Значи, може на Мастапе поезијата да е катастрофа, тиња и не знам што уште не, но да се правам просветителот кој ќе ги убеди форумџиите во тоа... не. Да навредуваш форумџија само затоа што има поинакви размислувања... тоа е под ниво, срамота! 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Sepak, da se zadrzime na temata, loja e samo pokazatel zosto Makedonija ne proizveduva i ceni kvalitetna literatura tuku e prestorena vo turbofolk nacija na Ditasovi i Mastapeovski shundopoklonici i kicholjubiteli!
Е тука те чекам... да се задржиме на тоа... каде си ти на темите за квалитетни писатели македонски, си отворил ли една, си пофалил ли некого? Не си! Затоа или молчи, или фати се за работа да пишуваш за Шопов, Рацин, за Матеја, за... не знам, или и ти само поезијата на Дитас ја познаваш!?
Здосадено ми е од дообјаснување на моите коментари и она што сум мислел да го кажам преку истите. Прочитај повторно, напишав насмеани, во смисла весели луѓе, затоа што тоа е (според мене) весела, едноставна поезија, инспирирана од секојдневието, во која многу пати може да се пронајде по некоја поука.
Ако се уште нешто не ти е јасно и пробаш да го извадиш од контекст и овај коментар, јас тука ништо повеќе не можам да ти помогнам.
I`ll make u a deal, ја ќе го преместам Ма-Ста-Пе у ЧДА, кога ти ќе го преместиш фан клуб Новак Џокович во хумор, пошто дечкото е hilarious, си го гледал како ги имитира познатите тенисери...цепки е братче... алал да му е...
![]()
Почнуе да ми се гнаси од форумов.
На еден Ма-Ста-Пе му се фрливте.
Па уше коа ќе видам која неписмена ретарда ја отворила темава све ми е јасно.
Нека повели сеа Дивне и компанија, да ми проповедаат за писменост и култура.
И онака скурчено ми е све.
Почнувам да се прашувам дали навистина немаш сила да останеш во дискусијава и дали е бесполезна мини дебатава. Дали добро читам како ти погоре напиша “Sepak, da se zadrzime na temata, loja e samo pokazatel zosto Makedonija ne proizveduva i ceni kvalitetna literatura“Check in the forum archives, I have been there, done that!
Имам отворано, но...турбофолк македонијава некако не сакаше да дискутира. Убаво ти рече Ултра Вк, се е претворено во Онур/Шајрезат/Ѓумуши и Цецини и други турбофолк кретенозоиди.
Викторе, оф топик си, нели![]()
Цк, цк, цк :nenene:
Има темата наслов. Ионака ја отвори во мое име бидејќи не сакаше ТИ оваа дискусија да му го ремети мирот и благопомазанието на Мастапе и тоа во МОЕ ИМЕ, небаре јас сум ја отворил.
Отвори друга, каде ќе дискутираме за турбофолчарењата пусто-македонски и паѓањето под секое мерило на квалитетот во литературата и уметноста и вознесенијата на разноразните ретардирани болноумци во височини.
Неам ја таму ингеренции иначе може и нешто ќе напраев :Р ...
И не компарирај нешто што нема допирни точки. Ноле по професија е тенисер, од тоа заработува за живот и логично е што темата си е таму кај што си е, а тоа што го праи он со скечевите е само да добие на популарност. Клиповите во истата не и даваат лоша конотација на темата.
Од друга страна Ма-Ста-Пе не верувам дека е поет по професија, туку ова го праи у слободно време. Сето тоа е интересно, само за 5-6 реда од листата на подфорумите промашено.
К Р А Ј
Во секој град
има по некој гад
што не осеча лад.
Кај нас во село
секогаш е весело.
Сите шмркаат нешто бело.
На секаде има канабис
сите го бараат на бис,
бидејќи ги дига во вис.
Садам ГРАШАК
од него правам прашак
и за никој не ме боли .ашак.
За да земам пари еден тон
од мал садам афион.
Сега летам со АВИОН.
Имам судбина проклета
почна се да ми смета
АВИОНОТ само на прашак ми лета.
Немам мира
почна да ми трокира
земјата под мене како да ми вибрира.
Мека љубовна.
Се мирисаме како да сме
од стопен карамел
па се лепи нота шеќерна
на ноздрите
во сите мали вдлабнатини
на телото, недовршено од животна неподоба.
Се гледаме, како капки дожд, слепени една до друга
на прозорецот лизгаво
разговараме
едниот побрзо паѓа од другиот
но секогаш долу се дочекуваме.
Се допираме, како рози случајно сретнати
стрепнати од трње и кадифе
меко одвоени од моминска рака
"ме сака, не ме сака, ме сака, не ме сака..."
Се живееме еден со друг.
Чај од карамел, топли ноздри и дожд на прозорец
пролетни свежи рози и никаде рабови.
Совршен круг.
*човечешосесамоубиваналицеместо*Човекот е генијалец, уживам да го читам понекогаш.
Според мене да се биде поет не значи да се пишуваат безвезни тралалајки кои што никој не може да ги разбере, туку треба да се пишува за реалноста моментална во овај случај македонска.
Човекот е нов Коста Солев Рацин затоа што и двајцата пишуваат за човековите социјални неправди.....
Само спореди со тоа од Мастапе. Немој те молам Кочо Рацин со Мастапе да го споредуваш. Срамота и греота е!Денови
Како на вратот ѓердани
ниски камења студени,
така на плешки денови
легнале та натежнале.
Денови ли се – денови
аргатски маки големи!
Стани си утре порано
дојди си вечер подоцна,
наутро радост понеси
навечер тага донеси –
ај, пуст да е, пуст да би
останал живот кучешки!