Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Медитација е станување свесен за тоа кој навистина си ти,зошто си овде и како си овде.Во превод на македонски медитација е слушање на тишината.Се медитира на милион начини но главно е ништо да не мислиш и да не чуствуваш.Кога ќе завршиш со медитација надворешно си многу смирен а внатрешно малце по малце се будиш.![]()
Медитација е станување свесен за тоа кој навистина си ти,зошто си овде и како си овде.Во превод на македонски медитација е слушање на тишината.Се медитира на милион начини но главно е ништо да не мислиш и да не чуствуваш.Кога ќе завршиш со медитација надворешно си многу смирен а внатрешно малце по малце се будиш.![]()
Moze.Pa toa e meditacija. Zadrzi la mislata samo na toa sto go pravis. Ne e bitna shemata, ako na tebe ti odgovar taj tip na shema oti da ne go praktikuvas. Ne trazi nekoi "pravila na igrata", ne postojat,sekoj ke si go najde sam koj tip na shema mu odgovara.Bitno e da ne ti "sheta" umot i da ne se "gubis" vo mislite. Oni ke dovagjaat sami od sebe, ama potrudise samo da gi "gledas" i da si nivni "Svedok".Можно ли е во легната состојба да се медитира?
Јас кога ке си легнам навечер пред спиење пробувам во легната полежба да медитирам и онака после 4-5 мин. чувствувам како јас да лежам ама да немам тело, многу ми е лесно и и сто така имам желба во тој момент да генерирам топлина која откако ке се сконцентрирам најмногу топлина ми се создава околу срцето и стомакот и пробувам потоа да ја контролирам и да ја насочувам во некој дел од телото, на пример нозете бидејки ми се ладни често, и успевам.
Дали ова може да се нарече медитација, и што ова значи со топлината?
Ова е најдобрата положба - непрекинат проток на енергијата, чакри оно ово![]()