно време Алонсо заедно со Есиен е најдобриот везњак на таа позиција...
сега ти правиш некои кардинални споредувања во кратки пасови...ми со чави и иниеста и јас би знаел да ги играм тие(кога веке маскерано направи 100+ точни пасови)..можеби во тие триаголници Буски за нијанса е подобар но во сите други аспекти алонсо е над него.:smir:
а најмногу што ме фасцинирало кај Алонсо е неговата способност да ја чита играта побрзо од било кој...

Добро што темава за Ел Класико се префрли за Буски и Чаби Алонсо, а не за Меси и Роналдо изгледа тука ќе се кршат копјата. Ама заклучокот од ова што го читам би бил, дека двајцата се добри во зависност дали подавет кратки или долги топки :) Шала настрана и двајцата игрет стварно добро, имам голема почит кон Чаби, ама се некако појќе го ставет и во шпанска репрезентација Бускетес. А и Дел Боске се сеќавам изјава имаше ако требаше да бидам играч, сакав да се викам Бускетс :) Така да детето е перспектива и за разлика од лани годинава имат голем напредок и е важен член и во барса и во репрезентација.

44223156940427661114100.jpg

Messi vs WHO ???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom