Chelsea vs. Manchester United / FA Community Shield 08.08.09 / 16h

• Креатор на темата Креатор на темата Kostic
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе излезе како победник?

• Црвените Ѓаволи

Гласови: 31 58,5%
  • Сините од Стемфорд

Гласови: 22 41,5%

• Вкупно гласачи
    53

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.612
chelsea1.png
vs
manutd1.png

FA Community Shield
Sunday 8th August 2010
Wembley Stadium
KO: 1500 BST

Ref: Andre Marriner

Меч од супер купот на Англија или попознат како Комјунити Шилд или Черити Шилд.Победникот од ФА Купот(Челзи)игра со победникот од Карлинг купот(Манчестер Јунајтед).Како и секоја година,така и оваа,ова ќе биде мечот за отворање на сезоната на двата најголеми ривала,најверојатно и оваа сезона најголеми конкуренти за освојувањето на англиската премиер лига.​

Можните состави на двете екипи:

------------------VDS------------------
Rafael------Evans------Vidic-------O'Shea
-----Fletcher-----Scholes------Giggs-----
------Nani-----Rooney-----Berba------------

v

-------------------Hilario---------------
Ferreira----Ivanovic----Terry---A.Cole
-------------John Obi Mikel-------------
---------Essien---------Lampard-------
-----Kalou-------------Malouda-----
Nicolas Anelka

Мечот како и обично се игра на Вембли,стадионот каде игра репрезентацијата на гордиот албион,и каде ќе се игра финалето на овогодинешната лига на шампиони.
_42723441_wembley416.jpg

Нека победи подобриот.:smir:​

terrygiggs180507_468x395.jpg

:smir:​

Навивачки, да победат нашите...арно ама, не е се така розево :)
Челзи се моментално појаки за нијанса од Манчестер, реално гледано имаат шанса да победат утре, па макар и по пенали, како лани што беше.
Значи многу мала е разликата во квалитет меѓу овие два тима. Сакам само утре да гледам убав фудбал, добро е што го нема Балак педерот да мава ко пицајзла некоја :icon_lol:
Се надевам дека Манчестер нема да се осврнат како лани само на Руни, туку дека и оној лејмерон бугарски ќе покаже нешто, а и Хернандез ќе се отвори јако!
Дај Боже да победи Јунајтед и да ја почнат сезоната со пехар, па за понатаму ќе видиме како ќе се одвиваат работите...

United United Glory!!!

20071009_150208_SP0268~Man-UTD-.jpg

најверојатно и оваа сезона најголеми конкуренти за освојувањето на англиската премиер лига

Многу јасно :)

Мене не ми е толку важен пехарот...Важно ми е да изиграме добра партија со црвените ѓаволи,и да нема провокации меѓу фановите на форумов,туку ферски да се понашаме.

:pehar::pehar::pehar:

Очекувам "ние" да победиме, некако сум ептен оптимистички расположен за утре, дали оти Челзи слабо се покажаа во пред сезоната не знам, но очекувам утре победа од 3-1 на Јунајтед :)

Иначе мала поправка.. Комјунити Шилд играат победникот од лигата со победникот од Фа Купот, но пошто Челзи ги освои и двата трофеја, ќе игра со вториот од ПЛ...

Само да не ја затворат темава...

--- надополнето ---

Мене не ми е толку важен пехарот...Важно ми е да изиграме добра партија со црвените ѓаволи,и да нема провокации меѓу фановите на форумов,туку ферски да се понашаме.

:pehar::pehar::pehar:
Да ти кажам право и мене не ми беше важен, ама видов оти имаме 1 пехар помалце од Ливерпул (вкупно), така да овој би бил израмнувачки :).. А + и победа против Челзи би ми направила огромен ќејф.. :)

А за провокации, мислам оти секогаш ќе има, јбг..

добро а ќе може ли да го гледаме овој натпревар на ТВ. Знае некој дали ќе го даваат на некоја програма?

Челзи Шампиони се ова ќе им биде прва титула сезонава

не дека челзи има многу подобар тим но бербатов? челзи победува 100% :)

не дека челзи има многу подобар тим но бербатов? челзи победува 100% :)

дај кажете на која телевизија ќе го има натпреварот..за тоа кој ќе победи ќе видиме!

јас на спорт клуб ќе гледам ако ја фаќаш.... а би требало да ја има на еуро спорт некаде

Мечот можете да го гледате на германската DSF(сега не се вика така,спорт,нешо така се вика),а мислам дека ја има и на албанската ЕРА.

Друже,уште живееш во 2009? :D

Ќе испробуваат двајцава нови тактики, Фергусон ќе менува 4-4-2 (за во ПЛ) и 4-5-1 (за во ЛШ) можеби на полувремиња, а Анчелоти како што гледам во прво полувреме пробува да види во случај да го нема Дрогба како да го постави нападот. Руни и Овен ќе играат само по едно полувреме, близнаците и Керик не се сигурни, плус играчите и од Челзи и Манчестер имаат и пријателска со Унгарија за некој ден па мислам дека и ќе се штедат за да му покажат на Капело што знаат за да не им ја удри секирата и нив, па после 3 дена почнува ПЛ.

Кој и да победи сеедно, битно да гледаме интересна утакмица :) Good luck.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom