UEFA Champions League 2010-2011

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ја освои Лигата на Шампионите?

• Вкупно гласачи
    171
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Све ок со клипов, али ко шо видов 90% од головите се за Барселона, а јас реплицирав на тврдење кое вели дека тој каде и да игра екипата ја прави супер-силна. Вас дечиња ве учат на училиште да читате?

Се надевам дека Вори нема да се замара со тебе, пошо досега неколку пати сум забележал дека не знаеш шо е дискусија.
Само да те прашам, иако не верувам дека ќе одговориш. Колку натпревари за Аргентина имаш гледано во кои Меси играл? Не верувам дека се повеќе од 10. Оние на последното Светско и уште 2-3 пријателски. :salut:

Све ок со клипов, али ко шо видов 90% од головите се за Барселона, а јас реплицирав на тврдење кое вели дека тој каде и да игра екипата ја прави супер-силна. Вас дечиња ве учат на училиште да читате?

Друго е кога играш со генијалци како Чави и Иниеста,а друго е кога играш со просечни играчи како Макси Родригез и Демикелис во иста екипа.
Факт е дека Меси без овие погоре што ги кажав нема да биде толку добар како што е,но и факт е дека Меси е еден од најдобрите играчи што некогаш постоеле,ако не и најдобар.
А има само 23 години чинам...

Друго е кога играш со генијалци како Чави и Иниеста,а друго е кога играш со просечни играчи како Макси Родригез и Демикелис во иста екипа.
Факт е дека Меси без овие погоре што ги кажав нема да биде толку добар како што е,но и факт е дека Меси е еден од најдобрите играчи што некогаш постоеле,ако не и најдобар.
А има само 23 години чинам...
Го кажуваш истото што го кажувам и јас, а пробуваш да ми контрираш. Има време, ќе научиш. Исто така ќе научиш дека да кажеш дека некој е најдобар на сите времиња, а истиот игра само 5-6 години, и фактички само него си го гледал (пошо не си бил роден да ги гледаш другите, можеби само на јутјуб), не е факт, туку само твој заклучок.

Ми кажувале постарите за Пеле,Марадона,Еузебио,Платини итн итн дека биле играчишта.Но исто ми кажуваат дека Меси е подобар од нив во секој поглед.
За 23 години има освојувано милион титули,има освојувано милион награди,има кршено многу кичми и има давано многу голови,а не е напаѓач.

И знам дека пак се се врти околу споредбата Роналдо-Меси и ако сакаш ќе ти кажам и за тоа.Лично за мене Роналдо е покомплетен играч и можеби подобар од Меси во некои сегменти од играта.Арно ама,со оглед на тоа дека ја мрзам Барселона не можам баш да бидам објективен и реален и да оценам како што треба.

Го кажуваш истото што го кажувам и јас, а пробуваш да ми контрираш. Има време, ќе научиш. Исто така ќе научиш дека да кажеш дека некој е најдобар на сите времиња, а истиот игра само 5-6 години, и фактички само него си го гледал (пошо не си бил роден да ги гледаш другите, можеби само на јутјуб), не е факт, туку само твој заклучок.
А ти дали знаеш на која позиција игра Меси во Аргентина, а на која во Барса???

Меси не е напаѓач??? :pos::pos::pos:
Да не е лев бек случајно? Да, не е класичен напаѓач од типот на Инзаги, Ибрахимовиќ или шо ти ја знам уште кој (читај чекачи), али не игра во одбрана, не во среден ред, туку во нападот.
И не, никој не го спомна Роналдо, али кога веќе почна... Роналдо беше/е најдобар во два европски гиганти, одлично игра и дава голови во сосема нова средина. Ако Меси некогаш докаже дека е моќен и во друга екипа (не мора да биде од типот на Сантос, Наполи, Спортинг и сл, може и појака), јас ќе бидам првиот што ќе ги повлече сите негативни зборови кажани за него (ако воопшто има такви).
А кога веќе ги спомна наградите, тие со овогодинешните признанија сосема го изгубија кредибилитетот, и сите веќе ја имаат изгубено мотивацијата да се борат за неа, затоа што најдобриот играч кој секоја година ја освојува, сеуште не се пензионирал нели.

--- надополнето ---

А ти дали знаеш на која позиција игра Меси во Аргентина, а на која во Барса???
Не знам за Барселона, ама знам дека за Аргентина игра деструктивец, и не е негова работа голови да дава. :tapp:

Да не е лев бек случајно? Да, не е класичен напаѓач од типот на Инзаги, Ибрахимовиќ или шо ти ја знам уште кој (читај чекачи), али не игра во одбрана, не во среден ред, туку во нападот.
И не, никој не го спомна Роналдо, али кога веќе почна... Роналдо беше/е најдобар во два европски гиганти, одлично игра и дава голови во сосема нова средина. Ако Меси некогаш докаже дека е моќен и во друга екипа (не мора да биде од типот на Сантос, Наполи, Спортинг и сл, може и појака), јас ќе бидам првиот што ќе ги повлече сите негативни зборови кажани за него (ако воопшто има такви).
А кога веќе ги спомна наградите, тие со овогодинешните признанија сосема го изгубија кредибилитетот, и сите веќе ја имаат изгубено мотивацијата да се борат за неа, затоа што најдобриот играч кој секоја година ја освојува, сеуште не се пензионирал нели.

„Мојата цел е да останам во Барселона секогаш. Би сакал да ја завршам кариерата во Барса а потоа да си го исполнам сонот и да играм во Аргентина. Сакам да играм само во еден европски клуб“
:kafe:

--- надополнето ---

Не знам за Барселона, ама знам дека за Аргентина игра деструктивец, и не е негова работа голови да дава. :tapp:
Џабе е се со тебе човек дискусија неможе да развие:toe:

Џабе е се со тебе човек дискусија неможе да развие:toe:
Еве ја пошо не знам и со мене не може дискусија да се развие, ти кажи ми што игра за Барса, а што за репрезентација.

Еве ја пошо не знам и со мене не може дискусија да се развие, ти кажи ми што игра за Барса, а што за репрезентација.
Во Барселона игра во напад, во Аргентина на СП играше плејмејкер(тоа што ги игра Чави во Барселона). Со новиот селектор пак игра во напад и редовно дава голови.
Пријатно!

Во Барселона игра во напад, во Аргентина на СП играше плејмејкер(тоа што ги игра Чави во Барселона). Со новиот селектор пак игра во напад и редовно дава голови.
Пријатно!
:pos2::pos2::pos2::pos2:
Ти СП ватерполо да не си гледал бе?? :pos2:

Немам ништо против Меси и неговата генијалност ,но додека не освои Светско Првенство никогаш нема да може да се каже за него дека е најдобар на сите времиња.А + мислам дека треба да смени и клуб ,треба и во друго првенство да се докаже!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom