Primera División 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    310
Статус
Затворена за нови мислења.
more realOVCI ne sum ve znel deka ste golemi lutkovci :)
malku sala bese ova kolku da ve vidam kako ke reagirate,a i odamna se nemame skarano pa si vikam eve sansa da se skarame malku :)
inaku mnogu pati sum vi kazal i ke vi kazam pak,kasiljas vrede povike od celiot tim na real,pa tuka stavete go i mladiot tim na real ako sakate :)

more realOVCI ne sum ve znel deka ste golemi lutkovci :)
malku sala bese ova kolku da ve vidam kako ke reagirate,a i odamna se nemame skarano pa si vikam eve sansa da se skarame malku :)
inaku mnogu pati sum vi kazal i ke vi kazam pak,kasiljas vrede povike od celiot tim na real,pa tuka stavete go i mladiot tim na real ako sakate :)
абе клошар иди легни си

абе клошар иди легни си
Постот е од 17:20 веќе сигурно си има легнато! :)

Нема потреба од статистики, сите знаат кој е кој кога станува збор за голмани...

Real Madrid lead what IFFHS considers Europe's top five leagues (Spain, England, Italy, Germany and France) in clean sheets this season having not conceded any goals in 25 of their 45 official matches played.
Barcelona and Manchester City, with 24 and 23 clean sheets, round our the top three and are followed by Napoli, Manchester United, Liverpool, Borussia Dortmund, Milan, Marseille and Chelsea.

Е сеа според ова Реал има подобра одбрана од Барса моментално, а !? Или ова е против теза на тоа со статистиките на голманите, ова вика дека Касиљас е подобар.

Нема врска, муабетот ми е дека неможе за секоја работа статистиката да ја отсликува реалната слика, за повеќето да, но не за сите. :)

Real Madrid lead what IFFHS considers Europe's top five leagues (Spain, England, Italy, Germany and France) in clean sheets this season having not conceded any goals in 25 of their 45 official matches played.
Barcelona and Manchester City, with 24 and 23 clean sheets, round our the top three and are followed by Napoli, Manchester United, Liverpool, Borussia Dortmund, Milan, Marseille and Chelsea.

Е сеа според ова Реал има подобра одбрана од Барса моментално, а !? Или ова е против теза на тоа со статистиките на голманите, ова вика дека Касиљас е подобар.

Нема врска, муабетот ми е дека неможе за секоја работа статистиката да ја отсликува реалната слика, за повеќето да, но не за сите. :)

па во случајов статистиката не отсликува ни една друга слика освен таа за clean sheet, твојот заклучок дека Реал има подобра одбрана не само од Барса не ја отсликува реалната ситуација затоа што земаш во предвид само еден фактор според кој се оценува одбраната на екипата. статистиката никогаш нема да ти помогне ако ја гледаш како бројки и ако не ги толкуваш како што треба.

па во случајов статистиката не отсликува ни една друга слика освен таа за clean sheet, твојот заклучок дека Реал има подобра одбрана не само од Барса не ја отсликува реалната ситуација затоа што земаш во предвид само еден фактор според кој се оценува одбраната на екипата. статистиката никогаш нема да ти помогне ако ја гледаш како бројки и ако не ги толкуваш како што треба.

Не заклучив ја дека според ова Реал има најдобра одбрана, тоа го пишав иронично, алудирајќи на заклучоците според статистиката за голманите дека Валдез е подобар. Токму тоа болдираното сакав да го потенцирам.

^ок ми избега иронијата..
околу голманите: Валдез брани 8 од 10 упатени шутеви ама дали тоа го праи подобар? кај можеш да видиш и заклучиш од ваквиве споредби кој е подобар, дали можда е земено у предвид дека можда 6 од тие осум не се удари на гол онакви колку да шутнеш па да се дотркала топката или па 4 се невозможни одбрани шо ја спасиле Барса од пораз/нерешено..
без везе муабет ми се мене оваквиве споредби на голмани посебно и на нив ваљда се палат луѓе шо не изгледале саглам една утакмица, или па се само за да рипне рејтингот на некој весник/сајт.
иначе, ако Касиљас бранеше за Барса, ќе имаа примено 3 гола у сезоната (глупи пенали некои)!:icon_lol:

Не им требаше ова :tv:

se isto mi bese dali ke imase fudbal ili ke nemase, ali mnogu ke bea 3 nedeli bez fudbal
a inaku ke bese podobra za barsa ako nemase fudbal zs ke bese posigurna titulata :)

^Зошто мислиш така.. ? Се плашиш од Виљареал ? Ич к*р да не ти чуе,ќе ги тепате вие. :smir:

^Зошто мислиш така.. ? Се плашиш од Виљареал ? Ич к*р да не ти чуе,ќе ги тепате вие. :smir:

Без Чави, можда и Меси, Пујол, Абидал, а останатите заболени од ФИФА вирус. :kesa: Ако освоиме 3 бода сега, титулата е наша.
А, ништо чудно и Реал и Барса да кикснат ова коло.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom