Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кој кретен,голманот на Холандија Штекеленбург го вика Штеклебург![]()
И јас мислам така,ама во секој случај коментаторов скроз му ја забегал.Стекеленбург мислам дека е правилно.
И јас мислам така,ама во секој случај коментаторов скроз му ја забегал.
Тоа го објаснив прееска !За О со две точки, финтата што ми ја кажа професорката по германски додека студирав вели се поставѕува устата како да изговараш У но изговараш О затоа наличува на У, тоа е оној “акцент“ што тешко се изговара што го имаат германците, а исто така има и како дијалекти во некој делови се отвора устата за Е за пак се изговара О. ПО некоја логика е О но има звучност т.е. акцент на У или Е. Е сега коментаторите малку сакаат да се прават германци па се губат во преводот
Брага шампион на Португалија??? :raz:
^ Сватете една работа, дека Јанко намерно треси глупости на радио. Таква му е намерата. Не знам дали следевте квалификации на НашаТВ од Јужна Америка. Исто вака ги коментираше натпреварите. Безвезе според мене. Но, мора и такви работи да постојат. Мора на паметноста да и парира глупоста, како ќе опстојува иначе општеството.
Ај за другите ок,ама Озил е Езил,правилно го кажува.
Не е она чисто „е“,туку нешто измеѓу „о“ и „е“.