Дали е време за рехабилитација на Вистинскиот Св. Мухамед ?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Вистинскиот Св. Мухамед - за разлика од широкопознатата конструкција на истиот од страна на куреишките книжници и нивни следбеници - е многу почист, поискрен, помирољубив ...

Тој со својата 40та година - во Дамаск (Сирија) преку следбениците Христови кои очекуваа да се отвори вратата на верата во Арабија - се запознава со Совршениот БОГ и Ислам во Исус Христос, ... поверува во Него, се обрнува и се крштева!

По неговото враќање за Арабија (Мекка) ги повикува неверните арапи да престанат со обожавањето на материјализмот, да го отфрлат политеизмот, да ги одфрлат многубројните извртени бајки и да се обрнат кон Совршената Вера во Единствениот БОГ, како што Мудроста БОЖЈА лично ни ја покажа во Исус Христос!

Куреишките книжници, огорчени од ваквото учење кое ја става во прашање нивната (и секоја друга човечка) “супериорност“ во однос на БОЖЈИТЕ Пророци кои Ја навестуваат Мудроста БОЖЈА (меѓу кои најповеќето од ними потекнуваат од Пророчкиот Израилскиот народ), почнуваат со дотогаш невидена ревност да се противат на Совршената Вистина, обојувајќи ја со арапско куреишките преданија, територијално лоцирајќи ја во Мека, почнуваат да ја конструираат нивната верзија на Вистината !

...

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
ќе му оставам на човекот шанса да се доискаже, сигурен сум дека немал лоша намера, никогаш никого досега не навредил ..

Член од
14 август 2006
Мислења
45.263
Поени од реакции
84.361
Ова е навреда!
Мухаммед с.а.в.с не е никако светец неузубиллах.
Можда за вас не е светец, а за некој можеби е.
Можеби за некој е навреда тоа што вие не го сметате Мухамед за светец.
Работите не треба да се гледаат еднострано.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Spiros ти од која вера си? Исламохристијанска?
Filmakedon, ... има само една Совршена Вистина!

Од ЉУБОВ световите ги создаде
Од ЉУБОВ и ги одржува
Од ЉУБОВ Милоста Своја - Христа - ни го даде
Преку Него сите ги повржува

За Него пеам
За Него мислам
За БОЖЈИОТ Христос живеам
И Неговиот Совршен Ислам !

--- надополнето ---

FireFly напиша:
Ова е навреда!
Мухаммед с.а.в.с не е никако светец неузубиллах ...
За жал побратиме, многумина веруваат во тоа дека Св.Мухамед не е светец, ... веруваат дека своерачно убивал, ... веруваат дека водел војни ... грабел каравани, ... веруваат дека практицирал полигамија наместо моногамија, ... но сите такви и слични верувања се втемелени врз бајките на љубоморните куреишките книжници (и нивните следбеници) кои неможеле и неможат да се помират со фактот дека Единствениот БОГ (אֱלוֹהַ‎ - Елоах, ‏الله - Алах) во Исус - под верното срце на една мома Еврејка - Ја отелотвори Својата Совршена Мудрост (во Која е Совршениот Ислам), чиј доследен следбеник беше и вистинскиот Св. Мухамед !

Денот доаѓа - Елхамдулилах - кога сите ќе ја разберат Совршената Вистина

ХалелуЈАХ!

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
За жал побратиме, многумина веруваат во тоа дека Св.Мухамед не е светец, ... веруваат дека своерачно убивал, ... веруваат дека водел војни ... грабел каравани, ... веруваат дека практицирал полигамија наместо моногамија, ... но сите такви и слични верувања се втемелени врз бајките на љубоморните куреишките книжници (и нивните следбеници) кои неможеле и неможат да се помират со фактот дека Единствениот БОГ (אֱלוֹהַ‎ - Елоах, ‏الله - Алах) во Исус - под верното срце на една мома Еврејка - Ја отелотвори Својата Совршена Мудрост (во Која е Совршениот Ислам), чиј доследен следбеник беше и вистинскиот Св. Мухамед !

Денот доаѓа - Елхамдулилах - кога сите ќе ја разберат Совршената Вистина

ХалелуЈАХ!
Ти дефинитивно си имаш умислено некоја бајка во главата :)
Терај..

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
dali ti spiros veruvas vo muhamed a.s. kako posleden verovesnik na boga .. i od kade ti vo toa veruvas? deka e takaa .. dali isus kazuva nesto za nego .
zarem ima vistinski i pogresen muhamed.a.s?

da spiros denot doaagaa ellhamdullilah koga ke ja razberete vistinata .
kuranot ja odeluva vistina od nevistinata,
kuranot e cuvar na prethodnite knigi i toj kon niv e iskren ja obelodenuva i podrzuva vistinata vo niv, a lagata ja iznesuva na videlina i ja otvrla.

kazuvajtee ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto.

Член од
26 август 2010
Мислења
23
Поени од реакции
1
mnogu me zanima sto natamu ke kazes spiro, interesno da se procita

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
spirose, spasitelot e eden ,zasolnisteto e edno, bog e eden , ne se zmoruvaajj so obrakanje kon nesto drugo , ne trpi ponizuvanje pokoruvajki se na toa,ne potcenuvajse sebesi, ne se zamoruvaj so trcanje po niv,
spasitelot e eden klucevite na se ' se kaj nego, uzdite na se ' se vo negovi race, se' se razresuva so negovata naredba, ako nego go pronajdes, si pronasol se sto tie potrebno, ke se spasis od beskrajnite ponizuvanja i stravovi.. blagodarnosta i velicenjeto, pofalbite, samo nemu mu pripagaat samo toj e dostoen na niv, blagodetite se negovi i izleguvaat od negovata riznica, toj e sopstvenik na sovrsenata ubavina i dobrina sto se bezbroj pati nad sovrsenstvoto, ubavinata i dobrocinitelstvoto na se sto e vidlivo, na se sto postoi vo celata vselena , zapamti spirose bog e samo eden ne moze da bide mnogubroen , nema ortak nema sinovi nema kerki nema sopruga, nee zavisen od pomosnici i ortaci,

spierose, treba da svatis i site drugi, kuranot gi razotkrivaa planovitee na licemernite koga vo tajnost gi podgotvuvale,razotkrivanjeto na skrienite evrejksi cuvstva i situacii nis koi tie pominuvalee; eveego toj kuranski tekst.
OVOJ KURAN IM KAZUVA, NA SINOVITE IZRAILOVI, NAJMNOGU ZA ONA VO STO TIE SE RAZMENUVAAT,(EN, NEML76.)sovrsenata vistina e kuran kerim koj ja razotkriva ikrivenosta na poranesnite narodi evreii i hristijani vo nivnite knigi,, kuranot ja razotkriva vistinata koja ja iskrivile sledbenicite na poranesnite knigi , koi ne poseduvaat nikakov lanec na prenositeli, nitu pak svojstvo na objava i nadahnenie.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Единствениот Совршен БОГ (אֱלוֹהַ‎ - Елоах, ‏الله - Алах) е Чиста и Совршена Духовна ЉУБОВ !
Неговото Совршено Слово е безкрајно повеќе од секоја (обожавана) и од човечка рака со мастило на хартија или животинска кожа напишана книга!

Баш Тоа Вечно Слово за спасение на сите, Единствениот Совршен БОГ (אֱלוֹהַ‎ - Елоах, ‏الله - Алах), - наместо машко семе, земја или билокаква поинаква творба - Го отелотвори во Исус Христос, под верното срце на Дева Марија!

Се’ додека еден човек се противи на оваа Совршена Вистина во Која е Совршената Вера, Совршениот Ислам, тој може да е добар книжник, но не и чист верник како што беше Исус Христос и Неговите верни Свети следбеници, меѓу кои беше и вистинскиот Св. Мухамед!

Кевсер, јас те разбирам дека ти неможеш ( и најверојатно никогаш нема да можеш) ова да го сватиш, бидејќи си така книжнички задоена, кондиционирана, ... душа!

Но знај, дека и такви какви што сте од книжниците направени: најискрено ќе ве сакаме , а Совршената Вистина, колку таа да не ви се бендисува, на овој и оној свет ќе ви ја сведочиме!

Шалом + Селам :smir:

п.с. Исус Христос (Месија) е Тој што беше и ќе дојде како Вистински Последен и единствен победник над неверниците и кривоверците! :toe:

ХалелуЈАХ + Елхамдулилах! :costumed4

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Единствениот Совршен БОГ (אֱלוֹהַ‎ - Елоах, ‏الله - Алах) е Чиста и Совршена Духовна ЉУБОВ !
Неговото Совршено Слово е безкрајно повеќе од секоја (обожавана) и од човечка рака со мастило на хартија или животинска кожа напишана книга!

Баш Тоа Вечно Слово за спасение на сите, Единствениот Совршен БОГ (אֱלוֹהַ‎ - Елоах, ‏الله - Алах), - наместо машко семе, земја или билокаква поинаква творба - Го отелотвори во Исус Христос, под верното срце на Дева Марија!

Се’ додека еден човек се противи на оваа Совршена Вистина во Која е Совршената Вера, Совршениот Ислам, тој може да е добар книжник, но не и чист верник како што беше Исус Христос и Неговите верни Свети следбеници, меѓу кои беше и вистинскиот Св. Мухамед!

Кевсер, јас те разбирам дека ти неможеш ( и најверојатно никогаш нема да можеш) ова да го сватиш, бидејќи си така книжнички задоена, кондиционирана, ... душа!

Но знај, дека и такви какви што сте од книжниците направени: најискрено ќе ве сакаме , а Совршената Вистина, колку таа да не ви се бендисува, на овој и оној свет ќе ви ја сведочиме!

п.с. Исус Христос (Месија) е Тој што беше и ќе дојде како Вистински Последен и единствен победник над неверниците и кривоверците! :toe:

Ти ни самиот себе не можеш да се разбереш што пишуваш.
Работата е што ги спојуваш сите три религии во една, но тоа не оди така СпирО.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243

izgleda nekoi ne sakaat da razberaat,, vsusnost i tvoitee so verniciee ne mozat da te razberaaat,,
kolku li treba da vi se kazuvaa za da svatitee zarem ne gledas vo tovjata biblija se navedeni izvadoci koi kazuvaat deka vozviseniot bog e cist , bes nedostatoci i deka nisto na nego ne nalikuva zarem ne mozes da procitas evee go toj tekst;

Господ ви зборуваше вам од средината на огнот; вие го чувте гласот на зборовите, но не видовте образ, а само глас.
Внимавајте добро! Во оној ден кога Господ, вашиот Бог, ви зборуваше пред огнот на Хорив, не видовте никаков лик, .(vtorozakonie4-12-15)

i viee objasnuvate se otelotvori vo isus ,viee ednostavno zivite vo golema zabluda,mislite deka veruvate vo sovrsenaa vistina no ste vo pogresna nasoka, treba ednas da svatite deka ne moze t.e. nevozmozno e boga da go vidime na ovoj svet i deka onoj koj vo sebe sodrzi covecki lik nikako ne moze da bide bog.kolku i da ne ti se bendisuva spirose beganje od vistinata nema,,,,,,
no izgleda nekoi luge ne sakaat da razberaatt,,
vsusnot ne mi objasna od kade ti veruvas vo vistinskiot posleden verovesnik muhamed a.s.,, imas nekakov dokaz? tvoite so vernicii go negiraat toaaa, ,,:toe:moze da objasnis?
samo ne izmisluvaj nesto od tvoja glavaa, zs za toa te biduva, dabar komicar si.:vozbud:

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Сите на кои индивидуалниот и колективниот егоизам (традиција, нација, деноминација ...) им е поважен/а од Мудроста БОЖЈА и Нејзината - од БОГА во Исуса Христа причинета - инкарнација, сите тие неможат (и не ќе можат) да ја разберат Суштината на Вистината!

Се’ додека тоа е така, се’ додека луѓето вистински не се разбудат за Мудроста БОЖЈА (Христос), светот ќе биде таков каков што е’!

А што кога ќе се разбудат?

Тогаш ќе завладее - иншалах - Царството на Мирот (Шаломот, Селамот) БОЖЈИ!

Шалом + Селам + Мир Вам, на сите ви велам!

L

Liberation

Гостин
Оф: Јас мислам дека сите вие тука, ќе бидете мноооогу разочарани од вистината.
Толку ве задоиле со теистички филозофии, што не ја гледате вистината и реалните проблеми.

Читате и препрочитувате книги, се обидувате да најдете смисла во нешто што самото по себе е апсурд. Манипулирате. Ширите верска нетолеранција, ги подготвувате новите војници на Крстоносците и Џихадот...

Ресурсите на храна се намалуваат секојдневно. Снемува вода за пиење. Снемува нафта. Популацијата достигнува невидени 7 милијарди. 2 милијарди се сиромашни. Една милијарда гладува... Гладува заради тие како вас! Срам да ви е!

Kajgana Shop

На врв Bottom