Aлбански енциклопедиски речник

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Abe drugar , pijan li si , ili sto e rabotava ??
Muabet mi prais , a nitu eden protivargument ne go gleav od tebe deka ne sme bile prisutni ovdeka ..
Baras argumenti , dadov argumenti , a tvoite ??

Кои аргумент цитат од книги.Секој денес може да напише книга ама конкретни ареолошки аргументи-тврдини керамика ,предмети и гробници ни трага нии бутур

Кои аргумент цитат од книги.Секој денес може да напише книга ама конкретни ареолошки аргументи-тврдини керамика ,предмети и гробници ни трага нии бутур

deneska ? ili pred 200 godini e golema razlika !
Lord Broughton (1809)
Kettler and Kiepert (Berlin, 1876),
Stojan Novakoviç (1886 -1905)

Македонеро
јас не знам на кој му докажваш
види ги доказите негови
смешни бројки :pos2::pos2::pos2:
на неписмено племе се знај шо треба

Таткомми не сменил вера за разлика од прадедоти -Торбеш

e04hee.jpg

Хехе со српски книги ми докажуваш:nesvest:.Ја можам да ти најдам српски книги каде што пишува обратно и сега што праиме?

A koj ti rece deka sum Torbesh. Ama simpaticni su mi Torbeshite :)
Greska si :uvo:

Prvo nemoj ti mene sho kur so albanskata enciklpedija,
drugo ako imase barem malku intelegencija ke razberese sto napisav a ne tuka da mi pokazvis sila, od takvi majmuni ko tebe preku kur mi e.
Ke ti povtoram: Izgleda na balkanov pisuva sekoj sto ke mu tekne, zemi gi site nacionalni encillopedii ili knigi i ke vidis deka nema barem dve sto imaat barem slicno napisano sekoj pisuva nekoja si svoja istorija sto e ramno na tezok apsurd, zatoa ne moze da se zeme primer samo makedonskata koga ima sranja kaj site i ako si objektiven treba da bides malku samokriticen a ne vo stilot " samo jas sum pameten i jas nemam slabosti".

Majmun mozes na tvoj pradedo da kazes .......

Македонеро
види ги доказите негови

Nie si imame identitet i priznati na svet kako nacia.
Vie ste ostanale kako pleme .
Es tut mir leid aber scheiss mir eggal.

Od deneska na sekoe navreda ke imate dobar odgovor isto taka.

Таткомми не сменил вера за разлика од прадедоти -Торбеш

A koj ti rece deka sum Torbesh. Ama simpaticni su mi Torbeshite :)
Greska si :uvo:

Majmun mozes na tvoj pradedo da kazes .......

Od deneska na sekoe navreda ke imate dobar odgovor isto taka.

Дај опните му бан навредува македонска нација :drk:ва

и пишува непознат јазик

Дај опните му бан навредува македонска нација :drk:ва

и пишува непознат јазик

Prvo opnite ban na nego sto pleme gi narekuva Albancite.

Opnite mene ban , i pokazete sami koj ste.

Vaka samii ke se dokazhete deka imam pravo.

Placete koga dobivate odgovor na vasite navredi a.
Baras odmah da me banirat. Placko eden. Koga navreduvate slatko vi e a. Na sekoja navreda ke dobivate odgovor.
Sami pocnuvate i ne vi stiga posle. Placko....

Го изледав видеото....wow, имало и некој паметен од "другата" страна....:)

Го изледав видеото....wow, имало и некој паметен од "другата" страна....:)

Да имаше барем еден паметен и од оваа страна, ке беше друго!:toe:

drugo ako imase barem malku intelegencija ke razberese sto napisav a ne tuka da mi pokazvis sila, od takvi majmuni ko tebe preku kur mi e.

Македонеро
види ги доказите негови

Оу, је, хет трик бан. Поради меѓусебни навреди, одморете тројцата по 2 дена.

Македонското малцинство бара корекција на албанската енциклопедија

Претставниците на македонското малцинство во Албанија побараа Албанската академија на науките и уметностите да го корегира енциклопедискиот речник кој е навредлив за малцинствата зошто во него се тврди дека тие се доселени во Албанија.
Македонците бараат да се исправи делот за македонското малцинство во кој тие ќе се споменат како автохтони на територијата на Албанија, и да се поправи делот за областа Голо Брдо и Гора каде тие не се споменати како припадници на македонското малцинство.
„Ние излеговме со декларација за сите медиуми во Албанија и ќе доставиме до многу меѓународни организации овде и чекаме позитивно да рефлектира Академијата во Албанија, да ги направи корекциите за овие две големи забелешки, каде ние Македонците се чувствуваме навредени“, изјави Едмонд Темелко, партија Македонска Алијанса за европска интеграција.
Македонците во Албанија тврдат дека Албанската академија на науки и уметности официјално не постои, бидејќи пред година и пол така одлучила албанската влада.

„Пред 1,5 година Албанската академија веќе е во форма на распуштена, законски е распуштена академија и таа треба да функционира во рамките на сите универзитети, или при секој факултет во Албанија“, рече Ефтим Митревски, главен уредник на весникот „Преспа“.
Контроверзен е и актуелниот учебник по историја за гимназија, според кој Албанците се народ кој по напуштањето на планините ги населиле словенските територии.
Албанскиот министер за образование Мукерем Тафај по медиумските реакции ветил дека ќе се повлече учебникот, но тоа досега не е сторено.

Може ли некој од тие што толку плукаа по нашата енциклопедија да даде мислење за Албанската во која малцинствата се претставени како неавтохтони во Албанија ?
Mnogu plukaa po taa enciklopedija i samiot znaesh osven albancite koi se tia makedonci koi shto plukaa po taa enciklopedija, samo rabotata e zashto ne se prashuvash zashto tia makedonci plukaat protiv enciklopedijata??ZASHTO? koi se tia netocnosti koi niv ne im se dopagat vo makedonskata enciklopedija (ne mislam vo vrska so albancite)?? ZASHTO MAKEDONCITE VO AUSTRALIJA PROTESTIRAA PROTIV ENCIKLOPEDIJATA?? <odgovori na ova, zashto makedonskoto malcinstvo vo albanijase osekat navredeni koga samiot kiro gligorov ima kazhano deka makedoncite se dojdeni vo balkanot posle 6 vek neli? mene samiot mi imat predavano makedonski nastavnici profesori i me imat uceno deka makedoncite se slaveni dojdeni posle 6 vek vo balkanot,i sega istorijata e smeneta neli denes drugo se uci deka makedoncite se naslednici na golemiot ace, epa novata makedonska istorija seushe ne e priznata od svetot i tuka e problemot, za sebe jas sekogo go pocituvam taka kako se oseka ako nekoj se oseka deka e naslednik na antickite makedonci ok. toa e vo red so mene ,nishto protiv,

Еве што пишува во една странска (германска) енциклопедија во делот за јужна европа - државата Македонија. Ова е извадок за дејстивијата на УЧК и албанското малцинство. Да знаеле порано можеби и во ЕУ ке реагиравте за ваквите текстови! Иако текстов го напишав и во друга тема, би сакал што повеќе луѓе да го прочитаат и да размислат што тоа треба да пишува во една енциклопедија - вистината или тоа што некој му одговара.

„Македонија е многу сериозно погодена од војната во Југословенската покраина Косово, каде што албанските граѓани претставуваат значителен дел од населението. Приливот на бегалци од Косово во Македонија беше продолжување и така албанското малцинство гласови стана посилно.
Еволуцијата на земјата е силно обележана од напорите да се интегрира албанското малцинство. Геноцидот во Косово во 1990-тите и малтретирањето од страна на македонските Албанци бегалци се некаде помеѓу старото непријателство сегменти на населението. Борците на УЧК започнаа да дејствуваат во Македонија во 2001 година и предизвикаа социјални немири. Владата се обиде да најде решение на овој конфликтот со воена сила но пропадна и герилците на УЧК беа разоружани само со помош на меѓународните мировни сили КФОР, по склучувањето на едно примирје.“ - ова Европа го напишала не МАНУ.

Вовед за Македонија е : Земја на мирни езера и манастири.
Вовед за Албанија е: Нација која го бара своето вистинско место во Европа!

Важно!!!
Прати бе ова , албанците стигнале и до 31,55% :pos2: Како бе така набрзина се пребројувате, да не имате некој таен систем бе , секое бебче го заведувате и оп, си расте процентот а ? И вие од грците имате учено, ќе направите до пролет 51% и ваша ќе биде :pos2: .

-Јас имам една идеа, да првериме кој колку е автохтон во Македонија и како има добиено право да живее тука односно кои Македонски документи ги поседува.
Кој каде е роден, најважно! Потоа ако не е роден во Македонија од било кои причини, каде му се родени родителите барем!
Како и зошто и кога започнале да живеат во Македонија. Од што живеат и заработуваат тука, ако не се родени во оваа земја и како го добиле имотот !?
Па понатаму доколку некој заслужува Македонско државјанство би навлегле во детали како познавање на Македонскиот јазик и писмо, познавање на Македонската историја и тн... да земеме пример од поразвиените земји.:smir:

Цитат:
Напишано од emission
Може ли некој од тие што толку плукаа по нашата енциклопедија да даде мислење за Албанската во која малцинствата се претставени како неавтохтони во Албанија ?

Mnogu plukaa po taa enciklopedija i samiot znaesh osven albancite koi se tia makedonci koi shto plukaa po taa enciklopedija, samo rabotata e zashto ne se prashuvash zashto tia makedonci plukaat protiv enciklopedijata??ZASHTO? Koi se tia netocnosti koi niv ne im se dopagat vo makedonskata enciklopedija (ne mislam vo vrska so albancite)?? ZASHTO MAKEDONCITE VO AUSTRALIJA PROTESTIRAA PROTIV ENCIKLOPEDIJATA?? <odgovori na ova, zashto makedonskoto malcinstvo vo albanijase osekat navredeni koga samiot kiro gligorov ima kazhano deka makedoncite se dojdeni vo balkanot posle 6 vek neli? Mene samiot mi imat predavano makedonski nastavnici profesori i me imat uceno deka makedoncite se slaveni dojdeni posle 6 vek vo balkanot,i sega istorijata e smeneta neli denes drugo se uci deka makedoncite se naslednici na golemiot ace, epa novata makedonska istorija seushe ne e priznata od svetot i tuka e problemot, za sebe jas sekogo go pocituvam taka kako se oseka ako nekoj se oseka deka e naslednik na antickite makedonci ok. Toa e vo red so mene ,nishto protiv,

„Македонија е многу сериозно погодена од војната во Југословенската покраина Косово, каде што албанските граѓани претставуваат значителен дел од населението. Приливот на бегалци од Косово во Македонија беше продолжување и така албанското малцинство гласови стана посилно.
Еволуцијата на земјата е силно обележана од напорите да се интегрира албанското малцинство.
Koj od Albanskite Kosovari ostanaa posle vojnata tuka vo MK , bas me interesira ?

Mnogu gi postirate vakvite propagandeni postovi , sto znam dobro deka site se vratija nazad posle vojnata ..
Od kade ti e taa glupa informacija , dokazi ?
A cim si dobar "strateg " zosto ne postuvas kolku Albanci se iseleni od MK ?
Za tvoi snista drugar , 260.000 oficijalno , samo ovie 40 godini ..
A kolku EGEJCI dojdoa , kolku drugi od bivasta YUG ne-Albanci ??
Idi be decko igraj kanter ..
Важно!!!
Прати бе ова , албанците стигнале и до 31,55%
Najmalku !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom