Србите повторно солат ум!

• Креатор на темата Креатор на темата Andonov Bale
  • Време на започнување Време на започнување
Srbija od Karadgordjevici navamu nema Srbin za presedatel ni den denes Tadic ne e cist Srbin i toa si go placaat so site ovie gluposti sto im se desavaa. Drugo bese muabetot deka pravite Srbi ne se neprijateli na MAKEDONCITE.
Знам од лични искуства (пошто имам роднини во Белград) дека не се.

Инаку со ова балканско поле низ историјата си играат шах при што балканците се тие што постојано губат партии, така да...којзнае што ќе им биде следниот потег. Можеби ЦГ, можеби МК, можеби...немало раат овде никогаш, ни од Караџорџевиќи, ни од Самоил...сега еве се актуелни изјавите на русинот за распад/банкрот на МК...којзнае што се ќе се дешава. Јбг, некому е мајтапот со човечки животи животна храна.:smir:

Covece vie stvarno imate problem, ja svacam semata na VMRO da se prefrli topkata na druga strana da se otfrli vnimanie deka se u koalicija so UCK ama ova vece ne e interesno, sto mislis da e Prohor Pcinjski u Makedonija dali bi resilo problem, dali mislis deka nekoj zitel a toa e u Opstina Staro Nagoricane se cuvstvuva ili pisuva kako Makedonec. Tokmu zaradi tie IDIOTSKI stavovi na VMRO covece ne se svesni deka go delat narodot na Patrioti i Predavnici a ne go gledaat problemot ili ne sakaat da go vidat.

Македонија не ја бара цела општина, си го бара само манастирот назад.

Opstinata e U MAKEDONIJA informiraj se malku pred da baras nesto. Bez nikakva namera da te navredam da ne svatis pogresno.

Во ред моја грешка за општината никому ништо, се извинувам до сите.А ако тие жители не се чувствуваат за Македонци тогаш зошто нема реакции?Да, точно е дека голем дел од жителите во тој дел се чувствуваат за Срби, но да не испадне на крај дека само „фосилите“ се чувствуваат за Срби?
На крај крајава, велите дека сте добрососедска земја, еве нема потреба и да го враќате Прохор Пчински, она што го направила „една будала* сто паметни не можат да го поправат“. Зошто до пред некоја година се противевте на тоа втори август да се слави во тој манастир?Нели вие сте добрососедска земја и ни мислите на нас само добро?Што е проблемот исто така што ја поддржувате црквата на Јован, што е проблемот што не ја признавате нашата црква, а ја признавате онаа на Јован?
Проблемите вие први ги започнавте со вашите планови за поделба на Македонија, планови кои ги ковавте со Грција..... И ред други работи.

Во ред моја грешка за општината никому ништо, се извинувам до сите.А ако тие жители не се чувствуваат за Македонци тогаш зошто нема реакции?Да, точно е дека голем дел од жителите во тој дел се чувствуваат за Срби, но да не испадне на крај дека само „фосилите“ се чувствуваат за Срби?
На крај крајава, велите дека сте добрососедска земја, еве нема потреба и да го враќате Прохор Пчински, она што го направила „една будала* сто паметни не можат да го поправат“. Зошто до пред некоја година се противевте на тоа втори август да се слави во тој манастир?Нели вие сте добрососедска земја и ни мислите на нас само добро?Што е проблемот исто така што ја поддржувате црквата на Јован, што е проблемот што не ја признавате нашата црква, а ја признавате онаа на Јован?
Проблемите вие први ги започнавте со вашите планови за поделба на Македонија, планови кои ги ковавте со Грција..... И ред други работи.
Prvo ne sum VIE i ja sum MAKEDONEC iako sum so Srpsko poteklo a okolu Crkvata ama stvarno ic ne me interesira posto sum ATEIST i ne veruvam u tie babini prikazni i nemozam da zboram na taa tema.

србомаиве и србите забораваат дека вистинскиот македонец србите не ги чувствува за свои.
тие забораваат дека ние си имаме сопствен пат кој треба да го одиме, и наши интереси кои не мора нив да им се свиѓаат.

Епа тогаш што реагираш за Прохор Пчински ако си атеист?
Sto jas reagirav zivti oci.

србомаиве и србите забораваат дека вистинскиот македонец србите не ги чувствува за свои.
тие забораваат дека ние си имаме сопствен пат кој треба да го одиме, и наши интереси кои не мора нив да им се свиѓаат.
Pa ne sum bas ubeden u ovaa teza.

Sto jas reagirav zivti oci.

Pa ne sum bas ubeden u ovaa teza.
не ни мислам да те убедувам , зашто твојот случај се коси со моето тврдење...``дека секој вистински Македонец не ги чувствува за свои србите``, во кои ти очигледно не припаѓаш

не ни мислам да те убедувам , зашто твојот случај се коси со моето тврдење...``дека секој вистински Македонец не ги чувствува за свои србите``, во кои ти очигледно не припаѓаш
Ama taman rabota da se ubeduvame koj sme sto, zbor mi bese deka imam mnoooogu prijateli cisti Makedonci sto nemaat problem so Srbite se razbira toa se NORMALNI ludje sto ne gi interesira POLITIKA.

Ama taman rabota da se ubeduvame koj sme sto, zbor mi bese deka imam mnoooogu prijateli cisti Makedonci sto nemaat problem so Srbite se razbira toa se NORMALNI ludje sto ne gi interesira POLITIKA.
човек со човек може да развие секакви лични односи, меѓудржавните односи се друго ние си имаме сопствен пат и најмалку треба ние како Македонија да се ангажираме за одбрана на српска кауза.
брат за ``брат`` сирењето со пари.

Ja prvo ne ja obviniv Makedonija za Kosovo i Metohija, drugo da Srbin sum ama ne od Srbija nego od Banja Luka od Repubilka Srpska denesna, JAS STO PATI IMAM ZBORENO DEKA SRBIJA ZAGUBI U DRUGI SVETSKI RAT a ja dotepa Milosevic koj inaku ima Crnogorska loza, Srbija od Karadgordjevici navamu nema Srbin za presedatel ni den denes Tadic ne e cist Srbin i toa si go placaat so site ovie gluposti sto im se desavaa. Drugo bese muabetot deka pravite Srbi ne se neprijateli na MAKEDONCITE.

ZNAM KOMSIJA MI E SME PORASNALE ZAEDNO, SABAJLE ME VIKASE DA IDEME NA ZEBRNJAK AMA LOSO VREME.

Ama ne mi odgovori, so kogo e u koalicija Ivan Stoiljkovic???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom