Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
хахаха вистина бе :D иначе со срека во новата сезона овај коутинњо вие доста јак ке им земе место на некој од милито или ето ... или нз точно со игра на која позијаца

На Цезар ќе му фатит место.

Аку денес официјално заминит котлето, јас петок 13ти ќе си го памтам ко доооообар ден. :)

Ќе не изненади многу со Скули,ќе го правел тимот Made in Italy го испушти Маскерано сега Монтоливо ќе ќе го земале и тој од Самдорија како се викаше заборавив.
Јас моментално не гледам играч Италијанец кој ќе донесе квалитет во Интер се се дрва.Да имаше играчи италијанци како Баџо,Виери,Дел Пиеро,Неста во ред сега немат такви играчи.
Ако сака да го направи тимот Италијански треба сам да створи такви играчи како Ранокиа,Сантон со Скули и Монтоливо ништо не правиме.
Само се плашам пак да не почне некој црн период.
E де де Мите, од кого ке почне, од Јуве со Дел Нери, Милан со Алегри и Рома со Раниери ? Ако 1 период е добар за промени во тимот и рекомбинации, тогаш тоа е овој кога конкурентите се тиња ...

Роналдињо - "Pay attention to another young talent, He just arrived but hes destined to realise big things. Im talking about Coutinho, the future is his, hes the biggest talent in the world."
:ojea:

Moрати побарал во договорот да има и клаузула за враќање на Балотели во Интер, односно во иднина Интер да има можност со одреден договорен паричен надоместок да го врати Бало, таман после Милито ...

Bomba del Corriere dello Sport: "Moratti ha preteso la clausola di ritorno per Balotelli"

Па Бало нема никад да се врати веќе во Интер ја гарантирам ова,он од двај чека да си иде од Интер па ке се враќал хаха!!!!Иако е талант не ми треба овој играч,има други фудбалери кои играат со срце за Интер

Kирца иди ондак среди за да бидеш наследник на Морати, гледам голем дел од ванаби Интернет експертите повеќе се разбираат од Морати и Бранка кога е во прашање трансфер политиката на тимот ...
И лани овде 90% кукаа за Диего и Мело, не ме терајте да наоѓам постови кои од денешен аспект се еден класичен FAIL, или со други зборови, не гледам зашто некој таквите би ги сваќал сериозно.

Морати инсистира на ваква клаузула, и во случај да се развие во топ фудбалер и нормално, доколку го средил темпераментот, не гледам зашто повторно не би се вратил на местото на Милито во нападот. Ваквата клаузула ке ги обврза Сити да ја прифатат понудата на Интер а со тоа и клубот да има право да преговара со играчот ...

Kирца иди ондак среди за да бидеш наследник на Морати, гледам голем дел од ванаби Интернет експертите повеќе се разбираат од Морати и Бранка кога е во прашање трансфер политиката на тимот ...
И лани овде 90% кукаа за Диего и Мело, не ме терајте да наоѓам постови кои од денешен аспект се еден класичен FAIL, или со други зборови, не гледам зашто некој таквите би ги сваќал сериозно.

Морати инсистира на ваква клаузула, и во случај да се развие во топ фудбалер и нормално, доколку го средил темпераментот, не гледам зашто повторно не би се вратил на местото на Милито во нападот. Ваквата клаузула ке ги обврза Сити да ја прифатат понудата на Интер а со тоа и клубот да има право да преговара со играчот ...
Пази сеа едно е Морати што сака а друго Балотели,можеби Морати сака да го врати за некоја година али Бало ја гарантирам дека никад веќе нема да се врати во Интер!!!Верувај ми дека ако барем малце го сака Интер ке останаше и оваа сезона да се бори за прва постава и онака го нема Мурињо веќе!

Клаузулата е добра работа, но сеуште не ми се верува дека е вметната во договорот.
Лани кога замина Адри на големо се зборуваше за клаузула која единствен клуб во кој ќе смее да премине во Италија е Интер, па еве го сега во Рома.
Моментално единствено нешто што ми е кејф во разврската со Балотели се парите, респектот кон дресот се враќа и ова е добра поука за сите ванаби ѕвезди на кои Интер прерано им дал можност да манипулираат.

Клаузулата е добра работа, но сеуште не ми се верува дека е вметната во договорот.
Лани кога замина Адри на големо се зборуваше за клаузула која единствен клуб во кој ќе смее да премине во Италија е Интер, па еве го сега во Рома.
Моментално единствено нешто што ми е кејф во разврската со Балотели се парите, респектот кон дресот се враќа и ова е добра поука за сите ванаби ѕвезди на кои Интер прерано им дал можност да манипулираат.

Мислам дека имаше клаузула одреден период ( на пример 1 година ) да не смее да игра за друг клуб во Италија , а не да се врати во Интер. За ова не сум сигурен

Односите Балотели - Морати се нa највисоко можно ниво, премногу тој човек има направено за него и доколку повторно го посака во Интер гарантирам дека ке го врати без проблем.
А за Балотели во моментов важи следново, он во Интер е резерва а веќе се здоби со репрезентативен статус, он и наредната сезона ке беше резерва на Ето, Пандев и Милито односно ке немаше загарантиран првотимски статус, статус кој многу лесно може да го има во Сити под водство на Манчини, тим кој сериозно ке атакува на сите фронтови наредната сезона.
Во моментов може и најдобра опција е оваа за сите, од Балотели да се инкасираат 28+ милиони евра, Интер да се оттргне од играч кој ке сака да игра прв тим и аналогно на тоа ке претставува и проблем во екипата, а од друга страна Балотели да го добие она што и го заслужува во моментов, стандардно играње во прв тим, и од трета страна, Интер да добие клаузула односно можност да го врати за 2 до 3 години кога веќе ке созрее ( ваљда ) и ко играч и ко човек.

Да бидам искрен, ич не ми се свиѓаше фактот што си заминува и потенцирав зашто, на долгорочен план алудирам ( голем дел од вас уште летаат у облаци и заборавија што се случуваше со клубот пред 6-7 години ) али вака со вметнувањето на оваа клаузула и тоа на барање од претседателот на клубот, thumbs up за зделката ...

p.s. Клаузулата со Адри важеше за одреден период, не за до крај на негова кариера, такви наци клаузули не постојат во фудбалот, тоа е едно, но проблемот е што Адри изјави дека нема да игра за друг клуб во Италија па и затоа го изгуби респектот кај дел од фановите на Интер, вклучувајќи ме и мене.

Незнам што ке ни е Скули коа за 28 милјони можеме да земеме класа фудбалер,нека се испрати понуда за некој добар играч од средина како на пример Монтоливо!!

Не сака да фрла Морати парички, нели ви е јасно :)
Доволно фрли човекот во изминатиот период, години наназад, па дури минатата година го доби тоа што го посакуваше.

И што демек ќе стане како К.Роналдо и Меси и го барат Реал,Барса и тој ќе се залета во Интер да се врати плус е и страствен навивач на Милан ова се чисти шпекулации.
Интер ако мислеше дека Балотели има иднина во клубот немаше да го продава.А тој одвај чека да си оди од Интер го зема најомразениот агент и пак ќе се враќа во Интер смешно е ова.

А некој наместо да постира дека треба да се фрлат пари, нека потенцира на што .... На Агуеро ли ? Немојте ве молам. :tv:
Убаво пиша 1 на фејс, најголемото засилување за тимот ке биде зачувување на цел прв тим, тоа и се деси. Ја не гледам причина зашто сега Интер треба да фрли 20плус милиончиња за играчи, поготово не за некој ко Маскерано, фала курцу отиде у Барса, не дека имав нешто против него, не ми сметаше неговото доаѓање али дефакто ич не ми смета и неговото недоаѓање, status quо е ситуацијата во тимот и вака и така.

И сега кога ке си го поставам прашањето за желба од трансфер маркет едноставно немам одговор, незнам што би менувал тука освен клупата за резерви со што секоја позиција ке има и алтернатива која нема да прави проблеми што дреме на тој дел од теренот, покрај аут линијата.

Дојде и тој ден кога Балотели го напушта Интер ,се надевам за секогаш.Но се прашувам дали Интер ке бара алтернатива како Агуеро ,Суарез или напагач од таков калибар или пак ке ги форсира помладите да се борат за шанса и за првотимски статус ,зборам за Биабиани и Алибек.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom