Те сакам, но тоа не значи дека сакам да бидам со тебе

• Креатор на темата Cool Hand Luke
  • Време на започнување
C

Cool Hand Luke

Гостин
Видов група со сличен назив на фб па се замислив. :wink:
Се случило ли некому? Ко да сакате некоја/некого а истовремено ко да се плашите од таа личност, па можеби и ви е многу одбивна, да не кажам дури одвратна. Што значи ова некој поискусен да каже, имаат доста заеднички работи но и непремостливи разлики или шо е работта?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Мене ова ми е комплетно нелогично,човек кој е заљубен има природен порив и желба да биде со личноста која е предмет на неговата љубов.Кога љубиме сосем природно е да се појави страв ,мене ми се случило кон личности кои ме привлекуваат или сум ги засакала да почувствувам страв,но тоа никогаш не предизвикало чувство да не сакам да бидам со некого,сосем напротив уште повеќе ја засилило желбата за таа личност.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Типично, за понежниот пол а релативно ретко за (посилниот) тргнувам од мене.

Сепак се се сведува од тоа, во каква средина (семејство) сме растеле, место каде што се учи и разбира безусловната и вистинска љубов.

Едит: Се извинувам, погрешно сум го прочитал насловот...Мислев дека е те сакам ( ама не го мислам тоа ):tapp:

Член од
26 јуни 2007
Мислења
310
Поени од реакции
15
Љубовта ја измислија комунистите за да ропаат без пари....љубов не постои

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Јас искрено мислам дека тоа не е можно истовремено да сакаш некој, а тој да ти биде одбивен или одвратен, а можно е да не сакаш да бидеш со него/неа ради страв да не му/и ги повредиш чувствата и сл.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Значи во овој случај се гледа онаа граница каде се сака со душа, а се размислува со мозок.
Го сакам, ама разумот не ми дозволува да бидам со него.
Причините за тоа би биле разноразни.
Пример си бил/а веке со него/неа и знаеш колку само те повредувал.
Има работи, настани, ствари шо прават да осекаш одбивност спрема личноста.
Тешко е да сакаш, а да знаеш дека не смееш да бидеш со него, оти не сакаш да минеш повторно низ таа тортура низ која си минел/а.
Барем јас вака ја сфаќам темава:smir:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Љубов помеѓу маж и жена не постои...(да не зборувам за хомосексуалците) не постои..постојат само привлечности и страсти
Како можеш да тврдиш вакво нешто??? врз основа на што, твое искуство?

Како што пишав погоре,

Се се сведува на тоа, во каква средина (семејство) сме растеле, место каде што се учи и разбира, осознава, безусловната и вистинска љубов (емоција)

Член од
26 јуни 2007
Мислења
310
Поени од реакции
15
ААА...не мислам...знам...„вечна“ љубов..НЕМА......Има нешто што мислиме дека е љубов...ама не е......спореди ги тоа со љубовта кон твоето дете.........тоа е вистинска љубов...се друго е превара и пропаганда

Член од
26 јуни 2007
Мислења
310
Поени од реакции
15
Ете уште еден кој слепо верува во љубовта........ќе се каеш набрзо и ќе си спомнеш за ова што ти пишав....

--- надополнето ---

Што мислиш... колку време се сака една девојка или дечко?

Kajgana Shop

На врв Bottom