Live Messenger проблеми, прашања и совети

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
немам ни еден мсн во комп и ко ке пробам да инсталирам 8.5 неможи да се инсталира ми вели сум имал понова верзија во комп да ја избришам неа и после пак да пробам....а немам никаква верзија ни стара ни нова.. се е избришано....чаре знај некој:nesum:
Чисти регистри со CCleaner или со ТuneUp:toe:

Janev

2.856
Поени од реакции
58
сакав да пратам зипуван фајл, ми излегува, дека треба да инсталира Windows Live Messenger Scanner (така нешто беше) и да го скенира, да провери да не има вирус....кликам на Install ми вели дека неможе да се инсталира, излегува ерор и се гаси... ??? може ли некако да се среди?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Се убаво се среди минатиот пат со формат. Не правев ни апдејт на Виндоус ни ништо но еве пак денес кажува дека има нова верзија на месенџер и ми појавува ерор. Овој пат со името hr:0x8007064a. Непознат ерор било и ништо друго не кажува.

П

Паган-др

Гостин
сакав да пратам зипуван фајл, ми излегува, дека треба да инсталира Windows Live Messenger Scanner (така нешто беше) и да го скенира, да провери да не има вирус....кликам на Install ми вели дека неможе да се инсталира, излегува ерор и се гаси... ??? може ли некако да се среди?
Пробај стај да скенира анти-вирус што веќе го имаш во компјутер. Во Опшнс, Фајл Трансфер, таму имаш. Пробај така.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
дали мојов мсн е болен или до мене е слеп сум. коа пишувам :

Код:
:) :D :( :@ и други глупости!
ми ги покажува нормално како букви не ми ги праи смајлиња ! Шо е проблемот ?:uvo:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Windows live communications platform has encountered a problem and needs to close...
Дали некој го има решено овој проблем (без форматирање) ?

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66

ae хелп ако може. ако го има негде на темава кажете каде пошо не можев да го најдам. фала однапред :smir::helou:

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
дали мојов мсн е болен или до мене е слеп сум. коа пишувам :

Код:
:) :D :( :@ и други глупости!
ми ги покажува нормално како букви не ми ги праи смајлиња ! Шо е проблемот ?:uvo:
Види у Tools->Options->Messages да не ти се исклучени емотиконите. :) АКо не ти се штиклирани Show Emoticons & Show custom emoticons штиклирај ги.

ae хелп ако може. ако го има негде на темава кажете каде пошо не можев да го најдам. фала однапред :smir::helou:
Провери firewall-от да не ти го блокире месенџерот.:toe: Или дај му troubleshoot и види до шо му е :)

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Вака сега , ова почна да ми се дешава од пред месец два.
Кај еден контакт што ми е листава почнаа да се прават проблеми. Значи он уклучен, кај мене го дава исклучен. А не е блок. Значи ке се уклучам ке постои 5 мин уклучен и се гаси , и одкако ке отиде офлајн ми се враќа некој негов топик што стоел одамна. Потоа ако се одлогирам јас и одпоново да се уклучам пак е уклучен. По 5 мин пак ми се гаси. Ставив нова верзија на мсн но нема врска тоа. Што е проблемов?

I

InF3cTeD

Гостин
Вака сега , ова почна да ми се дешава од пред месец два.
Кај еден контакт што ми е листава почнаа да се прават проблеми. Значи он уклучен, кај мене го дава исклучен. А не е блок. Значи ке се уклучам ке постои 5 мин уклучен и се гаси , и одкако ке отиде офлајн ми се враќа некој негов топик што стоел одамна. Потоа ако се одлогирам јас и одпоново да се уклучам пак е уклучен. По 5 мин пак ми се гаси. Ставив нова верзија на мсн но нема врска тоа. Што е проблемов?
не го разбирам проблемов..а да види тој контакт да не е до него проблемот

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Малку помош, почна да ми прајт проблем месинџеров, не можам да се логирам никако, првин ми бараше да му напрам апдејт, напрајв и од тогаш почна да зафркават. Пробав со враќање на старата верзија, со преинсталирање на месинџерот, со чистење на регистрите со CCleaner одинсталирав со Revo uninstaller и инсталирав уште постара верзија (8.5.нешто) и пак не сакат. Кога ќе го пуштам troubleshuter кај host имат извичник во жолт триаголник. Користам ХР сервис пак 3, апдејтите се исклучени, чаре некое?

I

InF3cTeD

Гостин

Од сабајле ми праи вака.Решение?
ај пробај вака...
Start > Run or Windows Key + R
Services.msc
најди "Dcom Server Process Launcher"
десен клик и Properties
намести "Automatic" ,apply па оди Start
и на крај ОК.

после овоа рестартирај ком и види како ќе биде

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.033
Поени од реакции
12.728
Прашав и никој не ми одговори. Error 2356 шо значит? Две недели веќе не можам да инсталирам нов мсн, зш при бришењето на стариот ми се јавуват овај ерор!

Kajgana Shop

На врв Bottom