Опеан и херојот на македонските Албанци - Бин Ладен

Член од
14 август 2006
Мислења
45.704
Поени од реакции
85.598
Песна испеана на албански јазик посветена на лидерот на терористичката група Ал Каеда, Бин Ладен е регистрирана и пуштена за првпат на албански јазик од еден исламски форум, пренесува агенцијата ИНА.

На видео записот за песната која е презентирана и на познатата страница Јутјуб, нема податоци з акомпозиторот и текстописецот на своевидната „химна“ за најбараниот терорист во светот.

Песната се пее на албански јазик, но не се знае кој ја ставил на Јутјуб, ниту е познато кој ја пее, пишува ИНА.

Извори од исламската верска заедница од Скопје за агенцијата ИНА изјавиле дека не се запознаени за постоењето на оваа песна.

-Не знаеме за оваа песна. Меѓутоа не ја отфрламе можноста дека ваква песна главно се пее од вехабистички групи и во неколку џамии во Скопје кои се уште се контролираат од нив, велат изворите на ИВЗ за ИНА.

Новинската агенција додава дека има многубројни песни во кои се пее за Бин Ладен, но дека тие најчесто тие се отпеани на арапски, босански и на други јазици.

http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=63863

Чекај ова ли се тие што слушаат Бах и мафтаат со американски знамиња?

У ствари ми текна, ова гарант го напраиле Србите или ВМРО, за да ги расипат односите на Албанците со САД.

Нормално дека вахабистите го направиле!

Очигледно дека се повеќе исламската традиција од овие простори изумира и е заменета со нова, увозна, пустинска школа. За едно десет петнаест години има сите да носите семитски имиња, а вашите внуци ќе се срамат дека дедо им се викал Дритон или Илир.

Не грижи се...не е толку лесно да се изгуби албанската традиција кај албанците.

Да дека има вахабисти но тие не ги сака никој друг освен тие себеси :)

Не грижи се...не е толку лесно да се изгуби албанската традиција кај албанците.

Да дека има вахабисти но тие не ги сака никој друг освен тие себеси :)

Јасно ми е дека како Албанци пружате национален отпор и дека има такви кои сакаат да го задржат традиционалниот Ислам, наместо увозни новотарии, ама времето покажува друго. На пример, колку вехабистички џамии имаше пред пет години, а колку има денес?
Колку ќе има за 10 години?

А тоа дека парите играат голема улога - е точно. Јас знам за Христијанско семејство Македонци (кои дури носат апостолски имиња). Ама ете, беа сиромашни. Сега, преку ноќ веќе не се сиромашни....
Ја им викам - да беше тоа исправно, сите Муслимани кои ги знаете до сега ќе беа таму. Ама вехабистите нека му ја мислат со такви кои за пари им дошле. Многу лесно и за пари може да си отидат. За мене Подобро што не се Христијани, ваквите лу
ѓе, никогаш не ни биле, всушност.
Не ми е јасно како вехабиите не гледаат дека тој дух, што дошол за пари, може и да си отиде за пари.

Ќе дојде крајот и на нивната кауза псле тоа ќе се избричат ќе се облекуваат нормално и ќе се прават дека не било ништо :)

Еве ќе ти кажам како е во Тетово.
Сите тие во Тетово кои се вахабисти се нешколувани,којзнае дали имаат и средно...да зборуваш со нив ќе гледаш дека не знаат да поврзат два збора.Јас имав една прилика да зборувам со еден од нив....и ми вели дека тие се многу пред нас традиционалните исламисти.Јас го прашувам дали света книга ви е Куранот,вика да...па му велам зошто вие подоцна од сите влегувате во џамија а порано од сите излегувате...и немаше зборови...се обиде да преврти нешто.

Сакам да кажам дека народот е свесен за што се работи...во мојата населба има една група од 7-8 мина такви и тие се изолирани,никој не им прави муабет...си имаат тие свое собирно место со нивните "големи".

Дури има многу заебанции на нивна сметка...ќе им дојде крајот!

Бин Ладен ги донесе америте на блиски исток.
Неговата фамилија има акции во америчките нафтени компании и во разни фондови заедно со америчките претседатели.
Тој ти е тројанки коњ помеѓу муслиманите.

Бин Ладен ги донесе америте на блиски исток.
Неговата фамилија има акции во америчките нафтени компании и во разни фондови заедно со америчките претседатели.
Тој ти е тројанки коњ помеѓу муслиманите.

Може во тој контекст го опеале :)

Западот им го овозможи Косово ..
Западот им го овозможи рамковниот договор ..
а дел од нив го опејуваат Бин Ладен ... чудно ...лицемерно ..

Абе нека си опејуваат кој сакат, тоа си е нивно демократско право, некој си го опејуваат хитлер па шо има врска.

Западот им го овозможи Косово ..
Западот им го овозможи рамковниот договор ..
а дел од нив го опејуваат Бин Ладен ... чудно ...лицемерно ..

Да бе некој ја опејува Србија....некој оди на одмор во Грција...стварно лицемерно...

Една нација не можеш да ја споредиш со "тие".

Да бе некој ја опејува Србија....некој оди на одмор во Грција...стварно лицемерно...

Една нација не можеш да ја споредиш со "тие".

убаво си пишав погоре .. не генерализирав ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom