Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А бе кој 4.4 не ме зезајте, знаете ли вие што се 4.4? Да беше јак сите ќе го осетеа, не беше ништо посебно, ама кај нас луѓево одма дигаат паника, т.е по ново апдејтуваат статуси на фејсбук. Постарите ги сфаќам со паниката, ама младите?
Марија, на кој спрат живееш?А бе кој 4.4 не ме зезајте, знаете ли вие што се 4.4? Да беше јак сите ќе го осетеа, не беше ништо посебно, ама кај нас луѓево одма дигаат паника, т.е по ново апдејтуваат статуси на фејсбук. Постарите ги сфаќам со паниката, ама младите?
Марија, на кој спрат живееш?
Се чувствувам толку аут што не можам да пишам на ФБ Леле што беше тоа????
Ама секој втор пишал за земјотресов, ова е немогуќе..
А бе кој 4.4 не ме зезајте, знаете ли вие што се 4.4? Да беше јак сите ќе го осетеа, не беше ништо посебно, ама кај нас луѓево одма дигаат паника, т.е по ново апдејтуваат статуси на фејсбук. Постарите ги сфаќам со паниката, ама младите?
Па затоа и спомнав, постарите ги сфаќам... ама младите за земјотрес кој не го ни осетиле над 50 посто од луѓето, туку виделе на фејсбук дигаат џева ко не знам што да е...Маца, некои со право дигаат паника, природниве појави не можат да се предвидат баш баш, баба ми и дедо ми уште имаат трауми од 63та, еве ги не можат да заспијат : ))) Тогаш по кобниот земјотрес имало и повеќе помали, затоа чим гледаме дека цел Балкан се затресе во рок од еден саат тоа е причина плус за паника![]()
Е кога стигнаа да се отрезнат од шокот кој го предизвика овој страшен земјотрес па и група да направат. Фејсбук и се е можно..Скопско е сега аут..Нема веза на кој спрат живеам, не бев ни дома кога се деси земјотресот. Кога бев јас 2 средно имаше еден ептен јак земјотрес што секаде се осети, па и кај тие на прв кат што живеат. Ретко кој го осетил. Тоа ми е поентата и нема потреба од 10 дневни рапорти на телевизија, ко да нема доволно глупости.
--- надополнето ---
Ќути... па и групи напраиле. :pop:
Цело маало ми беше пред зграда, не зезајте, ко испоосетија сите.Маца, некои со право дигаат паника, природниве појави не можат да се предвидат баш баш, баба ми и дедо ми уште имаат трауми од 63та, еве ги не можат да заспијат : ))) Тогаш по кобниот земјотрес имало и повеќе помали, затоа чим гледаме дека цел Балкан се затресе во рок од еден саат тоа е причина плус за паника![]()
Цело маало ми беше пред зграда, не зезајте, ко испоосетија сите.
Башка малите земјотреси можат да бидат предвесници на појаки.
Никој не е волен да си игра ризико на таа тема.
Башка ја на седми играв томбола горе, мислев милион по рихтер дека е.
Глеам почнавте со имиња, фросе беше така?Маца, некои со право дигаат паника, природниве појави не можат да се предвидат баш баш, баба ми и дедо ми уште имаат трауми од 63та, еве ги не можат да заспијат : ))) Тогаш по кобниот земјотрес имало и повеќе помали, затоа чим гледаме дека цел Балкан се затресе во рок од еден саат тоа е причина плус за паника![]()
Изгледа стварно ни е досадно, онака на цело општество гледано...
Ко што кажав.Глеам почнавте со имиња, фросе беше така?
Баба ти е океј да паничи, осетила земјотрес, ама децава од 12+ години?
А и кај знаеме во моментот на земјотресот дека цел балкан се потресол? А и да се потресол, тоа се 2-3 секудни, чим не ти паднал кровот на глава, продужи си мирно да спиеш/јадеш/сурфаш![]()
Од 63та до сега немало таков земјотрес кај нас. Значи при секој помал потрес доколку сите излегувавме од факултет/школо/работа/стан/ кај ќе ни беше крајот?Ко што кажав.
“Башка малите земјотреси можат да бидат предвесници на појаки.“
Тоа е страшниот дел на малите земјотреси.
И најчесто се после поплави. (поплава си имаше сеа брзо, ете ни го и земјотресот)