Дали е навистина хомосексуалец ако никогаш немал искуство со спротивниот пол?

• Креатор на темата Креатор на темата Annabel
  • Време на започнување Време на започнување
Е ова неможам да го сватам... разбирам дека е хомосексуалец. Ама дека несака да проба со девојка...
Ти изгледа никогаш нема да сфатиш :) Џабе верглав погоре...
дечкото го направил најголемиот чекор, признал, сите околу се помириле со фактот... треба да си даде шанса и да проба.
Да имало шанса да му биде убаво со девојка, ќе молчел дека е геј или би и ќе се обидувал да засака некоја. Типот конечно си признал, прво себе си, потоа и на другите, дека е геј, и го направил вистинскиот чекор. Остајте го да си го живее животот и не одмагајте таму кај што не можете да помогнете.

На дечкото не му треба помош.
Им треба стручна литература на тие кои мислат дека геј се станува од желба.

Е ова неможам да го сватам... разбирам дека е хомосексуалец. Ама дека несака да проба со девојка... исто ко да можиш да се искачиш на некој рид со точак, а да ти е страв/срам/незгодно/незнам шо да пробаш по рамно, и да викаш јас само нагоре сакам да возам. Патем, дечкото го направил најголемиот чекор, признал, сите околу се помириле со фактот... треба да си даде шанса и да проба.

Јас би пробал да сум на негово место.

А ти како хетеросексуалец би пробал со машко? :) Онака да видиш како е, не знам зашто само по угорница да одиш :)

ваква да најдеме една?

Оваа припаѓа во категоријата со поглед на нејзиниот бут хомичите стануваат мажи, ни треба женска само да те погледне и превратиш од хомич во маж некоја со многу добри очи
Али не е лошо со неа да проба прво додека ја најдеме вистинската :) И тата би то сине

и таа има очи

Е вакво нешто, просто да се стопиш кога ќе ти фрли поглед
aishwarya-rai.jpg

Ај да не ве исчистам набрзина не се мешајте во теми каде немате што да кажете.

Ако никогаш не бил/а тогаш од каде знае дека не го/ја привлекуваат личности од спротивниот пол?

Еден мој познаник тврди дека е хомосексуалец и бил интимен до сега со мажи,но никогаш немал сексуално искуство со жена.
Уверен е дека така му е најубаво,но јас мислам дека доколку проба барем еднаш да биде со девојка има големи шанси да сфати дека тоа што го привлекуваат само мажи е резултат на тоа што немал друго искуство,затоа што воопшто не е феминизиран и нема теоретски шанси од неговиот физички изглед или начинот на кој зборува да сфатите дека е геј.
Во тој случај постојат три опции: да сфати дека цело време бил во заблуда и да биде стрејт,да си го потврди досегашното размислување и да остане геј и на крај да биде ни ваму-ни таму т.е. бисексуалец. :)

Темава ја отворам од причина што навистина мислам дека не е всушност таков и сакам да му помогнам затоа што иако слободно се декларира како хомосексуалец не е среќен и секој пат кога зборуваме за тоа звучи како да го направил погрешниот избор,ама од што нема веќе каде продолжува со истиот начин на живеење.

Мене ми е јасно дека постојат нешта кои не можат да се променат и дека можеби луѓето се раѓаат такви,но сепак...ако не пробаш не можеш да знаеш.
Кога веќе некој се сомнева во својата сексуалност треба да ги расчисти тие сомнежи со тоа што ќе види кој пол го привлекува...не доаѓа тоа само по себе,од нигде никаде...
Ова ми текна денес...Дали тој сака да биде со девојка???Треба да го прашаш и да ги расчистите сите заблуди???

Извини ако грешам однапред,мене ми делува како тебе да ти се свиѓа.
Зошто би се трудела да го преобратиш,кога веќе јасно си кажал дека е геј...
Среќата е веќе нешто сосема друго.И стрејтерите што имаат некого,не се среќни поради икс причини,па...не стануваат геј,разбираш?

Извини ако грешам однапред,мене ми делува како тебе да ти се свиѓа.

Реално, женските повеќе сакаат маскулинизирани типци со душа на геј, отколку класични стрејтери.
Мислам... грижлив, што знае да сака, да сослуша, да утеши, да разговара за се и сешто, што има вкус... а плус и стрејт-лукинг...

Бинго! :)

Така што сосема нормално е дури и да и се допаѓа.

Да имало шанса да му биде убаво со девојка, ќе молчел дека е геј или би и ќе се обидувал да засака некоја. Типот конечно си признал, прво себе си, потоа и на другите, дека е геј, и го направил вистинскиот чекор. Остајте го да си го живее животот и не одмагајте таму кај што не можете да помогнете.
Хелооу... не пробал со жена. От кај знај дека нема да му биде убо? Башка јас си кажав дека би пробал кога би бил во таква ситуација, ако се работи за мене. Со сила никој ништо неможеш да го натераш. Ако нејќи чоеко да проба... нејќи.

А ти како хетеросексуалец би пробал со машко? :) Онака да видиш како е, не знам зашто само по угорница да одиш :)
Искрено неам потреба... I`m just fine по угорницата. Башка, не сум јас тој шо стрчи од алката во синџирот...

п.с. не нагаѓајте за целите на поставувачот на темата... можеби му се бендисва, можи не. Не е тоа цел и тема на дискусијата :)

@ Анабел

Зошто ти не пробаш со него? Онака другарски бе, може ќе му се допадне, па ќе си живеете среќно до крајот на животот.:) Ако не му се допаѓа, на пола пат ќе се откаже, и никому ништо.
Ајмо Анабел, се за другарченценценцето.:D

1. Навистина убаво што контактираш со геј луѓе. Сигурен сум дека ги немаш повеќето стереотипи кои мнозинството форумџии ги имаат, па трескаат глупости...
2. Најголемиот дел хомосексуалци воопшто не се феминизирани.
3. Зошто мислиш дека треба да му помогнеш некако на познаникот твој?
4. Тоа што не се осеќа среќен, не дека не е, туку е таков затоа што сфаќа дека другите гледаат на него со сожалување.
5. Ај прашањето од темата да го свртиме обратно: Дали е навистина хетеросексуалец ако никогаш немал искуство со истиот пол?

Сексуалната ориентација не е прашање на “дегустирање“ разновиден секс. Тоа е вродено внатрешно чуство.
Како што еден стрејтер по логиката на нештата го привлекуваат девојки, така и гејот го привлекуваат дечки.

Тоа што се обидуваш да му помогнеш на ваков начин, може само да го повреди и да му ја усложни ситуацијата, да сфати дека и ти го сожалуваш.

Не сакам да му најдам девојка или преку ноќ да го направам стрејт.Сакам да му помогнам затоа што иако вели дека е хомосексуалец мислам дека сеуште не е начисто со себеси,токму поради тоа што немал искуство со девојка и го копка да види како е.
Познавам и други луѓе кои се геј и воопшто не се како него,посамоуверени се и не се двоумат при изборот на партнер.Затоа мислам дека една вечер помината со девојка ќе му помогне да сфати што е тој навистина.
И не е битно која или каква девојка...не е темава за тоа,туку дали тоа е вистинското решение за некој кој освен за искуство со маж не знае за друго и поради тоа сега се чувствува потиштено и сака да искуси нешто поинакво.

Не можеш да го свртиш обратно прашањето затоа што јас верувам дека сите луѓе се предодредени да бидат хетеросексуалци и не се согласувам со мислењето дека хомосексуалноста е вродена.Поради тоа,кога некои луѓе донесуваат одлука да бидат различни мора да постои некоја причина која ги поттикнала на такво нешто.
Исто како некој кога ќе ми каже: не јадам боранија,не ми е убава.
Имаш пробано?
Не.
Епа од каде знаеш дека не ти е убава?!

Тој немал врска до сега и со сите бил само за една вечер и сеуште не си дозволува да биде виден во јавност со некого.
Првото сексуално искуство го имал на 16 години и во тоа време постојано бил во контакт со таа личност.Самиот кажува дека на некој начин бил заведуван од него и не му дозволувал да биде во присуство на девојчиња.

И да им одговорам на другите,не ми се свиѓа. :)

колку добро се знаеш со дечкото? Мене ми стои дека муабетов е " јас сум " педер ", ама сакам да пробам со женски, ајде прави ми друштво вечерва " : ))

Морам ли да спијам со 60-годишен маж за да видам дали ќе ми биде одвратно? Не, затоа што знам и без да пробам.
Преференци се у прашање, а за многу работи оформуваме став/желба без да мора да имаме претходно искуство со нив.

Дури и повеќе, кај примеров преференцата еволуира во сексуална ориентација, а тука нема простор за дебата дали треба да се проба за да се знае. Твоето убедување дека сите луѓе се „предодредени“ да бидат хетеро е далеку од научен факт (иако рака на срце, ни обратното верување сеуште не е потврдено). Па што ако не си во право? Што ако Е вродена сексуалната ориентација? Или што ако е комплексна комбинација на гени, хормони и животни околности во кои детето е растено?

Не можеш да го преобратиш другар ти, и дури ми е и некако несоодветно што воопшто сметаш дека има проблем затоа што е геј.

Не можеш да го преобратиш другар ти, и дури ми е и некако несоодветно што воопшто сметаш дека има проблем затоа што е геј.

Со други зборови,што беше тоа другарство? :)

Јас можам да и речам на бившата ми жена да му даде еднаш од мисла на малиов, тогаш дефинитивно ќе остани хомосексуалец и во задгробниот живот.
Работава како Анабел да конвертира хомосексуалец во три чекори, најголемата грешка е во тебе што мислиш дека сите луѓе се раѓаат како хетеро и дека околината, социјалниот статус и други икс фактори се причините за девијантното појава како хомосексуалност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom