Дворното земјиште ќе се продава по едно евро за метар квадратен

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не баш секој,туку само оној кој и досега го имал купено од некој,или му било дадено од државата под наем за долгорочно користење.Правото на користење ќе го докаже со “надворешен“ или договор за користење склучен со поранешен сопственик или државата,имотен лист и извод од деталниот урбанистички план.
Ако алудираш на некој кој може да дојде од соседните земји и да рече дека всушност тој бил досегашен корисник на определената парцела,тоа нема да може да го направи без предходно да покаже историјат за “движење“ на имотот,со кој се стекнал по некаков легален пат.
:toe:
Не го видов Охрид и охридско на распродажба по едно евро за да збеснам :icon_lol:
Токму ова ме интересираше,значи може да го откупи само тој што досега го користел повеќе години и после да го продаде по евро цени.Судејќи по историјата на вакви реформски чекори и бомбастични најави,на обичниот човек ќе му остане само дворот:smir:
Идејата е за поздравување,но се плашам од тој дел со ситни букви што е напишан.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Леандра, просто кажано, се работи САМО за нашите дворови и ништо повеќе на кои досега сме имале само право на користење.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Не го видов Охрид и охридско на распродажба по едно евро за да збеснам :icon_lol:
Токму ова ме интересираше,значи може да го откупи само тој што досега го користел повеќе години и после да го продаде по евро цени.Судејќи по историјата на вакви реформски чекори и бомбастични најави,на обичниот човек ќе му остане само дворот:smir:
Замисли Ѕинго да го откупи градски (Филип 2) стадионот....:vozbud::vozbud:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Знаеш,во спротивно би било трагично,иде Дерипаска или било кој друг новопечен милјардер и ти ја купува пола Македонија.Се гледа оти фалат малку постручни лица во владата,оние “прекумерни“ што ги има,не знаат ни добро да препишат од форум кога се објаснува како да се реши одреден проблем.:toe:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ами дворот наш си е си го купил дедо ми кога ја правел куќава, сега пак да го купуваме?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ами дворот наш си е си го купил дедо ми кога ја правел куќава, сега пак да го купуваме?
Види во документацијата дали го добил на трајно користење, или го купил од сопственик.
Ако е првото, ќе си го купиш, ако е второто, никому ништо :)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ако дедоти го купил од некого,треба да погледнеш во документот за поседување имот,односно имотниот лист,дали имотот има шифра за сопственост или право на користење.Доколку е само шифра за користење имаш шанси да си го купиш по едно евро од државата.Нели е едноставно?:smir:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Ја знаеш онаа народната: КУР МИ Е ДВОР МИ Е!
Дали владата ќе треба да плаќа и за половите органи? :vozbud:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Леандра, просто кажано, се работи САМО за нашите дворови и ништо повеќе на кои досега сме имале само право на користење.
Во ред,јасно ми е за дворовите.Само ова не ми беше јасно:

Груевски информира дека по едно евро ќе се продава и земјиштетокое се наоѓа под или околу постоечките објекти за спорт и рекреација (спортски игралишта, терени, спортски сали...), инфраструктурните објекти (патишта, електрични и термоцентрали, водоводи..), објектите за јавни институции.
Сега и тоа ми е јасно,плавуша што да правам:)

vone напиша:
Замисли Ѕинго да го откупи градски (Филип 2) стадионот
Ќе му плаќаме влезници и ние и репрезентацијата која игра со две леви нозе :)
Ма замисли сега колку фалш документи ќе се извадат,нема да се знае кој јаде,а кој пие.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Во ред,јасно ми е за дворовите.Само ова не ми беше јасно:

Сега и тоа ми е јасно,плавуша што да правам:)
Да ти кажам право,тоа и мене сеуште не ми е јасно,иако не сум бил никогаш “плавуша“.:smir:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Да ти кажам право,тоа и мене сеуште не ми е јасно,иако не сум бил никогаш “плавуша“.:smir:
Не си плавуша а пишуваш стално против владата, се прашувам да не си СИНИША*

*Синоним за СДСМ

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ма замисли сега колку фалш документи ќе се извадат,нема да се знае кој јаде,а кој пие.
За фалш документи,и при најмали индиции се лета од работно место како што е во Катастарот за предмер и недвижности на Македонија(со добра плата),и се оди во затвор скоро исто како да си имал обид за убиство.:toe:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ти само кажи,фарбање 200че,со бланш,без бланш,на прамени,како сакаш:)Што ќе те фарбаат овие од горе со вакви тросмислени закони,кои на лик изгледаат одлично,а нешто нејасно во позадина,ние на форумска база ќе помогнеме :smir:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
За фалш документи,и при најмали индиции се лета од работно место како што е во Катастарот за предмер и недвижности на Македонија(со добра плата),и се оди во затвор скоро исто како да си имал обид за убиство.:toe:
АБЦ......владата донесе една одлука која ти иде во корист и одма бе почна да ги фалиш.....:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom