Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Па јас треба да излегувам надвор зошто на некој му е дојдено до плачење и се преправа дека е од цигарите????
Yeah right, немаш контра-аргумент, ајде со навреди. За посебно мислам дека имаше ама колку функционираше незнам. Не сум против пушачите и нивните слабости што не можат да одолеат на цигара, ама мора да се најде начин да се регулира тоа. Нека стават посебно нека заградат што и да е, важно нејќам чад у фаца.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Yeah right, немаш контра-аргумент, ајде со навреди.
Која навреда? Не те спомнав тебе.

Кажи ми ти за кафичите (кафе шема што се ) дали не е намалена посетеноста а и зошто упроно донесуваме закони кои наводно биле Еурогејски а ни таму не се практикуваат?

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
нема шанси сите да се затворат туку само неколку кој немаат промет и сеа демек цигарите

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Не сум против пушачите и нивните слабости што не можат да одолеат на цигара, ама мора да се најде начин да се регулира тоа. Нека стават посебно нека заградат што и да е, важно нејќам чад у фаца.
Епа и јас нејќам турбо фолк и поп музика ама што? Ако одлучил сопственикот така ќе биде и тоа е сопствен избор дали ќе одам во некој локал или не.

Истото важи и за цигарите.
Ако сопственикот дозволува да се пуши нека се пуши ако не нема ќе излегувам надвор. Сум бил во таква кафана каде сопственикот е ха це анти пушач и сум бил во стан со цимери ха це анти пушачи и сум излегувал секојпат, па дури и температурите да си под нулата.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
нема шанси сите да се затворат туку само неколку кој немаат промет и сеа демек цигарите
Ако е така, нема што да се вадат на законот за цигарите од проста причина што ако они немаат промет ќе немаат дури и да се бутне законот што значи бесмислено би било да се вадат со ова законов.
Мислам дека ќе затворат локалите. А во ова треба да се приклучи и секоја можна регистрирана фирма во државата, па дури и јавната администрација заедно со просветните работници.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Па од чадот, нема потреба - стај си маска и така има свински грип.

Камјонџиите се моментално на пат.

Нема разумен компромис за неразумни контрапродуктивни закони.
Да бе, па некој да ме стави на фејсбук

Ако не се завеани негде

Како контрапродуктивен, треба да ве радува вас пушачите...ви ги зби вашите редови...инаку јас сум за референдум... ќе ве фатиме на малолетност...без право на глас...

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Епа и јас нејќам турбо фолк и поп музика ама што? Ако одлучил сопственикот така ќе биде и тоа е сопствен избор дали ќе одам во некој локал или не.

Истото важи и за цигарите.
Ако сопственикот дозволува да се пуши нека се пуши ако не нема ќе излегувам надвор. Сум бил во таква кафана каде сопственикот е ха це анти пушач и сум бил во стан со цимери ха це анти пушачи и сум излегувал секојпат.
Eпа тогаш ќе нема место за непушачите, зарем не мислиш така? Кој сопственик самиот би забранил пушење? Ако тоа им го намалува профитот сигурно нема да го направат. Инаку има вакви закони во повеќе земји колку што успеав да прочитам на Википедија. http://en.wikipedia.org/wiki/Smoking_ban Во ситуацијава не можат да се задоволат двете страни очигледно. А бидејќи со забраната за пушење се намалува прометот, верувам дека на крајот пушачите ќе бидат задоволени. Онаа група кои не можат да поднесат чад од цигари ќе си седат дома. Но проблемо, ако тоа ги спаси нашите толку успешни угостители.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
законот сакале или не,ќе мора да го менуваат...тие што имат намален промет од стапувањето во сила на законот сигурно ќе бидат затворени,верувам дека се во доста голем број на кои им се намалил прометот...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Да бе, па некој да ме стави на фејсбук

Ако не се завеани негде

Како контрапродуктивен, треба да ве радува вас пушачите...ви ги зби вашите редови...инаку јас сум за референдум... ќе ве фатиме на малолетност...без право на глас...
Ќе ти даваме лајк ако те стават и после ќе си најбоље фраер у маало !

Контра продуктивен е, ќе падне брзо бред уставен, ќе се воведе нов за поскапи цигари, ќе има шверц на цигари и то.

Им чуе онаквото на нив, за вас непушачите.

Кој сопственик самиот би забранил пушење?
Оној кој е паметен, кој ќе види во колку локали е дозволено пушењето - ако се многу а има потенцијални непушачи за муштерии ќе направи таков NO SMOKING PUB и ќе профитира доста ако е само тој.

законот сакале или не,ќе мора да го менуваат...тие што имат намален промет од стапувањето во сила на законот сигурно ќе бидат затворени,верувам дека се во доста голем број на кои им се намалил прометот...
Ќе се смени.

Ќе излезе истото како што и за тие фискалните што беа, патриотските сметки... жими ЏОН !

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
за во Скопје нз.. ама кај мене во град во Кочани НЕМА ШАНСИ сите да затворат :P

П

Паспарту

Гостин
Пусто МАКЕДОНЧЕ, може да преџвака менување на име на држава, а притоа да седи и ќути како п*ченце во ќоше, а за цигариве ако треба и бунт ќе се дигне... :toe:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Пусто МАКЕДОНЧЕ, може да преџвака менување на име на држава, а притоа да седи и ќути како п*ченце во ќоше, а за цигариве ако треба и бунт ќе се дигне... :toe:
Бог да чува! Името не го смени народот, сите политичари беа глуви по тоа прашање исто како и сега за овој закон!

Кога сакаат да прават референдум за промена на името (што ја имаат мојата целосна подршка) зошто не направат и за пушењето?

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Ќе ти даваме лајк ако те стават и после ќе си најбоље фраер у маало !

Контра продуктивен е, ќе падне брзо бред уставен, ќе се воведе нов за поскапи цигари, ќе има шверц на цигари и то.

Им чуе онаквото на нив, за вас непушачите.
Не сум толку проблеатичен непушач, колку што ме нервираат кафанџиските бизнисмени и медиумските дупелизци што се најгласни, не оти ги боли за вас, туку ги боли за нивниот џеб да не се испразни. Така што и вие сте манипулирани... и повторна ситуација симни ја топката пониско и гледај си сеир... и то

П

Паспарту

Гостин
Бог да чува! Името не го смени народот, сите политичари беа глуви по тоа прашање исто како и сега за овој закон!

Кога сакаат да прават референдум за промена на името (што ја имаат мојата целосна подршка) зошто не направат и за пушењето?
Не е поентата во тоа, туку дека сите дремат дома и не ги боли таквото, а овде за цигариве кренавте галама како да ви рекол некој да бирате помеѓу ќерка и син...

Никој не е должен да го трпи димот, на многу луѓе им смета.

Пази да не затворат во сабота сите локали + сега е многу подобро отколку кога беше дозволено пушењето, а тоа дека на некого му опаднал прометот поради законов е приказна за мали деца...

Се гледаме на Глен Морисон во сабота (ако работи Колосеум :kesa:)

Kajgana Shop

На врв Bottom