Односите Балотели - Морати се нa највисоко можно ниво, премногу тој човек има направено за него и доколку повторно го посака во Интер гарантирам дека ке го врати без проблем.
А за Балотели во моментов важи следново, он во Интер е резерва а веќе се здоби со репрезентативен статус, он и наредната сезона ке беше резерва на Ето, Пандев и Милито односно ке немаше загарантиран првотимски статус, статус кој многу лесно може да го има во Сити под водство на Манчини, тим кој сериозно ке атакува на сите фронтови наредната сезона.
Во моментов може и најдобра опција е оваа за сите, од Балотели да се инкасираат 28+ милиони евра, Интер да се оттргне од играч кој ке сака да игра прв тим и аналогно на тоа ке претставува и проблем во екипата, а од друга страна Балотели да го добие она што и го заслужува во моментов, стандардно играње во прв тим, и од трета страна, Интер да добие клаузула односно можност да го врати за 2 до 3 години кога веќе ке созрее ( ваљда ) и ко играч и ко човек.
Да бидам искрен, ич не ми се свиѓаше фактот што си заминува и потенцирав зашто, на долгорочен план алудирам ( голем дел од вас уште летаат у облаци и заборавија што се случуваше со клубот пред 6-7 години ) али вака со вметнувањето на оваа клаузула и тоа на барање од претседателот на клубот, thumbs up за зделката ...
p.s. Клаузулата со Адри важеше за одреден период, не за до крај на негова кариера, такви наци клаузули не постојат во фудбалот, тоа е едно, но проблемот е што Адри изјави дека нема да игра за друг клуб во Италија па и затоа го изгуби респектот кај дел од фановите на Интер, вклучувајќи ме и мене.