P
Princ
Гостин
Не знам за тепање, ама сигурно ќе ме гледа чудно и ќе ме оговара (барем во мојава средина на живеење). Што не ми смета воопшто, обожавам традиции, тие се душата на еден народ. Кај нас таа што ја сакаш си ја носиш дома, кај вас веројатно е различно.Ќе те плука, навредува или претепа некој ако се водиш со партнерката за рака покрај кеј?
Нема. Затоашто јас со неа законски се решавам да живеам не поради неа (директно), туку поради плодот на нашата љубов и заеднички живот. Кај хомосексуалците (да не речам вас) природата ве исклучила од такво нешто, од плод на вашата љубов. Лути се на природата за ова.Ќе те спречува некој законски да живееш со таа партнерка, полнолетен и деловно способен граѓанин на РМ?
Нормално, ако сум пијаница, курвар, коцкар, ако не сум во можност да му дадам љубов и внимание на тоа дете... Поради различни основи би бил одбиен, парите, психичкото здравје... не е се што се бара.Ќе те спречи некој, ако ги исполнувате условите (полнолетни, деловно способни, вработени, станбено обезбедени, психички здрави) да посвоите дете?